Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Laptop lenovo y510p uzywa zlej karty graficznej

9518636

Pytanie

Opublikowano

Jak widac, na screenie podanym nizej mam do wyboru 2 karty graficzne tam intel i nividie i o ile sie nie myle gdybym gral w np. cs:Go na nividi to bym mial tak 150fpsow a mam 60. wiec podejrzewam ze karta docelowa jest ta od intela i mi jej uzywa przez co mam czeste problemy w grach bo dosc czesto laguje. Mam pytanie jak to zmienic, czy moze to byc przyczyna braku sterownika? Jak to ewentualnie zmienic?Jak juz bede uzywac nividi jako podstawowej karty, jakie nie przydatne opcje wylaczyc? 
PW. na mpc forum albo gg:
49527155
Skrin : 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież tam wybierasz którą kartę masz używać.

CPU - To jest 'integra'

A ta geforce to jest twoja, po prostu ją zaznacz.

Możesz też podczas uruchamiania gry kliknąć prawym i tam będzie coś z sterowników nvidia żeby używać karty geforce

Opublikowano

Wlasnie w tym jest problem, zaznaczam akcpetuje i nadal gowno bo sie nie zmienia
Poza tym niewiem czy to dziala jak odpale za pomoca mojego geforc'a poniewaz odpala mi gre przez steam i musze jeszcze raz kliknac przez co nie jestem pewien
I jeszcze jedno, w niektorych grach najzwyczajniej w swiecie nieda sie odpalic za pomoca "danej" karty graficznej

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...