Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - gra mocno klatkuje na AMD Radeon HD 7400M Series

lukosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zakupiłem GTA V i jest mały problem: Gdy jest włączona karta graficzna,gra się nie odpala,gdy natomiast kartę graficzną wyłączę to gra się odpala ale w 1 fps.

Możenie sprawdzić czy są jakieś inne sterowniki do karty na których by gra działała ?

Macie tu moje Dane systemowe:

Procesor: Intel® Core i3-2330m CPU @ 2.20 GHz

RAM: 4.00 GB

Karta Graficzna: AMD Radeon HD 7400M Series

Z góry dzięki 

Opublikowano

Laptop jest po prostu za słaby. Jedyne co możesz zrobić, to pozbycie się z niego śmieci, defragmentacja oraz wyłączenie zbędnych procesów. Upewnij się, że masz zainstalowane najnowsze sterowniki i DirectX'a ;)­

Opublikowano

Witam

Ostatnio zakupiłem GTA V i jest mały problem: Gdy jest włączona karta graficzna,gra się nie odpala,gdy natomiast kartę graficzną wyłączę to gra się odpala ale w 1 fps.

Możenie sprawdzić czy są jakieś inne sterowniki do karty na których by gra działała ?

Z góry dzięki 

tak ogólnie to za mało masz ramu i procesor też za słaby.., mozeszse pobrać moda na wiecej fps , pogarsza podobno trawe i otoczenie ale jest to niezauważalne

Opublikowano

lol to ja mam o wiele słabszy komputer i gra działała mi w 15 fps ze spadkami do 10 + textury mi znikały. Ale żeby 1 fps to niee.

Opublikowano

Witam

Z góry dzięki 

jak masz 1 fps pewnie odpalasz gta z karty zintegrowanej, ale nie masz co i tak bo komputer za słaby masz na gta 5

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Laptop jest po prostu za słaby. Jedyne co możesz zrobić, to pozbycie się z niego śmieci, defragmentacja oraz wyłączenie zbędnych procesów. Upewnij się, że masz zainstalowane najnowsze sterowniki i DirectX'a ;)­

Tylko że gdy tą kartę graficzną mam włączoną to się nie włącza, natomiast gdy ustawie w konfigu CCC gta na ''Nie przyspieszone'' to się normalnie włącza ale z 1fps. A z tym że mam słaby komputer to się nie zgodzę ponieważ kumpel ma jeszcze słabszy procesor i wszystko a gra mu chodzi na 20 fps bez żadnych modów.

Opublikowano

­

@lukosz To zależy też od tego co znajduje się na twoim komputerze i jakie programy masz aktualnie odpalone. Masz dosłownie 1 FPS? Jeśli tak, to jakieś ustawienie lub program może blokować liczbę wyświetlanych klatek. W jakim stanie jest komputer? Spróbuj go przeczyścić i usunąć zbędne śmieci z systemu. Wyskakuje jakiś komunikat błędu, gdy używasz dedykowanej karty?

Opublikowano

­

@lukosz To zależy też od tego co znajduje się na twoim komputerze i jakie programy masz aktualnie odpalone. Masz dosłownie 1 FPS? Jeśli tak, to jakieś ustawienie lub program może blokować liczbę wyświetlanych klatek. W jakim stanie jest komputer? Spróbuj go przeczyścić i usunąć zbędne śmieci z systemu. Wyskakuje jakiś komunikat błędu, gdy używasz dedykowanej karty?

Ale to już nie chodzi o 1fps tylko o to że gta się nie odpala na włączonej karcie graficznej,dopiera gdy tą kartę graficzną wyłączę to działa na tym 1fps,a mi chodzi o to jak zrobić żeby gta działało na włączonej karcie graficznej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...