Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

spontaniczne sypanie się programu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Program działa przez kilkadziesiąt sekund, do czasu aż "Program AutoIt3 przestał działać". wątpię żeby to była wina kodu, bo wykonując daną funkcję raz wszystko jest ok, a raz się sypie.

pojawia się w konsoli scite taki komunikat, w zaleznosci w ktorym miejscu przestanie dzialac:

!>18:30:27 AutoIt3.exe ended.rc:-1073741819

lub taki

"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Include\IE.au3" (1875) : ==> The requested action with this object has failed.:
If IsObj($oObject.document.GetElementsByName($sName).item($iIndex)) Then
If IsObj($oObject.document^ ERROR
->18:41:04 AutoIt3.exe ended.rc:1
+>18:41:04 AutoIt3Wrapper Finished.
>Exit code: 1    Time: 54.53
 Czy te błędy wynikają z problemów w Windowsie lub w IE?

a i jeszcze o co chodzi z tą linijką 1875 jak ja mam tylko 360 linijek oraz o co z chodzi z funkcją ...GetElementsByName? w tym miejscu gdzie to się sypie ja mam funcję _IEGetObjByName

Opublikowano

To jest wina kodu , zawsze to jest wina kodu :)

Chyba że chcesz usłyszeć zdanie: przeinstaluj system (bo chyba takiej odpowiedzi oczekujesz przez "wątpię żeby to była wina kodu" :D)

Pewnie $oObject.document jest nullem skoro tam pokazuje błąd.

Co do Twego pytania: zrekompiluj i odpal raz jeszcze może masz starszą wersję exe'ka? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zrobiłem wtedy tak że za każdym razem pobierałem wszystkie obiekty ze strony, a potem wśród nich szukałem tego który mnie interesuje. działa troche wolniej ale za to nigdy się nie sypie.

spróbuje dzisiaj wrócić do starej implementacji przy wersji 3.3.12.* tak jak mówisz

Opublikowano

A tak na marginesie pracuję nad dużym updatem do IE.au3 UDF.

W skrócie:

Rewriting / Refactoring / New Feature.

Naprawiłem wiele błędów i dodałem nowe funkcjonalności.

Na chwilę obecną tworzę dokumentację.

Najprawdopodobniej w marcu się ukaże oficjalnie jako pół oficjalna BETA   (zależy jak mi czasu wystarczy) 

Tzn. najpierw zostanie opublikowana tutaj:

https://www.autoitscript.com/forum/forum/49-autoit-projects-and-collaboration/

a potem po testach ludzi z forum zostanie najprawdopodobniej włączona jako oficjalny UDF do AutoIt.

Zresztą tu

https://www.autoitscript.com/forum/topic/176895-xmlwrapperexau3-beta/

jest mój wcześniejszy projekt, dotyczący XML Wrappera, na razie go zarzuciłem bo nie był mi potrzebny tak bardzo jak inne moje projekty (IE.au3 oraz ADO.au3)

pozdrawiam

mLipok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...