Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam dobrego hostingu VPS z 8 GB ramu w cenie do 70-80 zł miesięcznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć forumowicze!

Jako, że przymierzam się powoli do otwarcia serwera potrzebuję na start jakiegoś dobrego VPSa 8 GB ramu w cenie do 70-80 zł miesięcznie. Chciałbym, żeby serwer uciągnął bez lagów 80 osób. W późniejszym czasie mam zamiar przejść na VPSa (ewentualnie dedyka, ale nwm czy są takie tanie) do 160-200 zł i tutaj też coś możecie polecić. Z góry dzięki.

Opublikowano

Ovh, jedyny hosting, który daje wszystko co w ofercie. 60zł 8GB do tego anty ddos działa jak marzenie. Nawet atak nie zdarzy przejść .

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Ovh, jedyny hosting, który daje wszystko co w ofercie. 60zł 8GB do tego anty ddos działa jak marzenie. Nawet atak nie zdarzy przejść .

Mogę linka? A co do VPSa/Dedyka do 160/200 zł także polecasz coś z ovh?
Opublikowano

Przecież ochrona DDoS na VPS'ach w OVH pod Minecrafta praktycznie nie istnieje. Oni w miarę dobrze filtrują ruch przy ataku na port Apache, do 10-15 sekund wszystko jest ładnie filtrowane (oczywiście też do pewnej granicy ~ 5Gb/s), ale do Minecrafta to się kompletnie nie nadaje. Atak odpowiednią metodą z jakiegoś stressera za 5$ i serwer wylatuje Ci w powietrze.

Pozdrawiam

5465845486.png

Opublikowano

Przecież ochrona DDoS na VPS'ach w OVH pod Minecrafta praktycznie nie istnieje. Oni w miarę dobrze filtrują ruch przy ataku na port Apache, do 10-15 sekund wszystko jest ładnie filtrowane (oczywiście też do pewnej granicy ~ 5Gb/s), ale do Minecrafta to się kompletnie nie nadaje. Atak odpowiednią metodą z jakiegoś stressera za 5$ i serwer wylatuje Ci w powietrze.

Pozdrawiam

Hmm, w takim razie co proponujesz? Zaopatrzyć się w jakiś plugin, kupić osobno ochrone anty ddos (może być trochę droga :/) czy inny VPS?
Opublikowano

Hmm, w takim razie co proponujesz? Zaopatrzyć się w jakiś plugin, kupić osobno ochrone anty ddos (może być trochę droga :/) czy inny VPS?

Pluginy służące do odpierania ataków DDoS nie istnieją, bo nie jest to technicznie do wykonania. Jedyna sensowna i zarazem najtańsza opcja, to serwer GAME od OVH lub troszeczkę taniej w SoYouStart:)

Przy tej ofercie masz dedykowany anty DDoS pod gry działający najbliżej serwera, także przy jakimkolwiek ataku ruch jest filtrowany od maksymalnie 10 do 2-3 sekund (firewall "uczy się" filtrowania i po każdorazowym ataku działa lepiej).

Dodatkowo w OVH masz możliwość spersonalizowanej konfiguracji/dokupienia dodatkowego firewalla sprzętowego Cisco. :)

5465845486.png

Opublikowano

Pluginy służące do odpierania ataków DDoS nie istnieją, bo nie jest to technicznie do wykonania. Jedyna sensowna i zarazem najtańsza opcja, to serwer GAME od OVH lub troszeczkę taniej w SoYouStart. :)

Przy tej ofercie masz dedykowany anty DDoS pod gry działający najbliżej serwera, także przy jakimkolwiek ataku ruch jest filtrowany od maksymalnie 10 do 2-3 sekund (firewall "uczy się" filtrowania i po każdorazowym ataku działa lepiej).

Dodatkowo w OVH masz możliwość spersonalizowanej konfiguracji/dokupienia dodatkowego firewalla sprzętowego Cisco. :)

Hmm... Te serwery znacznie przekraczają mój budżet jednak myślę, że po alfa testach zakupie jeden z serwerów na ovh za blisko 300 zł. Zabezpieczenia są ważne, dzięki za odpowiedzi, myślę, że znalazłem odpowiednie oferty. W końcu serwer robi się głównie dla przyjemności ;)
Opublikowano

Weź z OVH albo lvlup.pro

Mogę polecić, miałem i działało bez szwanku ;)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Weź z OVH albo lvlup.pro

Mogę polecić, miałem i działało bez szwanku ;)

Moge polecic hosting lvlup.pl ostatnio widzialem 16 gb ramu 4core procesor i chyba 50 gb pamieci za 79,99/mies

Okey, dziękuje za odpowiedzi, już wybrałem. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...