Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rangi na kanale (channel admin, operator, voice i inne)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dość duży a pewnie banalny problem chodź dla mnie nie taki banalny utworzyłem własny serwer ts3 i chciałem ostatnio nadać channel admina wszystko fajnie ale okazało się ze nie ma on uprawnień do dawanie operatora oraz vocia prosił bym o pomoc od 2 godzin się mecze i ustawiam chce aby:
Channel admin mógł dawać > channel admina / operatora / voica
Operator mógł dawać > operatora / vocia

prosił bym o dokładne opisanie jeśli to możliwe może coś zaznaczyłem albo przestawiłem ? nie wiem pomocy

Opublikowano

Ustaw tą permisję rangach które mają coś dawać:

i_group_member_add_power

Operator: 25

Channel Admin: 40

a tą permisję i_group_needed_member_add_power

dodaj rangom 

Operator: 39

Voice: 24

76561197995979834.png

• Przyjdę, pomogę, naprawię bądź zostanę Technikiem ts3 - KLIK

Opublikowano

ustawiłem to i coś mi to nie działa... aaa i nie wspomniałem wcześniej  mam tylko grupe channel admin a operatora i voica nie przypadkiem wyjebałem te rangi... ta wiem debil ;d dało by rade od nowa na świeżo stworzyć rangi ? channel admin / operator / voica /
?

Opublikowano

Ustawiłeś to w rangach ale tych rang nie masz bo je usunąłeś ? Y, coś tutaj nie pasuje.

Możesz ustawić sygnaturę grupy pod zakładkami. Wybierz tam odpowiednia rangi jakie chcesz zrobić.

76561197995979834.png

• Przyjdę, pomogę, naprawię bądź zostanę Technikiem ts3 - KLIK

Opublikowano

da się przywrócić domyślnie jak były channel grupy ustawione ?

bo gdy np stworze nowa channel grupe np: admin kanału i daje mu permisje domyślnego channel admina  i działa ale gdy stworze 2 range moderator kanału - odpowiednik operatora i np daje komuś admina kanału i dana osowa nie może dać komuś rangi moderator kanału. Nadałem moc dawania rang 

Admin kanału 75/75/75/75
moderator kanalu 65/65/65/65

i coś nie działa

Opublikowano

połowa problemu z głowy zrobiłem nowe rangi i wygląda to tak:
ja z Querego daje Admina kanału mojemu music botowi i owym botem mogę dawać rangi admin kanału i moderator kanału oraz zabierać a np jak innej osobie dam Admina kanału owa osoba nie może rozdawać owych rang co jest nie tak? 
wspomne że admin kanału ma odpowiednik - channel admina 
a moderator kanału - operatora 
podać jakieś permisje ? czy coś ?

Opublikowano

przepraszam za spam i zamieszanie wszystko zostało naprawione "​po trupach do celu"  zawadzało to ze na randze  ZAREJESTROWANY była zaznaczona permisja : b_client_skipt_channelgroup_permissions tak sądzę przepraszam jeszcze raz i dziękuje za pomoc ! :) nie doświadczony admin tak to już jest ale uczę się ! dziękuje za zainteresowanie i pomoc @dopobraniaporz . Temat można zamknąć dzięki jeszcze raz pozdrawiam:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...