Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć efekt "kamiennej" ramki?

Bechmdetis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałam spróbować stworzyć takie "kamienne" ramki do prezentacji np. serwerow metin2. Probowalam stworzyć taką ramkę sama opierając się na wyglądzie ramek Wrednej (w linkach ponizej) i swoich domysłach, nie zadowalają mnie jednak moje bo końcowy efekt jest inny niż u niej. Nie ma tego efektu, że to faktycznie skała.

Konkretniej chodzi mi o taki efekt na krawędziach (zaznaczone na czerwono) jak to zrobila Wredna na swoich pracach:

http://iv.pl/images/20494958966481847728.jpg
http://iv.pl/images/19652065095838237840.jpg

Jak wykonać coś takiego? Tak plus minus może na oko ktoś oceni jak był robione warstwy. Ewentualnie co wpisać w google by mi znalazło jakiś poradnik, na którym mogłabym się nauczyć robić taką ramkę bo niestety nic nie mogę znaleźć.  :( Próbowałam stworzyć np. jakiś prostokąt, zalać go kolorem, na masce wrzucić teksturke na kryciu i np. nakładce o średnim kryciu, potem wyciąć tak żeby ten prostokąt miał postrzepiony kształt. I co dalej?

Mam nadzięję, że ktoś mi pomoże. Jak coś to korzystam z Photoshopa i prosiłabym o odpowiedzi z uwzględnieniem tego programu.

Opublikowano

Bardziej chodziło mi o sam efekt wyglądu tej ściany (w niektórych miejsach jest jasna w innych ciemna i jakby rozmazana pod spodem? nie wiem czy to nowa warstwa z inaczej wyglądającą skałą czy zwykly efekt rozmazanaego cienia. Same pęknięcia umiem zrobić. Chodzi mi o ten efekt od skały do tła. Nie wiem jak to opisac :P w niekotrych miejsach widac jakby kawałki ściany od "boku", przyciemnione ale wygląda to jak inna warstwa lub jakoś nalożone efekty ale nie wiem jak uzyskać podobny efekt. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...