Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor 144hz i FPS

ccasterr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nie będziesz miał 144fps to nie zobaczysz tej różnicy, będzie działać jak każdy inny, z tym że będzie mieć trochę lepszą reakcje. 

Pełnię jego mocy zobaczysz dopiero przy +150fps ;) 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

wlasnie o to chodzi by dzialal najlepiej jak potrafi ;d czyli musze miec minimum te 150 fps stale rozumiec mam

jeszcze pytanie co bym musial wymienic zeby miec stałe 150 fps nawet na dm gdzie gra 20 osob moj sprzet : 

Procesor Intel® Core2 Quad  CPU   Q9300  @ 2.50GHz, 2497 MHz, Rdzenie: 4, Procesory logiczne: 4
Karta graficzna ; NVIDIA GEFORCE 9600 GT

jeszcze jak cos mam podac to napiszcie co bo ja zielony w takich tematach ;p

Opublikowano

Tak, chodzi o to żebyś miał zawsze ponad 144, gdyż zawsze podczas akcji będziesz miał te spadki o kilka w dół, i wtedy monitor nie monitor nie będzie wykorzystywać pełni swoich możliwości. 

29.png

Opublikowano

Ja bym ci polecał wymienić wszystko. Polecam taki zestawik:

Procesor: Intel Core i5-4460 (4x3,2GHz, Turbo boost 4x3,4GHz)

Ram: HyperX FURY DDR3 (2x4GB 1833 MHz)

Grafa: (tutaj w sumie zależy jak ci hajs pozwala, jak niski budżet to GeForce 660, jak Lepszy 960, a jak wysoki to 970 :D)

I dysk najlepiej SSHD 7200 obr/min bo z tym czasem są problemy  

29.png

Opublikowano

Musiałbyś wymienić proca i karte, niestety oba te komponenty nie ogarną 150fpsów przy 20 osobach na DMIE

Jeśli pokusiłby się na zestaw który przedstawiłem powyżej, nawet na takich dmach miałby sporo fps, a już na pewno wystarczająco dużo na turniejach. Prócz tego na GTX'ie 960 komputer ten udźwignąłby każdą najnowszą grę. 

29.png

Opublikowano

Wyciągasz RAM i kupujesz nowy komputer, instalujesz wszystko i uwaga sensacja wieczoru - 300 fps.

Opublikowano

jakbyscie mogli podeslac jakies linki na allegro lub olx jakis komputerow co by wyciagly no minimum 160 stałych fps na dm sam bym poszukal lecz nie znam sie na tych procesorach itd. 

Opublikowano

jakbyscie mogli podeslac jakies linki na allegro lub olx jakis komputerow co by wyciagly no minimum 160 stałych fps na dm sam bym poszukal lecz nie znam sie na tych procesorach itd. 

Kompletnie nie polecam kupować złożonych zestawów. Przeważnie wrzucają jakieś lewe zasilacze/płyty główne a później nie wiadomo czemu chodzi jakby chciał a nie mógł. Do tego często wychodzi drożej.

Złóż komputer samemu. Najlepiej z tych części które ci podałem. Mogę ci za poniżej 3000 złożyć kompa który odpali aktualnie każdą grę, a ~200fps w csie to będzie dla niego żaden problem :) 

29.png

Opublikowano

w sumie dobry pomysl zlozyc samemu kompa tylko nie za 3 koble haha :) mam 16 lat do ilu zlotych zloze kompa zeby mial te 160/170 STALYch fps w csie tylko o to chodzi w sumie :D

Opublikowano

2200-2300 i będziesz miał stałe 300 FPS-ów.

Intel I3 6100

MSI H110M PRO VD

Crucial 8 GB 2133 MHz CL15

SilentiumPC Gladius M20

Corsair VS 450

EVGA GTX 950 2 GB 

Razem 2035 zł

Np. takie coś, do tego kupujesz dysk SSD i jest gitarra.

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

2300 na monitor i komputer to za mało ;/

Musisz zwiększyć budżet, bądź z czegoś zrezygnować 

29.png

Opublikowano

Kolega wyżej podał dość dobry zestaw nieco słabszy od mojego, ale do csa jak najbardziej wystarczający, który kosztuje ~2300 zł (czyli cały twój budżet). Zakładając że monitor będzie kosztować 1200zł, to o właśnie tyle musisz rozwinąć możliwości finansowe :)

29.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...