Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszust

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Tutaj na forum w dziale giełda dalem info o koncie Steam.Na PW tutaj napisał do mnie koleś,że jest zainteresowany,więc podałem mu moje gg,żeby łatwiej się komunikować.Nie mógł stworzyć konta na allegro drugiego na te same dane,bo coś tam wczśniejsze miał zablokowane.I było tak,że był piątek i poterzbował konta na weekend już.Więc wysłał mi "potwierdzenie" przelewu.Podałem mu passy do konta itp. ale jak kasa nie doszła tak nie doszła.

Mogę coś z tym zrobić,zgłosić się gdzieś? 
300 zł jednak piechotą nie chodzi...

Opublikowano

Dałeś się zrobić na fałszywe potwierdzenie? ;d

Podrobienie tego potwierdzenia jest karane,prawda?

Jeśli wykorzystał to w celu oszustwa to tak. Idź z tym na policje. Możesz też pisać do administracji mpc, żeby mu dali tu bana xp

giphy.gif

Opublikowano

Za miesiąc kończę 18 lat,nie wiem jeszcze dobrze co jak wygląda.Koleś wydawał się w porządku :/ 

Na pewno ban na MPC Forum go ruszy :D 

Opublikowano

3 lata temu w ten sposób opendzlował mi koleś konto na metinie xD

Wysłał potwierdzenie przelewu, podałem mu wtedy passy do konta,

lecz do e maila dopiero po tym jak hajs na konto przyjdzie. Wtedy w

sekundę koleś się rozłączył i tyle było go widać, jak i moje itemy na postaci.

Podobną sprawę miał wujek, tyle że jeszcze okradli mu e mail gdzie miał dane do innych

potrzebnych mu stron. Był z tym na policji lecz jak to bywa chyba nawet się za to nie wzięli.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Na początek daj link do profilu tego buraka, po drugie idź na policję to duże pieniądze - na pewno poniesie konsekwencje, jak dostanie list od policji to kupę zrobi w majtki i odda ci 10 krotność tej kwoty. :>

Opublikowano

Przelew szedł od piatku od 16 i jest 17.40 i nadal go nie ma...

Ale jak oni go zlokalizuja,jezeli mógł podać fałszywe dane na tym potwierdzeniu?

Opublikowano

Przelew szedł od piatku od 16 i jest 17.40 i nadal go nie ma...

Ale jak oni go zlokalizuja,jezeli mógł podać fałszywe dane na tym potwierdzeniu?

Daj LINK do jego profilu, swoją drogą ile postów miał ten użytkownik?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...