Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z clientem?

Sebskitz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No cześć, a więc mam taki mały problem z chatem w launcherze, wygląda on tak:

6muMv1d.jpgNie mogę zobaczyć listy znajomych, włączyć czatu ani zobaczyć powiadomień, wie ktoś jak to naprawić?

Mam podobny problem w profilu, bo nie mogę włączyć zakładki Champions ani run.

harley.png

Opublikowano

Dlaczego masz włączony stary styl klienta?

Przywróć normalny (aktualny) to wszystko będzie działać (np. użyj opcji Napraw w patcherze)

To jest stary klient? nawet o tym nie wiedziałem. Myślałem że to jest aktualny klient, no bo gry mogę grać, jedynie chat mi nie działa, zaraz naprawie i dam znać

harley.png

Opublikowano

To jest stary klient? nawet o tym nie wiedziałem. Myślałem że to jest aktualny klient, no bo gry mogę grać, jedynie chat mi nie działa, zaraz naprawie i dam znać

No, gdzieś chyba od ponad roku klient wygląda tak: http://scr.hu/32v8/kae6c:D

Jak naprawa klienta nie zadziała to można ręcznie to naprawić:

1. Znajdź plik Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_air_client\releases\0.0.1.178\deploy\theme.properties

2. Dla aktualnego patcha (5.24 / ekran logowania z poppy) plik powinien wyglądać tak

# Release theme.properties

themeConfig=loginPoppy,loginSnowdownshowdown2015,lolBrand,parchment

3. I dla pewności sprawdź czy plik nie ma ustawionego atrybuty 'Tylko do odczytu' Prawym przyciskiem myszki na plik -> właściwości i 'Tylko do odczytu' powinno być odznaczone

Opublikowano

O mój boże faktycznie, nawet nie zwróciłem uwagi że po najnowszym patchu przywróciło mi stary klient, ale beka xD

Dobra, użyłem opcji Napraw i wszystko działa jak powinno, dzięki wielkie. Reszte like'ów dam potem bo mam limit

close

harley.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...