Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie postanowiłem stworzyć tut, gdyż bodajże parę mieś temu dało to na prawdę dobry zarobek, mimo że admini często odwiedzali osoby które wysyłały pakiety to i tak jestem zdania że jest to najlepszy sposób na zarobek ( dorobiłem się ok 100kk w tydzień bodajże zaczynając od 55k (na jajko oraz bilet).

A więc do rzeczy ! :D

Część 1

1.Pobieramy paczkę - TUTAJ

(Skan) , najlepiej wypakować pliki na pulpit :)
2.Odpalamy NosTale, w injectorze zaznaczamy proces który w nazwie ma ,,Nostale".

TEE7YbS.png
3.Idziemy na glacę, do tundry bądź cytadeli.
4.Klikamy w ,,File ..." - Zaznaczamy plik nosPacket.dll który pobraliśmy wraz z injectorem.
5.Odpalamy wszystko klikając przycisk Inject.

Powinno nam wyskoczyć coś takiego -

BESiJ02.png

Gdy wszystko poprawnie zaznaczymy w naszym kliencie NosTale powinna dojść do nas wiadomość Szept.

Jeśli nie doszła, wracamy do pkt 2 i wybieramy inny proces - do skutku.

Część 2

1.Gdy już mamy Packet Loggera w polu ,,multipackets" musimy wpisać pakiety.
Skąd wziąć pakiety :

Na górze po środku zaznaczamy ,,Log Recv Packets"
Następnie zbieramy lodowy kwiat na tundrze bądź w cytadeli.
Odznaczamy ,,Log Recv Packets" i szukamy pakietu który będzie wyglądał mniej więcej tak:

8wkpmt.jpg
    *przykład z Avalonu
Ważne !
Każdy serwer ma inne pakiety dla tundry/cytadeli !
Administratorzy często je zmieniają!

Kwiatów jest w sumie 10 w Tundrze oraz 5 w Cytadeli
Dlatego teraz musicie znaleźć pozostałe pakiety używając przy tym mózgu.
Jak ?
Tworzymy sobie listę w notatniku która będzie zawierała w sumie 15 pakietów
(10 dla tundry, 5 dla cytadeli).

Musicie pobawić się w detektywa i znaleźć pozostałe pakiety po numerach.
Czyli mamy przykładowy pakiet:

#guri^400^8343

Aby znaleźć do niego kolegów musimy szukać dodając/odejmując ostatnią liczbę.
Np. w polu ,,Single Packet" wpisuję kod : 
#guri^400^8344 , wysyłam i jeśli dało mi kwiatka oznacza to że zapisuję kolejny pakiet w notatniku i tak szukamy aż znajdziemy ich 10 :) To samo robimy z cytadelą.

Moja lista pakietów z października : (Nie aktualna)

Id kwiatków tundra : 
#guri^400^8503
#guri^400^8504
#guri^400^8505
#guri^400^8506
#guri^400^8507
#guri^400^8508
#guri^400^8509
#guri^400^8510
#guri^400^8511
#guri^400^8512
Id kwiatków u aniołkach : 
#guri^400^8249
#guri^400^8250
#guri^400^8251
#guri^400^8252
#guri^400^8253
Id kwiatków u demonkach: 
#guri^400^8342
#guri^400^8343
#guri^400^8344
#guri^400^8345
#guri^400^8346

2.Po wpisaniu pakietów pozostaje nam zaznaczenie pola ,,Send infinite" oraz ustawienie czasu na 60000 (1 minuta - 60 sekund - 60000ms) - tak aby nas zbytnio nie było widać w konsoli :)

3.Klikamy Start/Stop.

4.Jeśli jesteśmy na tundrze w multipackets wpisujemy tylko pakiety do niej przeznaczone
to samo tyczy się cytadeli.

Aby zebrać kwiatki z tundry musicie najpierw na niej być ! 
Pakiety nie będą zbierać kwiatków z całej glacy !

