Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lekkie ścinki, przeskoki celownika

Majster152

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dwóch dni grając w cs:go odczuwam lekki ścinki, podczas których mój celownik lubi sobie przeskoczyć trochę w prawo albo w lewo. Czego to może być wina? Czy może to być wina wysokiego sv lub var ? Sv wynosi ok. 5, sam nie wiem czy skacze czy nie natomiast var wynosi ok 0.50/0.100/0.200 ze skokami do nawet 7.100! Co mam zrobić? Niedługo będę rozgrywał turniej i kwalifikacje są w domu, muszę to jak najszybciej naprawić. Proszę o pomoc!

Opublikowano

Ale te przeskoki są płynne czy razem ze ścinką gry? Jeśli płynne to może laser w myszce coś ci się wali, albo podłoże ch****e?

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

razem ze ścinką przeskakuje celownik, przeskakuje czasem tak jakbym grał na 4000 dpi a gram na 400. mam optyka Avago 3090 prawie nówka, podkładka też kupiona niedawno. Wzięło się to tak znikąd od dwóch dni.

Opublikowano

@.HEAVEN. tak, dodatkowo dalej cs ma ścinki i to podczas tych ścinek tak się dzieje :/ Wydaje mi się, że w tym czasie wysoko skacze mi sv i var, czy może to mieć coś wspólnego? Reinstaluje cs'a, dam znać zaokoło godzine czy to coś da :/

Reinstall nic nie pomógł, myszka raz chodzi szybciej raz wolniej nie mam pojęcia co robić ;/

@EDIT:  NA KONCIE KOLEGI WSZYSTKO JEST OKEJ, a config ten sam ://

Opublikowano

Zobacz bez botów wejdź na mape offline i zobacz czy tak sie dzieje. Zobacz czy w innych grach tak się dzieje. Zrób spójność plikow zobacz czy w panelu sterowania albo w myszce nie ma ustawien jakis. Usun high z parametrow startowych i dodaj noforce cos tam są takie 3 komendy sie tak zaczynaja. Switch back cs go dawal te komendy w filmie pt. Global elite pod koniec filmu. Mozesz pobrac config lolyou i on tam ma w osobnym pliku napisane te komendy

Opublikowano

Jeśli celownik Ci odskakuje, sprawdź czy w ustawieniach Myszy w systemie ( Panel Sterowania ) masz wyłączoną opcję " Zwiększ precyzję wskaźnika " .
Jak nie pomoże - przeinstaluj sterowniki od myszki.

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

ustawiłem sobie m_rawinput 1 i z celownikiem pomogło, natomiast pozostaje jeszcze kwestia klatek. CS klatkuje mimo odpowiedniej liczby fps, ping w normie. Wszelkie powyższe porady nie działały jak coś :/

Celownik na Deathmatchu znowu zaczął wolniej chodzić, zaraz coś mnie trafi. Chodzi wolniej przy jakiejś akcji, albo gdy np z tunelu wychodzę na mida.

Opublikowano

Jak wpiszesz do konsoli to będzie to działało tylko w aktywnej sesji gry. Masz zapewnie włączony tylko do odczytu w configu, co sprawia że wszelka próba edycji nie daje rezultatu. Wklej najlepiej komendę raw input do autoexeca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...