Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 PL - zaczynamy z kopyta z botami!

Cailo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Postanowiłem napisać mały poradnik - jak zacząć z kopytem na PL-u.

1) Czego potrzebujemy

-Metin2 mod by Kamer

-Metin2 mod by Kamer +WH

(robimy sobie 2 clienty gry. Jeden z WH, drugi bez)

2)Początki

Początek standardowy. Zakładam, że zaczynamy kompletnie od 0.

Tworzymy główną postać - wojownik body, lub sura WP (ja wybrałem WP. Na początku jest słabsza od bodziaka, ale na wyższym lvl radzi sobie najlepiej ze wszystkich klas)

Wbijamy 4 lvl, robimy biologa, aby zdobyć miecz+3. Następnie powoli wbijamy 18 lvl po drodze wykonując wszystkie misje i ulepszając eq na +6 (zbrojkę od razu robimy na 18lvl, a miecz na 15lvl Do 18 spokojnie można latać nawet w mnisiej +0, a do 15 z mieczem +3)

W przypadku bodego robimy broń dwuręczną - i tak mamy WH!

Maksujemy tylko aurę/ostrze, aby na 18 lvl wbić na M

3)Exp, exp, exp

Mamy już postać 18lvl z eq +6. Teraz lecimy do m2 na dzikusy, na modzie ustawiamy skillbota i mobbera. (Na skillbocie ustawiamy timer 1s+czas trwania umiejętności, mobber polecam na 3s)

Ustawiamy się na spocie bez łuczników i lecimy do 30lvl (3-4h i powinno być wbite). 

W międzyczasie cały drop sprzedajemy u handlarki (oczywiście poza wartościowymi przedmiotami)

4)30-35lvl. Zaczynamy zarabiać

Po wbiciu 30 lvl idziemy do alchemika i odbieramy misję na kawałki smoczego kamienia. Wracamy do m2 i zabieramy ze sobą nowo utworzoną postać (najlepiej zacząć robić buffa).

Można też od razu wziąć kilka postaci i wbijać im 20lvl na zmianki - przyda się.

Expimy na dzikisach do 35lvl. Wszystkie wydropione odłamki przerzucamy na inną postać, a po zapełnieniu postaci sprzedajemy. (w ok 5h zarobimy na fms+9 ze spalonymi KD do mixu)

Ważne, żeby nie oddawać odłamków do alchemika! Jeśli je oddamy będziemy musieli później bardzo pilnować swojej postaci, aby nie zmieniła odłamków w Cor`a

Ok 200 odłamków spokojnie wystarczy nam na fms+9. Kiedy mamy już fms wbijamy postaciom 20 lvl, aby go wymixować na śr 30+

W międzyczasie dobijamy 35lvl. Na tym poziomie mamy już fms+9 i możemy zmienić formę zarobku. Bardzo dobrym zarobkiem są odłamki energii. Po prostu idziemy do alchemika i zaczynamy je wytwarzać. (z ukąszenia kota dostępnego u handlarza bronią)

Średnio każdego yanga wydanego na bronie u handlarza podwajamy. Jeśli zostało nam np. 10kk z odłamków możemy w ciągu kilkunastu minut je podwoić! ;) 

Na 35 poziomie zarabiamy na odłamkach s. kamienia, oraz odłamkach energii. Jeśli chcemy zarabiać na odłamkach s. kamienia dochodzimy do jakiejś gildii, aby oddawać expa i przy okazji expimy postaci na zmianki.

Tymi sposobami w ciągu kilku dni spokojnie zrobimy sobie ekwipunek 2h HP +tarcza, hełm, zbroja+9. Ja wczoraj zacząłem tak grać i aktualnie posiadam WP 35lvl, buffa 35lvl, fms+9 38 sr (wymixowane), y-y+8 1,5k hp 50 wartość (kupiłem +6 i bodziami ze szkaty na 30 lvl ulepszyłem)

Opublikowano

Treściwy poradnik z którego chyba skorzystam :)

aztRRou.jpg

iSeeYou  

Opublikowano

To, aż zadziwiające ileż teraz jest botów na PLu chyba GMą nie płacą xD Juz anti hackshielda nie potrzeba to jest poprostu poezja.

GM nigdy nie dostawał wynagrodzenia jest to w 100% praca za darmo.

Opublikowano

Dobry poradnik , aż m się przypomniały moje początki na Tortudze. Mam tylko jedną małą uwagę , jeśli dobrze zrozumiałem expisz postacie do 20lvla przy pomocy swojego wp , jeżeli zarobiłeś trochę golda ,lepszym rozwiązaniem będzie zrobić kilka kont i wyposażyć je w itemy na 1lvl +6 i pajęczą oraz tygre +6. Następnie na każdym koncie robisz mentala i stawiasz go na spot z szarymi wilkami do wbicia 15lvla (po wbiciu 10lvl możesz dokupić jakieś lepsze itemy i ustawić go na spocie z białymi tygrysami) , zakładasz pajęczą i ustawiasz 2 boty w jednym miejscu na polanie (jeden może mieć problem z ogarnięciem spota) , na 18 lvlu zakładasz tygre i wbijasz silne na m (jeżeli nie wejdzie - walić to , za godzinę postać i tak pójdzie do utylizacji). Ustaw boty na osobnych spotach , teraz nie powinny mieć większego problemu , po wbiciu 20lvla wkładasz eq do dozorcy robisz nową postać i powtarzasz cały proces.

ps  Gdy będziesz miał na koncie po 4 postacie  , wykorzystaj zmianki i zrób hurtowo misje na srebrną branzę i dopiero potem je skasuj.(ja po kilku czyszczeniach kont z postaci wbiłem 5 srebrnych na +9)

ps2 Mental jest najlepszym rozwiązaniem bo jak sam wspomniałeś wp ssie na niskim lvlu a body zbyt często umiera zanim wbije aure na m i ubierze tygre

Opublikowano

No cóż... Powiem prawde - poradnik powstał po to, aby zachęcić jak największą ilość osób do gry na hackach. Zrobiłem postać na innym serwerze, bo sam hacków nie toleruję i miałem nadzieję, że jak w końcu miarka się przegnie GM zaczną reagować... Ale to oczywiście na nic. Wczoraj GM był zalogowany, więc napisałem do niego, że postać XXX używa mobbera i WH. Powiedział, że zaraz to sprawdzi. Jak się domyślacie to była moja postać i w dalszym ciągu nie ma bana. Na tą chwilę FMS+9 44 śr, y-y +9 50 wartości 1k HP, Ebo +9 buty 2k hp 5 krytyk, naszyjnik 2k HP 15 strzały, Bransa 2k HP, hełm 21 lv +9 20 orki 10 DT, tarcza 21lv +9 NNO. To jest po prostu porażka. Postać całymi dniami stoi na WH w ruchliwym miejscu i bana dalej nie ma. Jak tak dalej będzie szło, to skończę grę na PL i uciekam na SG.

Opublikowano

Na Diumarze się nie sprawdza. Już 9 kont mam zbanowanych za "używanie zewnętrznych programów" na stałe. Tylko 2 udało mi się dobić 30 lv. Pozostałe są banowane między 20 a 25, kiedy przychodzę do m2 na polankę. Czas zmienić serwer?

Opublikowano

No i co z tymi odłamkami energii gdzie je sprzedaje i za ile? ;)

na tobole dla wysokich lvlów, oni to hurtowo kupuja bo to jest ulepszacz. Cena zalezy od serwera, ale tak 100-200k za sztuke

harley.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...