5.Obserwujemy jak powoli stajemy się bogatsi :D

Uwaga !
Pakiety są wykrywalne więc nie używajcie swoich głównych kont.
Najlepiej załóżcie nowe na oddzielnym e-mailu.

Sporo czasu zajęło mi pisanie tego poradnika dlatego jeśli komuś pomogłem :
Paypal-button.jpg

Opublikowano

Nie warto, bo i tak powiążą wasze główne postacie i zostaniecie z niczym. Musielibyście się naprawdę postarać, żeby nie wykryli. Trzeba by założyć konto do zbierania z innego ip i nigdy nie logować się na tych kontach, na ip domowym. Nigdy nie handlować tymi postaciami z główną itd. Mają naprawdę wiele metod łączenia, a szans na odwołanie w razie czego nie macie. Na przykład podam mojego znajomego, zbierał kwiatki pakietami na 3 nupach 2 miesiące temu, potem nic, a jedynym powiązaniem między nimi było ip, bo swoją postacią nie handlował z postaciami od kwiatków, tylko oddawał kasę znajomym, emaile oczywiście inne. Jakoś w połowie grudnia dostał bana na 1 nupa i główną postać, 0 szans na odwołanie. Zarobek może na tym jest ostry, ale nie wart ryzyka.

Opublikowano

Ok, stworzyłem swoją paczkę, edytowałem 1 post :)

Nie warto, bo i tak powiążą wasze główne postacie i zostaniecie z niczym. Musielibyście się naprawdę postarać, żeby nie wykryli. Trzeba by założyć konto do zbierania z innego ip i nigdy nie logować się na tych kontach, na ip domowym. Nigdy nie handlować tymi postaciami z główną itd. Mają naprawdę wiele metod łączenia, a szans na odwołanie w razie czego nie macie. Na przykład podam mojego znajomego, zbierał kwiatki pakietami na 3 nupach 2 miesiące temu, potem nic, a jedynym powiązaniem między nimi było ip, bo swoją postacią nie handlował z postaciami od kwiatków, tylko oddawał kasę znajomym, emaile oczywiście inne. Jakoś w połowie grudnia dostał bana na 1 nupa i główną postać, 0 szans na odwołanie. Zarobek może na tym jest ostry, ale nie wart ryzyka.

Nie powiążą jeśli robi się to z głową, ja podałem jedynie sposób jak używać pakietów, jak go ktoś wykorzysta - to zależy od jego wyobraźni.

Mój znajomy który również siedzi/ał na tym forum miał ok. 20 multikont ponieważ robił tylko jedną ważną rzecz - myślał.

Wystarczy że z konta na którym zbierasz kwiatki, będziesz je od razu sprzedawał na nb, następnie z main konta wystawiasz byle jaki przedmiot za odpowiednią cenę i ciach :)

Z tego samego ip można się wywiązać, poczytaj o tym w niektórych tematach :)

Ja osobiście wyrwałem bana ponieważ nie stosowałem się do żadnych zasad - zbierane kwiatki od razu leciały na moje konto, czasami nawet sprzedawałem je z głównego konta masowo (handlem z resellerem).
Lecz tym samym się w szybki sposób dorabiałem, zanim mnie zbanowali min. 100kk zarobiłem w nie długim czasie, a nie zostawiałem komputera na noc :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Wystarczy że zrobisz inny email i użyjesz proxy, zresztą jak twórca tuta u góry zauważył nawet nie trzeba zmieniać IP ;)

Andglad a masz jakiś sposób zeby Cie nie zabijały moby i przeciwna frakcja? Bo nie mam pakietu na teleportacje w jakieś bezpieczne miejsce

Opublikowano

Dodaj link ze skanem jutro, nie będę tematu całego z tego powodu wywalał, póki co usuwam tylko link.

