Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie wyczyscze Asusa z ważną gwarancją

DO123321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam Asusa F550L z ważną gwarancją i nie chcę jej utracić jednak laptopowi przydałoby się czyszczenie wiatraczka i jakaś nowa pasta, gdzie to mogę zrobić? Czy wysłać zgłoszenie do serwisu gwarancyjnego a może jest jakis serwis w Kielcach któryby tego dokonał bez utraty gwarancji?

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Zadzwoń i spytaj, telefony masz w gwarancji, ewentualni pisz sobie do supportu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jakbym nie znał odpowiedzi to bym nie pisał tematu, ty napisałeś odpowiedź chociaż odpowiedzi też nie znasz, gdzie tu sens gdzie logika

Pytam kogoś kto coś takiego robił i wie gdzie się udać

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Jakbyś trochę pomyślał, to poczytałbyś na stronie supportu o tym. Niektórzy producenci zezwalają na rozkręcanie, drudzy nie. Niektóre serie mają ten przywilej, inne serie już nie. Nie ma żadnej informacji na internecie o twoim przypadku, więc zostaje ci kontakt z producentem.

Z tego co pamiętam (mieszkałem w Kielcach, ale wyprowadziłem się kawałek czasu temu), to na Sienkiewicza, jak idziesz z dworca w stronę starej filharmonii, koło tych uliczek co na rynek miejski się idzie, jest tam parę serwisów tam popytaj. Ewentualnie jeszcze w Kwarku na Jagielońskiej lub na skrzyżowaniu Piekoszowskiej z Jagielońską, jest tam taki sklep komputerowy, zapytaj się też tam. Jeszcze możesz szukać na jakiś żółtych stronach ogłoszeń z serwisem komputerowym.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Aktualnie z gwarancją jest tak że można dostać od sklepu i tylko on powie gdzie można oddać odpłatnie sprzęt , pewnie podadzą kogoś z autoryzacją producenta 

To samo będzie z supportem podadzą albo namiary gdzie wysłać do głównego serwisu albo skierują SPECJALNIE do autoryzowanego serwisu bez utraty gwarancji. 

Naprawa nawet  w autoryzowanym, serwisie bez kontaktu ze sprzedawcą albo producentem może się skończyć utratą gwarancji 

Asus nie zezwala na żadne rozkręcania w okresie gwarancyjnym poza serwisem.  

Nie naszym problemem jest ci szukać serwisu tylko twoim bo to twój sprzęt na który masz wypisany rachunek i GWARANCJĘ którą nie raczysz nawet przeczytać. To samo pewnie z rejestracją sprzętu której pewnie nawet nie posiadasz, zapytania do supportu kieruje się ze swojego konta. 

Kilka razy oddawałem do serwisu gwarancyjnego wielu firm to chyba wiem lepiej niż ty co należy zrobić, skoro masz w dupie co ci napisałem jak postępuje Asus nie czytaj i oddaj do pierwszego lepszego serwisu który powie ci że jest autoryzowanym serwisem.

Jak by nie było za czyszczenie i smarowanie zapłacisz od 50 do 200 zł bo ci się nie należy w ramach gwarancji. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...