Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradniki do Rangera.

Dr. Nijanpasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Wiem, że piszę tu dość dużo, za co was przepraszam, ale dawno nie grałem w takie MMO, przy którym siedziałem z 3-4 godziny bez przerwy.

Tym razem chciałbym się zapytać o Rangera.

Powiedzcie mi wszystko co wiecie. Przydałby się 65 lvl Ranger, jeśli takowy na forum jest :) Moje pytania na ten moment ( jeśli będę mieć potem jakieś, napiszę w komentarzu. ) :

Co to weaving, kiting i jumpshoting? Jak się tego nauczyć i kiedy i jak to wykorzystywać?

Słyszałem, że jest coś takiego jak łączenie łuków. Na czym to polega, jak to zrobić, kiedy i jakie łuki do jakich.

Podajcie mi buildy na Rangera. Manastone'y jakie EQ, stygmy i w ogóle wszystko.

Kiedy Ranger dostaje kopa? Słyszałem, że 45-46 lvl to nowe stygmy ( jakiś Bestiał, wtedy dopiero jest zabawa z gry Rangerem coś takiego nie wiem :p ) i nowe skille. Czy jest to prawda?

Podajcie mi proszę jak powinienem schainować skille i jakie comba robić.

To na ten moment byłoby wszystko, ale potem pewnie jeszcze dodam kolejne pytania w komentarzach. Dziękuję bardzo za pomoc, jeśli taka wystąpi :)

Opublikowano

To już wszystko było tylko kolejny leniwy, ktory chce zeby podać wszystko na tacy :< A ja musze się produkować. Kurde mnie nikt niczego nie uczył :<  Jak wy chcecie być dobrzy w pvp, jak to naprawde trzeba dużo samemu ćwiczyć, myśleć, znać doskonale wszystkie swoje skille i przeciwnika. Dobra koniec żalenia ;P

1.Weaving to przeplatanie skilli z autoatakiem, kiting to uciekanie - np. masz pvp z gladem bedziesz uciekac i bic tak zeby on nie mogl ciebie bic (rzucasz slowy, rooty itd,), tak właściwie każda klasa może kejtować, jumpshoting to hmm skrocenie animacji skilla, skaczesz i rzucasz skilla w momencie gdy jestes prawie nad ziemia. 

Polecam youtube i poogladać filmiki i pocwiczyc na kuklach.

2.Tak właściwie na razie wbij 65 lvl, bo dopiero wtedy zaczyna się prawdziwa gra. Twoje docelowa staty na pve to 1,2k kryta (moze byc przy uwzględnieniu kantora, bo na katach, makarnie i runadium zazwyczaj jest kantor),  z 3k acc powinno styknac, reszta w atak. Na pvp od 4.8 robia juz rozne buildy. Niektorzy zostali przy tradycyjnym macc/crit, czesc att/crit i sa tez tacy co robia crit/hp (ranger potrafi spokojnie wyciagnac na buffach  z 17k hp a to naprawde sporo)

3.Npc od łączenia broni masz w Sanctum/Pandemonium. W Sanctum na srodku, nazywa się Curio, a u asmo nie chce mi sie sprawdzac ;) Polega to na tym że część statystyk z broni, którą dasz na dół jest dodawana do górnej (dolna zostaje zniszczona i nie da się już odzyskać).

Szczerze wątpię, żebyś ktoś ci podał swoją rotację skilli.

Opublikowano

To już wszystko było tylko kolejny leniwy, ktory chce zeby podać wszystko na tacy :< A ja musze się produkować. Kurde mnie nikt niczego nie uczył :<  Jak wy chcecie być dobrzy w pvp, jak to naprawde trzeba dużo samemu ćwiczyć, myśleć, znać doskonale wszystkie swoje skille i przeciwnika. Dobra koniec żalenia ;P

1.Weaving to przeplatanie skilli z autoatakiem, kiting to uciekanie - np. masz pvp z gladem bedziesz uciekac i bic tak zeby on nie mogl ciebie bic (rzucasz slowy, rooty itd,), tak właściwie każda klasa może kejtować, jumpshoting to hmm skrocenie animacji skilla, skaczesz i rzucasz skilla w momencie gdy jestes prawie nad ziemia. 

Polecam youtube i poogladać filmiki i pocwiczyc na kuklach.

2.Tak właściwie na razie wbij 65 lvl, bo dopiero wtedy zaczyna się prawdziwa gra. Twoje docelowa staty na pve to 1,2k kryta (moze byc przy uwzględnieniu kantora, bo na katach, makarnie i runadium zazwyczaj jest kantor),  z 3k acc powinno styknac, reszta w atak. Na pvp od 4.8 robia juz rozne buildy. Niektorzy zostali przy tradycyjnym macc/crit, czesc att/crit i sa tez tacy co robia crit/hp (ranger potrafi spokojnie wyciagnac na buffach  z 17k hp a to naprawde sporo)

3.Npc od łączenia broni masz w Sanctum/Pandemonium. W Sanctum na srodku, nazywa się Curio, a u asmo nie chce mi sie sprawdzac ;) Polega to na tym że część statystyk z broni, którą dasz na dół jest dodawana do górnej (dolna zostaje zniszczona i nie da się już odzyskać).

Szczerze wątpię, żebyś ktoś ci podał swoją rotację skilli.

Nie przyzwyczaiłeś się? Ostatnie 10 tematów, to pytania, na które odpowiedź jest w tematach zamieszczonych dzień/dwa wcześniej.

Czy w tym dziale nie ma admina? Zaczyna się robić niezły syf. 

Opublikowano

Nie przyzwyczaiłeś się? Ostatnie 10 tematów, to pytania, na które odpowiedź jest w tematach zamieszczonych dzień/dwa wcześniej.

Czy w tym dziale nie ma admina? Zaczyna się robić niezły syf. 

Właśnie. Nie przyzwyczaiłeś się? Co post dajesz offtopic o tym jacy to inni są źli bo dodają własne tematy. 

Opublikowano

Właśnie. Nie przyzwyczaiłeś się? Co post dajesz offtopic o tym jacy to inni są źli bo dodają własne tematy. 

Nie, ja odsyłam ludzi do postów, w których temat jest wyczerpany w 100% :)

Opublikowano

Nie, ja odsyłam ludzi do postów, w których temat jest wyczerpany w 100% :)

Skoro odsyłasz to czemu nie podasz linka? Temat wyczerpany w 100% 6 miesięcy temu? 

Opublikowano

Skoro odsyłasz to czemu nie podasz linka? Temat wyczerpany w 100% 6 miesięcy temu? 

Nie czytasz. Odpowiedzi, których udzieliłem były aktualne i są nadal aktualne.

Ciebie także odsyłam :)

Nie róbmy tu spamu dalej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...