Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dobraniem karty graficznej

FruGoBoY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem, a raczej pytanie dotyczące mojej płyty głównej.
Płyta główna: gigabyte ga-ma69g-s3h

Karta graficzna: GeForce 9600 GT

Zasilacz: Zasilacz Corsair VS Series 550W 80PLUS 120mm FAN CP-9020097-EU

Pytanie brzmi jaką kartę graficzną mogę do niej wsadzić. Czy może być to GTX z serii 7xx ( np. 750 TI )?

Opublikowano

Napisz jaki masz procesor, nowa karta na nic się nie zda przy zdechłym procesorze. 

Amd Phenom 8750 Triple-Core Procesor z 2,4 podkrecony na ~2,9

Zalezy mi glownie na karcie, wiec pytam sie czy nie bedzie jakis problemow i czy bedzie dzialac jak ja wepne do plyty, bo nie chce kupowac na darmo :/

Opublikowano

Dobra karta na niewiele się zda jeśli chcesz grać  gry nowsze i wymagające minimum 4 rdzeniowego procesora.

Lepiej odłóż kasę, wymień płytę i procka bo aktualnie nawet OC w niczym nie polepszy wydajności przy tak marnych pamięciach i płycie z 2007  z PCI-E w wersji 1 ( nowe karty mają wersję 3 czyli 4x szybsze  ) zasługującej aktualnie na miano zabytku. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

9600 GT to karta na magistrali PCI-E x16 2.0 więc pewnie Twoje mobo taką magistralę obsługuje, natomiast nie mam pojęcia jak wygląda sprawa włożenia GPU z PCI-E 3.0 do slotu 2.0

Opublikowano

Rzeczywiście trochę szkoda więcej pieniędzy tu wkładać do takiego CPU.Co do karty tu bym max.wziął GTX560/HD7770 bo więcej nie potrzeba,chyba że chcesz teraz kupić kartę a potem dokupujesz inną płytę CPU etc..

PCI-e 2.0 od 3.0 różni się tam chyba tylko minimalną przepustowością pamięci,chociaż i tak tam 2.0 nawet wychodziło lepiej,3.0 chyba wchodzi do każdej płyty na 2.0,ja mam włożoną kartę do 2.0 mimo że jest 3.0 i wszystko dobrze chodzi.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Rozmawiałem z autorem tematu i z tego co mi mówił to w przyszłości chce przejść na nowszą platformę (1150) a karty nie chce kupować nowej, chce teraz mieć kartę która będzie przemyślana z przyszłością pod nową platformę. Zostaje tylko kwestia czy np. 740 ruszy na tym mobo...

Opublikowano

PCI-e 3.0 są i kompatybilne wstecz,karta będzie działać po prostu na 2.0.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Ej panowie , ta płyta ma PCI-E wersje 1 

tab.jpg

Kiedy była produkowana  była niskobudżetową płytą i PCI-E v2 dopiero był nowością, stosowaną w drogich płytach.

Karta co ma praktycznie wyczerpuje możliwość podpięcia wydajniejszej karty ewentualnie pozostaje mu zabawa z tanimi starymi  Radeonami albo połączeniu ich w crossfire, wtedy zyska największą wydajność grafiki ( ok 30-40 % niż na jednej karcie )

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Rozmawiałem z autorem tematu i z tego co mi mówił to w przyszłości chce przejść na nowszą platformę (1150) a karty nie chce kupować nowej, chce teraz mieć kartę która będzie przemyślana z przyszłością pod nową platformę. Zostaje tylko kwestia czy np. 740 ruszy na tym mobo...

gt740? Przeciez tego kijem sie nie tyka... to na przyszlosc to sie nada chyba na polke

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Już pomogłem dobrać autorowi kartę... Z racji mocno ograniczonego budżetu wybrałem niereferencyjnego 750 w wersji OC z 2GB GDDR5 od Palit'a ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...