Tak jak pisałem jedynym powiązaniem u mojego znajomego było ip, postać główna i nupy nigdy nawet się nie widziały. Można uniknąć bana, ale jest to bardzo pracochłonne. Jeśli nic się nie ma, to polecam ten sposób, bo możecie tylko zyskać, a kryjąc się odpowiednio nawet nie dostaniecie bana, ale jeśli już macie postacie, na których wam zależy, to radzę uważać. Mimo wszystko poradnik dobrze napisany.

Opublikowano

Wystarczy że zrobisz inny email i użyjesz proxy, zresztą jak twórca tuta u góry zauważył nawet nie trzeba zmieniać IP ;)

Żebyś się jeszcze nie zdziwił. Zrób jak mówisz i poczekaj max tydzień.

­

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Dodaj link ze skanem jutro, nie będę tematu całego z tego powodu wywalał, póki co usuwam tylko link.

Tak jak pisałem jedynym powiązaniem u mojego znajomego było ip, postać główna i nupy nigdy nawet się nie widziały. Można uniknąć bana, ale jest to bardzo pracochłonne. Jeśli nic się nie ma, to polecam ten sposób, bo możecie tylko zyskać, a kryjąc się odpowiednio nawet nie dostaniecie bana, ale jeśli już macie postacie, na których wam zależy, to radzę uważać. Mimo wszystko poradnik dobrze napisany.

Dzięki za ostrzeżenie - nie musiałeś od razu usuwać linku, wystarczyło by napisać :)

Dziękuję :)

Andglad a masz jakiś sposób zeby Cie nie zabijały moby i przeciwna frakcja? Bo nie mam pakietu na teleportacje w jakieś bezpieczne miejsce

Ja używam RoN'a który jest tutaj na forum - odpalam sh i popylam :D

Tp mi również nie działało, jedynym sposobem jest sh.

Ps. Uważajcie na konfidentów - Miałem przypadek gdzie ,,kobieta" sin na niewidce szukała kwiatków RoN'em a gdy zauważyła że ja wszystkie zabieram, od razu próbowała mnie jakoś ubić lisami, protami itp. :D 

Haha, Ci ludzie na prawdę nie mają co robić :D

Opublikowano

Użyjcie pakietu na przejście do kamienia na sp1/2/3/4. Macie go np w RoNie. Dzięki niemu tepnie Was poza krawędź mapy i ani przeciwna frakcja ani moby Was nie ubiją.

A jeśli chodzi o bana...na PL nie wykryją. GMi to debile którym na gospodarce serwera nie zależy. Zbanują 1 lvl, ewentualnie ten z którym miałeś handel....i to wszystko

Poradnik na przenoszenie hajsu na DE :

Każde konto używasz na innym IP !!

Polecam vmware (wirtualny system)

Program hot spot shield elite

Na jednym koncie zbierasz kwiatki i je sprzedajesz

Na drugim koncie kupujesz medal i wystawiasz na nb np ziarna mocy po 1kk / 100k czy ile tam chcecie.

Jak kwiatki pójdą to kupujecie ziarna z drugiej postaci i w ten sposób kasa ląduje na drugą postać

Zakładasz 3 postać, kupujesz na niej medal. Potrzebujesz tutaj około 3kk.

Z postaci numer 2 kupujesz pudło sp po czym wystawiasz je po normalnej cenie. Z konta numer 3 kupujesz te pudło po czym je sprzedajesz. Wystawiasz na nim również np ziarna i z konta numer 2 kupujesz te ziarna...bądź po prostu robisz handel na złoto pomiędzy postacią 2 i 3 z tym że dajesz jakieś "wartościowe przedmioty" (eq u7 za kilkaset k. Możesz je później rzecz jasna sprzedać).

Tak domyka się łańcuch

Na start potrzebujesz ~8kk (2x2kk na medale + ~4kk na pudło + grosze na jajko i bilet)

Polecam, testowane przeze mnie. Zarobiłem na tym 850zł (400kk)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Dzięki za ostrzeżenie - nie musiałeś od razu usuwać linku, wystarczyło by napisać :)

Dziękuję :)

Ja używam RoN'a który jest tutaj na forum - odpalam sh i popylam :D

Tp mi również nie działało, jedynym sposobem jest sh.

