Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozszerzenie Ekranu

swistek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,otóż mam takie pytanie czy istnieje możliwość a jeśli tak to jak to zrobić abym mógł z laptopa przerzucić 2 rożne obrazy na 2 różne ekrany,a dokładnie chciałbym aby przez kabel HD-Mi w telewizorze była pokazywana gra a w ekranie laptopa przykładowo przeglądarka,czy jest to możliwe? W laptopie posiadam 2 karty graficzne zintegrowana i dedykowaną

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam ;)

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

Opublikowano

Lajtowo. Podpinasz telewizor przez hmdi, a na laptopie klikasz "windows"+p i wybierasz rozszerz. Masz tym sposobem dwa pulpity, pomiędzy którymi możesz przeciągać aplikacje.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Podłączasz kabel HDMI z karty do Monitora/Telewizora i w Panelu Sterowania > Ekrany ustawiasz Rozszerz te Ekrany i potem myszką przesuwasz jedno okno tutaj a drugie tutaj.

Opublikowano

Nie rozumiem jak to przeciągnąć? Gdzie? Nie moge przeciągnąc okna z grą :/

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

Opublikowano

Niestety to nie pomaga,rozszerza mi sie obraz na ekranie telewizora jest normalnie gra ale na ekranie laptopa jest tylko pulpit i na pasku uruchomione programy i chociaż klikam no zmienia sie tylko na tv a na laptopie dalej pozostaje pulpit,chodzi mi o to abym na tv miał grę a na laptopie przegladarke

Opublikowano

Niestety to nie pomaga,rozszerza mi sie obraz na ekranie telewizora jest normalnie gra ale na ekranie laptopa jest tylko pulpit i na pasku uruchomione programy i chociaż klikam no zmienia sie tylko na tv a na laptopie dalej pozostaje pulpit,chodzi mi o to abym na tv miał grę a na laptopie przegladarke

No musisz przeciągnąć OKNO przeglądarki na drugi pulpit xD

A jeśli chcesz na odwrotnie ekrany że gra tu a przeglądarka tu to

(z lewej do prawej lub z prawej do lewej)

235500_adaptiveresize_580x315.jpg

1 Sposób:

Robisz gre w ustawieniach w oknie i przeciągasz je(gre) - prawo lub lewo zależy jak masz ustawione.

2 Sposób:

W ustawieniach ekranu masz takie cyferki i je klikasz czyli zmieniasz ich kolejnosc pokazywania pulpitu , po prostu zamieniasz pozycjami.

18fec5ad-1018-49ce-a4d8-3797bf07ee92_0.j

Opublikowano

Trzeba ustawić grę  w okienku lub trybie okna i tv jako monitor główny, chyba tak prościej wytłumaczyć. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...