Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

UWAGA!- Kradzieże konto PSC/BANKOWYCH/WOT/STEAM/ITP

Gość TermalQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UWAGA!

Otóż od dłuższego czasu część kont w różnych klanach (tych większych, jak i mniejszych) jest przejmowana przez tak zwane boty. Boty te wysyłają Wam wiadomość prywatną o treść mniej więcej takiej (w języku ang.):
„Hey mate, we need some diplomacy. Can you join or tell your field commander that we have plans for next week and come to teamspeak: XXXXXX„
gdzie XXXXXX to rzekomy adres TS. W rzeczywistości nie jest to adres TS, a link do programu typu key logger, który pozwoli dostać się osobom z zewnątrz na Wasze konto WOT/ Steam/E-mail/PSC/INNE

Jeżeli dostaniecie takiego typu wiadomość nie próbujcie nawet logować się na dany adres TS. Najlepiej przekazać informacje szefostwu, a
potem do WG.

CO ZROBIĆ JEŻELI OTWORZYLIŚMY TO!

+ Użyć antywirusa

+ Zmienić hasła za pomocą klawiatury systemowej

+ Format komputera

Mi osobiście zostało skradzione konto Origin

Opublikowano

­Nigdy nie powinno się klikać w żadne linki, wchodzisz w żadne adresy i inne odnośniki, które dostajemy od kogoś o kim nie mamy zielonego pojęcia...

Dobry temat, ku przestrodze.

Opublikowano

To są jeszcze tacy udzie, którzy się na to nabierają? 

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

To są jeszcze tacy udzie, którzy się na to nabierają? 

To tylko wpisanie adresu serwera ts, nie wszyscy wiedzą, że to też może rodzić zagrożenia.

Opublikowano

Jedank żyją jeszcze dzbany które się nabierają na to albo wszędzie takie same passy dają -.- ale leci + za temat

ziAxB2s.png?1

Opublikowano

Jedank żyją jeszcze dzbany które się nabierają na to albo wszędzie takie same passy dają -.- ale leci + za temat

To jest chyba keylogger, więc jak się chce, to do wszystkiego z czasem zdobędzie się hasło. Wspólne do wszystkiego tylko przyspiesza ten proces. 

Opublikowano

@Juri.

tak to jest chamski keylog który może złamać passy do naszego panelu Internetu i może nieźle namieszać

Opublikowano

Panelu internetu? To internet ma panel? xD a co do tematu to nie widziałem nic takiego jeszcze. Poza tym każdy kto jest choć trochę mądry wie ze sie nie klika ani nie pobiera przed wcześniejszym sprawdzeniem

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Panelu internetu? To internet ma panel? xD a co do tematu to nie widziałem nic takiego jeszcze. Poza tym każdy kto jest choć trochę mądry wie ze sie nie klika ani nie pobiera przed wcześniejszym sprawdzeniem

@Kycek

Wpisujesz swoje ip komputera i w przeglądarkę i tam się logujesz. Źle sformułowałem "Panel internetowy". 

I po drugie Ciekawe czy ty byś sprawdzał ip ts3. Jeżeli napisał by do Ciebie dowódca przyjaznego klanu to chyba jasne że mu uwierzysz, i wejdziesz na ts3. 

Po 2 to nic się nie pobiera wystarczy zalogować się na podane ip ts3

Opublikowano

@Kycek

Wpisujesz swoje ip komputera i w przeglądarkę i tam się logujesz. Źle sformułowałem "Panel internetowy". 

I po drugie Ciekawe czy ty byś sprawdzał ip ts3. Jeżeli napisał by do Ciebie dowódca przyjaznego klanu to chyba jasne że mu uwierzysz, i wejdziesz na ts3. 

To panel od routera.

Opublikowano

@Juri.

to jest już bardziej zrozumiałe :)

i tak sprawdziłbym gdyby było coś podejrzane

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Ja bynajmniej zamykam wszystkie okna prywatnych wiadomości jakie do mnie dotrą oczywiście od osób zagranicznych gdyż bardzo słabo rozumiem języki obce, kolejną rzeczą nigdy nie wchodzę na strony, które są podawane na pw itd :).

