Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quest d.join , pc.warp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam troszkę problem. Gdy mam wgrany i podpięty dungeon na ch99 i mam w queście d.join to mi nie teleportuje na dungeon. Jeśli go mam na channelu, teleportuje na d.join za to jak mam to podpięte na ch99 a mam pc.warp to przeteleportuje. Mógłby mi ktoś wyjaśnić czemu to nie działa? inni mają d.join w queście i wbijają się normalnie na dungeon który jest na ch99.. Daję lajki.

Opublikowano

d.join = dungeon.dolacz = wykorzystuje stale kordy ktore pobiera chyba z setting

Koniecznie wchodzac na dungeon z CH99 nalezy wchodzic rowniez z kanalu 99. Wrzuc sobie npc do dt i sprawdz. Ja kiedys mialem tez blad z d.join jak mialem podkanaly.

Opublikowano

d.join = dungeon.dolacz = wykorzystuje stale kordy ktore pobiera chyba z setting

Koniecznie wchodzac na dungeon z CH99 nalezy wchodzic rowniez z kanalu 99. Wrzuc sobie npc do dt i sprawdz. Ja kiedys mialem tez blad z d.join jak mialem podkanaly.

Czyli co? mam sobie wrzucić NPC na ten dungeon na który się chcę zalogować?

Opublikowano

Masz postawić NPC na jakiejś mapie przypisanej do ch99 lub przypisać dunga do ch gdzie NPC.

Wrzuciłem NPC na ch99 do pewnej mapy, wchodzę u niego na ten dungeon co chciałem i nie teleportuje.. A jak wejdę normalnymi kordami na tą mapę dungeonu,  zrespię sobie tam NPC i teleportuje się na ten dungeon to mnie przeteleportuje.

Opublikowano

d.join(id_mapy)

d.jump_all(x, y)

x, y współrzędne globalne mapy bez końcowych zer (00)

To mnie przeteleportuje z ch1 na ch99 na dungeon z grupą?

Opublikowano

tak jak lazarus napisal: d.jump_all(x, y) powinno cie rzucic bez problemu. jesli masz problem z d.join to zapewne cos kordy globalne sa jebniete... a tak ogolnie co to za dungeon?

Opublikowano

tak jak lazarus napisal: d.jump_all(x, y) powinno cie rzucic bez problemu. jesli masz problem z d.join to zapewne cos kordy globalne sa jebniete... a tak ogolnie co to za dungeon?

Rzuca bez problemu, owszem tak jest. (jak mapa jest na channelu normalnym nie ch99 na ch99 to nie działa) Tylko mi jeszcze chodzi o muzyczkę grającą, włącza mi się ta z M1 zamiast tej co ustawiłem w setting. Baronówka. Ps. Jak na ch1 wbiję na tym kodzie od ciebie to na mapę wejdzie ale dungeon się nie odpala a index, kordy dobre.

Opublikowano

Generalnie dungeon na który chcesz wbić za pomocą d.jump_all, d.jump_party itd. musi być na tym samym kanale, na którym jest mapa z której chcesz wbić. Przykładowo jeśli przepiszesz questa DT tak, by teleportowało od razu na etap po zniszczeniu metina na parterze (czyli wywalisz to pc.warp itd.) i będziesz chciał wejść na ten dungeon z M1 shinsoo, to mapy 1 i 60 muszą być na tym samym kanale. Funkcje rozpoczynające dungeon działają tylko w obrębie jednego kanału, natomiast pc.warp działa w obrębie wielu kanałów, co pozwala na ominięcie ograniczeń wspomnianych powyżej. Dlatego m.in. pc.warp jest zastosowany w zarówno DT jak i DC. 

57199140501148694665.png

Opublikowano

Generalnie dungeon na który chcesz wbić za pomocą d.jump_all, d.jump_party itd. musi być na tym samym game, na którym jest mapa z której chcesz wbić. Przykładowo jeśli przepiszesz questa DT tak, by teleportowało od razu na etap po zniszczeniu metina na parterze (czyli wywalisz to pc.warp itd.) i będziesz chciał wejść na ten dungeon z M1 shinsoo, to mapy 1 i 60 muszą być na tym samym game. Funkcje rozpoczynające dungeon działają tylko w obrębie jednego game, natomiast pc.warp działa w obrębie wielu game, co pozwala na ominięcie ograniczeń wspomnianych powyżej. Dlatego m.in. pc.warp jest zastosowany w zarówno DT jak i DC. 

Poprawiłem trochę.

Opublikowano

Generalnie dungeon na który chcesz wbić za pomocą d.jump_all, d.jump_party itd. musi być na tym samym kanale, na którym jest mapa z której chcesz wbić. Przykładowo jeśli przepiszesz questa DT tak, by teleportowało od razu na etap po zniszczeniu metina na parterze (czyli wywalisz to pc.warp itd.) i będziesz chciał wejść na ten dungeon z M1 shinsoo, to mapy 1 i 60 muszą być na tym samym kanale. Funkcje rozpoczynające dungeon działają tylko w obrębie jednego kanału, natomiast pc.warp działa w obrębie wielu kanałów, co pozwala na ominięcie ograniczeń wspomnianych powyżej. Dlatego m.in. pc.warp jest zastosowany w zarówno DT jak i DC. 

Czyli najpierw:

d.join(296)

d.new_jump_all(xxx, xxx) - xxx to kordy.

No i jak wbiję i np. rozwalę jednego metka po nim mnie znów przeniesie na dungeon funkcją "d.join" która się wykona po rozwaleniu metina to mnie przeniesie i już zadziała mi muzyczka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...