Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Blocked - plugin na twój serwer

stefanik11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, na wstępie mówię, że jest to mój PIERWSZY PLUGIN, więc bardzo proszę bez hejtów, itp.

Opcje pluginu

• Blokowanie komend
  • Blokowanie wyrazów​​​ w wiadomości
  • Zmiana wiadomości nie znanej komendy
  • Blokowanie wyrazów w komendach

To do​

• Dodanie blokowania wyrazów w komendach
  • Dodanie komendy dodawającej/usuwającej słowa/komendy z listy
  • Wasze pomysły!

Ogólne info​

• Plugin był pisany na CraftBukkit 1.7.2 < Chcecie inną wersje? Piszcie w kom
  • Plugin może zawierać bugi, błędy < Zgłaszajcie w komentarzach

Komendy i permissie

/blocked reload - blocked.reload / blocked.*
/blocked author - brak

blocked.words.allow - dostęp do pisania zablokowanych słów
blocked.commands.allow - dostęp do używania zablokowanych komend
blocked.* - dostęp do wszystkiego

​Config

Blocked:
  commands:
  - "1 komenda do blokowania"
  - "2 komenda do blokowania, itp."
  words:
  - "1 slowo do blokowania"
  - "2 slowo do blokowania, itp."
    unknow: "&4&l%player%&c, ta komenda nie istnieje!" #Wiadomosc wysylana, gdy dana komenda nie istnieje
    nopermission: "&4&l%player%&c, ta komenda jest zablokowana! (&4&l%command%&c)" #Wiadomosc wysylana, gdy dana komenda jest zablokowana
    words:
      command: "&4&l%player%&c, ta komenda zawiera zablokowane wyrazy!" #Wiadomosc, gdy dana komenda zawiera zablokowane wyrazy
      message: "&4&l%player%&c, ta wiadomosc zawiera zablokowane wyrazy!" #Wiadomosc, gdy dana wiadomosc zawiera zablokowane wyrazy
  settings:
    on-blocked-commands: true #Czy blokowanie wymienionych komend ma byc wlanczone?
    on-unknow-message: true #Czy wysylanie wiadomosci, gdy dana komenda nie istnieje ma byc wlanczone?
    on-blocked-words: true #Czy blokowanie wymienionych slow ma byc wlanczone?
    words-message-blocked:
      send-message: true #Wysylac wiadomosc, gdy komenda/wiadomosc zawiera zablokowane slowa? - true, Czy zastepowac zablokowane slowa? - false
      replace-format: "***" #Format zastepowania slowa, gdy w opcju wyzej jest false
 ​

Download​

Skan

https://www.virustotal.com/pl/file/033b1d8a4cd505a2a557b2a81d42f535b1aac712bb8a7469e7e406af1537df13/analysis/1452617024/​

​Download

http://www.mediafire.com/download/e0tkztr06ftoi0z/Blocked2.0.jar​

Proszę o zgłaszanie propozycji i błędów pluginu w komentarzach!

Komentarze z fajnymi propozycjami lub prawdziwymi błędami będą nagradzane +!

Opublikowano

Z tego co wiem wiadomość która jest pokazywana po wpisaniu nieznanej komendy jest do zmiany bez użycia pluginu. Plik spigot.yml ale i tak uważam że plugin przyda się do blokowania komend z pluginami itp.

Dodaj może coś takiego że jak gracz ma jakąś permisje to po wpisaniu zablokowanych komend wyskoczy takie coś:

* Ta komenda jest zablokowana dla graczy, lecz ty posiadasz pozwolenie na użycie jej:

Plugins (1): Essentials

bądź coś podobnego :)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

@.Vendrome™ nie jest to może najciekawszy pomysł, zastanowię się nad dodaniem go. W okresie 5-10 min możecie się spodziewać update

@Edit update przesunięty, gdyż wywaliło mi prąd i nie miałem jak skończyć, ale będzie jeszcze dziś.

Opublikowano

Ładnie, nie pogardzę :D

Możesz dodać jeszcze dodawanie/usuwanie tych słów za pomocą komendy :)

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

Update 2.0

Download

​-------------------------------​

SKAN

https://www.virustotal.com/pl/file/033b1d8a4cd505a2a557b2a81d42f535b1aac712bb8a7469e7e406af1537df13/analysis/1452617024/

Download

http://www.mediafire.com/download/e0tkztr06ftoi0z/Blocked2.0.jar

Zmiany

• ​Komentarze w configu
  • Blokowanie słów w komendach
  • Dwie formy blokowania słów na chacie:
  •   1) Blokowanie wysyłania na chat, wysyłanie ustawionej wiadomości do gracza
  •   2) Wysyłanie wiadomości na chat z zastąpieniem zabronionych słów(Można sformatować to zastąpienie)
  • Usunięcie paru mało istotnych błędów

​​Config

Blocked:
  commands:
  - "1 komenda do blokowania"
  - "2 komenda do blokowania, itp."
  words:
  - "1 slowo do blokowania"
  - "2 slowo do blokowania, itp."
    unknow: "&4&l%player%&c, ta komenda nie istnieje!" #Wiadomosc wysylana, gdy dana komenda nie istnieje
    nopermission: "&4&l%player%&c, ta komenda jest zablokowana! (&4&l%command%&c)" #Wiadomosc wysylana, gdy dana komenda jest zablokowana
    words:
      command: "&4&l%player%&c, ta komenda zawiera zablokowane wyrazy!" #Wiadomosc, gdy dana komenda zawiera zablokowane wyrazy
      message: "&4&l%player%&c, ta wiadomosc zawiera zablokowane wyrazy!" #Wiadomosc, gdy dana wiadomosc zawiera zablokowane wyrazy
  settings:
    on-blocked-commands: true #Czy blokowanie wymienionych komend ma byc wlanczone?
    on-unknow-message: true #Czy wysylanie wiadomosci, gdy dana komenda nie istnieje ma byc wlanczone?
    on-blocked-words: true #Czy blokowanie wymienionych slow ma byc wlanczone?
    words-message-blocked:
      send-message: true #Wysylac wiadomosc, gdy komenda/wiadomosc zawiera zablokowane slowa? - true, Czy zastepowac zablokowane slowa? - false
      replace-format: "***" #Format zastepowania slowa, gdy w opcju wyzej jest false

​Ps: @knugi, ciekawy pomysł dodam w następnej wersji!

Opublikowano

@stefanik11 Właśnie takiego pluginu mi brakowało na forum! Dziękuje na pewno skorzystam z pluginu :D

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

@stefanik11 okej! może dodaj to że komendy można używać co X sekund żeby nie było spamu? :D no i jak byś to dodał to też dodaj żeby można było wyłączyć ten antyspam przy niektórych komendach :D

Opublikowano

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uwaga!

Jutro pojawi się nowy update pluginu!

Co nowego?

- cooldown pisania komend i wiadomosci (dla komend możliwość wybrania danych komend)

- nowe opcje w configu

- możliwość wpisania komend, które ma wykonać konsola, gdy gracz wpisze zablokowaną komendę lub słowo

- + WASZE POMYSŁY(jeżeli jeszcze jakieś macie) - pisać w kom

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

@stefanik11 to dodaj slowdown do czatu odrazu :D i dodaj też możliwość zablokowania all komend żeby nie było nimi spamic cały czas :D to będzie najlepszy plugin aa i pisz go na 1.7.10 

Opublikowano

@stefanik11 ten plugin nie czyta komend z pluginu mycommand. 

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...