Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer zmiana paru części.

KSSO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Pc'ta

Procek: Amd FX 4300 Kręcony do 4,6 ( zmieniany z athlona x2 miesiąc temu)

Obudowa: Taka z 10 lat temu http://zapodaj.net/a060580c40a1b.jpg.html

Zasilacz: Corsair vs 450 ( Zmieniany rok lub 2 temu z noname'a)

Grafika: Msi GT 630 ( Przypasowały mi nvidie ale w tym budżecie co mam raczej nie znajde dobrej nvidi do gier)

Ram: 4GB HyperX cl10 1600mhz te co w koszyku ( W koszyku jest kolejna kośc dlatego ze dokładam 4 żeby mieć 8 gb i w dual channelu te ramy napewno zostają)

Płyta głowna: Asrock 960gc-gs fx (tak wiem ujowa miałem gigabyte ale spalily mi sie sloty ram i musiałem kupić cos co bylo w komputroniku a budżet miałem mały)

I sprawa jest w tym chce zmienić nie długo na urodzinki dokładnie miesiac bez 2dni, karte graficzną dołożyć kość ramu i obudowe lecz nie musze jej zmieniać.

I tak 1. Czy wejdzie mi ta karta r9 270x do tej obudowy? Obudowa to jakies sp super power nie ma dokladnego modelu.

2 Czy ten zasilacz corsair vs 450 wytrzyma to wszystko bede mial zamiar troszke krecic tą karte.

3.Czy ta płyta to udzwignie? Czy do tej płyty wgl wejdzie ta karta?

4 Jeżeli nie no to tak: Podajcie swoje propozycje karty jeżeli jest jakaś nvidia do gier w tej cenie to prosze o jej umieszczenie w koszyku i obudowy jeżeli sie nie zmiesci

5. Podsumowanie: Jeżeli do tej obudowy wejdzie ta karta to obudowa zostaje stara, Jeżeli zasilacz to udzwignie to zostaje, jeżeli płyta nie da rady to prosze o propozycje jakiejś płyty głownej pod ten procek ram zasilacz, oraz dawajcie swoje propozycje na jaką karte graficzną moge zmienić te "gunwo" gt 630.

Koszyk: http://www.morele.net/inventory/info/1VHWOQ/

Opublikowano

1. wątpliwe - możesz zmierzyć długość tej r9 i zmierzyć czy wejdzie, chociaż radziłbym Ci kupić obudowę chociażby typu zalman z3 (+) albo podobną

2. powinien sobie poradzić

3. grafika z płytą główną będą współgrały, ale nie radzę podkręcać procesora na tym mobo, gdyż ma bardzo słabą sekcję zasilania

Możesz też dać budżet jakim będziesz dysponował, chociaż ceny mogą się trochę pozmieniać przez miesiąc.

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...