Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić z uszkodzoną Xperią Z1?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co polecacie zrobić z uszkodzoną xperią z1? Ogólnie kilkumiesięczny telefon ze zbitym szkłem i dotykiem.Wyświetlacz działa tak jak od nowości. Mam już inny nowy telefon dlatego pytam, czy lepiej go sprzedać i jak tak to za ile? czy może wymienić to szkło z dotykiem i dopiero sprzedać? i mam jeszcze opcję zaserwisować go i oddać osobie bliskiej, która ma słaby telefon. Która opcja najrozsądniejsza?

Opublikowano

Witam, co polecacie zrobić z uszkodzoną xperią z1? Ogólnie kilkumiesięczny telefon ze zbitym szkłem i dotykiem.Wyświetlacz działa tak jak od nowości. Mam już inny nowy telefon dlatego pytam, czy lepiej go sprzedać i jak tak to za ile? czy może wymienić to szkło z dotykiem i dopiero sprzedać? i mam jeszcze opcję zaserwisować go i oddać osobie bliskiej, która ma słaby telefon. Która opcja najrozsądniejsza?

Zakup nowego wyświetlacza chyba nie wchodzi w grę bo pewnie przewyższa albo jest trochę mniejsza od wartości samego telefonu. Może poszukaj używanego wyświetlacza bo pewnie jest o wiele tańszy i po sprzedaży telefonu może się to zwrócić. A co do osoby bliskiej to już Twoja decyzja ale tutaj też używany ekran będzie lepszym wyjściem.

Cyrk.png

Opublikowano

Jako uszkodzony to maksymalnie kilka stówek, ale nie za dużo. Na pewno mniej niż używane i sprawne.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Cena naprawy na pewno będzie się różnić w zależności od serwisu tak więc najpierw zorientuj się jak to wygląda cenowo tam gdzie mieszkasz. jeżeli wyświetlacz działa to koszt naprawy poniesie Cie tylko wymiana dotyku ze szkłem chociaż wcale tak być nie musi bo nie wiem jak to jest w xperiach. Jakiś czas temu naprawiałem samsunga bo spadł mi na płytki w pracy.. co mnie najbardziej zdziwiło to fakt, że wyświetlacz pękł ale dotyk był sprawny a na szybce było tylko parę rysek. Koszt nowego wyświetlacza + robocizna wyniosła mnie 180 zł. Nową xperie z1 na allegro znajdziesz już od 600-700 zł tak więc najpierw zorientuj się ile będzie Cie kosztować naprawa i wtedy stwierdzisz czy warto wgl naprawiać ten telefon.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...