Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin - czy warto grać w poprzednie części?

Maxios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam pytanie. Z racji tego ze mialem slaby komputer to nie mialem okazji posmakować Wiedzmina ze strony gry, bo film i ksiazki czytałem. Mam nowy komputer i chcialem posmakowac teraz Wiedzmina ze strony gier i chodzi o to czy zaczynac gre od tej 1 czy drugiej czesci albo 3? Bo nie wiem czy fabuła gry sie laczy od 1 do 3 czesci czy kazdra czesc polega na czymś innym. Pozdrawiam!

reflinki

Opublikowano

Grałem tylko w dwójkę przed trójką, i zdecydowanie warto. Pewnych rzeczy można nie wiedzieć. Jak już masz książki za sobą, przejdź jedynkę i dwójkę, to pewnie trójka wtedy będzie dwa razy lepsza niż normalnie.

Opublikowano

Pan @Jano900 dobrze mówi.

Ja sam także przeczytałem wszystkie książki i przeszedłem wszystkie części Wiedźmina i powiem tak-

Bardzo warto, wiedźmin to jest najlepsza seria w która grałem i pewnie szybko się to nie zmieni. Fabuła jest we wszystkich częściach na wielkim poziomie, grafika jest bardzo dobra dopiero od drugiej, ale to nie znaczy, że pierwsza jest jakimś gównem. 

Bardzo polecam.

Jeżeli chodzi o nawiązania, to wielkich ich nie ma. Nawiązania praktycznie są tylko z tych wydarzeń które dzieją się na końcu poprzedniej części, ale tak i tak warto od pierwszej. Nawet robić tylko główny wątek, ale warto. Opłaca się też to robić dla importów savów do następnej części.

Opublikowano

Warto grać w poprzednie części wiedźmina, ale osoby, które nie są fanami sagi mogą się poczuć odepchnięte (grafika i styl gry w pierwszym wiedźminie jest bardzo chaotyczna, nie ma otwartego świata itp). Każda z gier ze stajni cdp.pl stoi na wysokim poziomie pod względem fabularnym, więc jeżeli zależy Ci na historii i wkręciłeś się w przygody Geralta to tak, jak najbardziej warto, ale trzeba przymknąć oko na niektóre niedogodności.

who cares?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...