Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizja biosa

Shaggy07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z biosem, otóż chciałem coś pozmieniać w biosie ponieważ wyczytałem, ze tam znajdę rozwiązanie problemu z TurboBoost w laptopie (Msi ge 60)

i zwracam się do Was z prosbą o wytłumaczeniu jak przeprowadzić taka aktualizację, skąd pobrać i czy w ogóle to coś pomoże.

Mam jeszcze jeden problem, mianowicie chciałbym jakoś ustabilizować prace wentylatora bo ten włącza się czasem na najwyższe obroty nawet gdy procesor lub karta graficzna nie jest jakoś mocno wykorzystywana, np podczas gdy ja chce zostawić laptop na noc aby coś sciągnął to wentylator co chwile zmniejsza i zwiększa obroty

Nie wiem jakie mam podać specyfikacje laptopa dlatego wrzucam zdjęcia.

z góry dziekuje za pomoc :)

post-1469960-0-71370000-1452456499_thumb.png

post-1469960-0-91380200-1452456529_thumb.png

Opublikowano

Zmiana biosu NIC NI ZROBI  bez jego modowania 

O jaki problem chodzi ?? Turbo boot nie działa cały czas więc w czym jest ten problem ? 

Bios jest na stronie producenta razem ze sterownikami, odwiedź i ściąg sobie. 

Bios można modować sobie samemu albo poszukać kogoś kto to zrobi, masz gogole poszukaj sobie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

włącza się i wyłącza gdy procesor nie jest obciażony a zdarza sie, że nie działa gdy jest obciążony 

@Edit

no i chciałbym coś z tym wentylatorem zrobić bo to irytujące gdy co chwile przyspiesza lub zwalnia

Opublikowano

Gdzie tu problem z turbo, skoro tak dział to tak ma działać. U mnie też turbo boost działa w spoczynku i w niczym nie widzę problemu.cale. Załącz oszczędzanie energii to sie nie załączy wcale.

Wcześniej  ci napisałem, szukaj sobie kogoś kto ci zrobi mod biosu ( jeśli się w ogolę da , w 90% nie da się ), jak ci sie uda będzie gotowy bios modowany jak nie to będziesz musiał wysłać zgrany swój bios do modowania. Może będziesz iał regulację obrotów i wyłączenie turbo 

Opublikowano

Mniesie pytasz? Nie ja robię laptopy

Kiedy się wcześniej dało ?? 

Opublikowano

Jak nagle ? Zaktualizowałeś bios czy nie potrafisz znaleźć opcji ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...