No i niestety, myślicie że jesteście tacy mądrzy że o kto się nabiera ale niestety nie tylko nastolatki i dorośli grają w World Of Tanks jest także grono dzieci, które uwielbiają grać w tą grę no i niestety znajdują się tacy ludzie, którzy klikną nabiorą się na taki incydent. Bo przecież dziecko a dorosły człowiek to jest zupełnie już coś innego sami powinniście zrozumieć.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

@Kycek

Co Ty za bajki wymyślasz już?

Widzę, że sztukę kopiowania masz opanowaną.

Opublikowano

@Juri.

@kYRA.

59383915362768163119.jpg

Tak przechodzą do sedna, około tam 07.01.2016 wbiłem na tego ts3 i nikogo nie było więc logiczne że wyszedłem, Pograłem godzinę i poszedłem spać. Rano gdzieś tam pojechałem, nikogo nie było w domu. Przychodząc do domu, poszedłem na komputer, internet mi nie działa, w końcu zalogowałem się na stronę "panelu do konfiguracji rutera". Wszystko było pozmieniane, zadzwoniłem do mojego dostawcy internetu ( netia). Pytałem się dlaczego mi się to zresetowało, sprawdzili to, coś tam porobili, i powiedzieli mi, że ktoś pozmieniał mi moją konfigurację rutera. Okazało się że ten ktoś kto zmienił mi to ma IP pochodzące z LITWY. Przypadek, że był ktoś to z LITWY oraz te boty i keylogami są z Litwy? Chyba nie. Więc przy wchodzeniu na ts3 musi być też jakiś program/bot który resetuje nam ustawienia ruteru, wyłącza go. Wiadomo część ludzi nie umie tego naprawić, więc te BOTY które wysyłają wiadomość mają więcej czasu na spamowanie tym [ Jedna wiadomość na około 5s]

Czyli coś jeszcze jest oprócz keyloga jakiś bot/program 

Opublikowano

Ehh, ja nie wiem, dlaczego żyje tyle popierdolonych ludzi na tym świecie. Jak nie problemy na steam z jakimiś "linkami" to teraz jeszcze wot, takie ścierwa powinny otrzymać dożywotni zakaz korzystania z komputera czy innego technologicznego gówna które ma połączenie z internetem (wiem, sporo bluzgów, ale raczej na takie gówna innych słów nie ma). Ale dzięki za info, może komuś uratujesz kilka X :D

graphic.png

Opublikowano

Ehh, ja nie wiem, dlaczego żyje tyle popierdolonych ludzi na tym świecie. Jak nie problemy na steam z jakimiś "linkami" to teraz jeszcze wot, takie ścierwa powinny otrzymać dożywotni zakaz korzystania z komputera czy innego technologicznego gówna które ma połączenie z internetem (wiem, sporo bluzgów, ale raczej na takie gówna innych słów nie ma). Ale dzięki za info, może komuś uratujesz kilka X :D

Nawet jak by tam stracił mało warte konto do WOT, ale gorzej z kontami do steam/paypal i inne.

Opublikowano

To jest chyba keylogger, więc jak się chce, to do wszystkiego z czasem zdobędzie się hasło. Wspólne do wszystkiego tylko przyspiesza ten proces. 

Dokładniej, to TS jest dziurawy. Kiedyś np. do CSa robili cheaty które, uwaga!, wstrzykiwało się w proces TSa 3 bo nie był sprawdzany XDDD

Dobrze, że ja tylko z jednego serwera korzystam, w prywatnym pokoju moderatorki na Tsie :)

Opublikowano

Radzę uważać, dzisiaj mail przyszedł, a że czekam na przesyłkę to o mało nie wszedłem i nie pobrałem tego syfu.. :/

http://scr.hu/0qevt/xebl4

Ludzie nie mają sumienia, robią wszystko by innym utrudnić życie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...