Ps. Uważajcie na konfidentów - Miałem przypadek gdzie ,,kobieta" sin na niewidce szukała kwiatków RoN'em a gdy zauważyła że ja wszystkie zabieram, od razu próbowała mnie jakoś ubić lisami, protami itp. :D 

Haha, Ci ludzie na prawdę nie mają co robić :D

Shikusuku chodzi ci o mnie? xD Bo ja ostatnio zbierałem na niewidce Sinem i typek na 2 kontach sobie kwiaty zbierał (: i tak w ogóle to jeżel ito byłeśty to *hannah* przyprowadziła lisy >^> do tego te wyzwiska od cebuli xD

To jeżeli założę nowe konto to jakoś to mogą powiązać z mainem czy nie?

Opublikowano

Użyjcie pakietu na przejście do kamienia na sp1/2/3/4. Macie go np w RoNie. Dzięki niemu tepnie Was poza krawędź mapy i ani przeciwna frakcja ani moby Was nie ubiją.

A jeśli chodzi o bana...na PL nie wykryją. GMi to debile którym na gospodarce serwera nie zależy. Zbanują 1 lvl, ewentualnie ten z którym miałeś handel....i to wszystko

Poradnik na przenoszenie hajsu na DE :

Każde konto używasz na innym IP !!

Polecam vmware (wirtualny system)

Program hot spot shield elite

Na jednym koncie zbierasz kwiatki i je sprzedajesz

Na drugim koncie kupujesz medal i wystawiasz na nb np ziarna mocy po 1kk / 100k czy ile tam chcecie.

Jak kwiatki pójdą to kupujecie ziarna z drugiej postaci i w ten sposób kasa ląduje na drugą postać

Zakładasz 3 postać, kupujesz na niej medal. Potrzebujesz tutaj około 3kk.

Z postaci numer 2 kupujesz pudło sp po czym wystawiasz je po normalnej cenie. Z konta numer 3 kupujesz te pudło po czym je sprzedajesz. Wystawiasz na nim również np ziarna i z konta numer 2 kupujesz te ziarna...bądź po prostu robisz handel na złoto pomiędzy postacią 2 i 3 z tym że dajesz jakieś "wartościowe przedmioty" (eq u7 za kilkaset k. Możesz je później rzecz jasna sprzedać).

Tak domyka się łańcuch

Na start potrzebujesz ~8kk (2x2kk na medale + ~4kk na pudło + grosze na jajko i bilet)

Polecam, testowane przeze mnie. Zarobiłem na tym 850zł (400kk)

@KyO jedno małe pytanie na co to pudło sp? :D

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

@KyO jedno małe pytanie na co to pudło sp? :D

Bo jeżeli z konta 3 byś kupił ziarna tak jak zrobiłeś to z konta numer 2 to się połapią o co z tym chodzi a jeżeli wystawisz pudło sp po normalnej cenie będą myśleli że to po prostu zostało kupione przez innego gracza bez żadnych powiązań z kontem 1 i 2 

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Polecam.

Dopisać do tego żeby rodziło się po padnięciu tak jak ja mam, i jest wszystko wyśmienicie :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szczerze to nie polecam, zbieralem samemu na niemieckim z nodelayem i ban polecial tej samej nocy na wszystkie konta awet te ktore nie byly logowane na tym samym ip bo mam zmienne. 

Opublikowano

Szczerze to nie polecam, zbieralem samemu na niemieckim z nodelayem i ban polecial tej samej nocy na wszystkie konta awet te ktore nie byly logowane na tym samym ip bo mam zmienne. 

DE jest o tyle "lepsze", że GM'i sprawdzają różnorakie połączenia pomiędzy kontami. Dla przykładu z kim konto handlowało, komu coś sprzedawało itd.

r9n9FM7.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...