Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Saenai Heroine no Sodatekata

LordLoginus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

saenai_heroine_no_sodatekata__wallpaper_

Odcinki: 12

Gatunek: Komedia, Romans

Temat: Szkolne życie, Harem

Wydane: Zima 2015

Wiek widowni: 13+

Krótki opis:

Aki jest zwykłym licealistą, nie wróć, jest też otaku, którego marzeniem jest stworzenie gry. Mimo, że chodzi do szkoły, to pracuje często pracuje na pół etatu, by jego marzenie się ziściło. Pewnego dnia spotyka na swojej drodze piękną dziewczynę, która utkwiła w jego głowie, chciał, aby była jego modelką. Gdy zaczął chodzić do szkoły, to zorientował się, że piękna dziewczyna chodzi razem z nim do klasy, bez zastanowienia postanowił poprosić swoje przyjaciółki o pomoc, piękne i utalentowane Eriri i Utahę. Jak wysoko wybije się produkcja? Oceńcie sami.

Od czego tu zacząć...

Anime bardzo przyjemnie się oglądało, mimo, że MC wyglądał dość... Specyficznie, to jednak nie był taki zły.

Ogólnie rzecz biorąc mamy 3 fajne dziewczyny i jedną lekko wkurzającą.

Utaha, była na prawdę ładnie narysowana, raz naciskała na Akiego, a raz dość mocno się do niego przystawiała. Miała do niego żal, ponieważ w przeszłości ją w pewnym sensie odrzucił.

Eriri, postać, której nie wspomina się dobrze, jest w większości anime tego typu, narzucająca się dziewczyna, która wrzeszczy, gdy inna się przystawia do MC, a sama boi się zadziałać.

Megumi, na prawdę zabawna postać, często pomijana, niezauważana, nigdy się nie narzucała i rzucała na prawdę fajnymi tekstami.

Fabuła niestety nie zaskakuje, wszystko odgrywa się dość spokojnie. Na początku było dość fajne, gdy Aki starał się z całych sił wymyślić scenariusz do gry, a dziewczyny wszystko chciały zmienić. Gdy już przeszli do realizacji wszystko zaczęło lecieć jak głupie, nawet nie zauważyłem kiedy skończyła się seria. Był również wątek z pewnym rywalem, który mam nadzieję, że zostanie rozwinięty w kolejnym sezonie. Tak samo romans, jak najbardziej jestem przychylny do Utachy, która chyba z nim ma najwięcej wspólnego

"Noc" w hotelu, odrzucenie w przeszłości...

Opening nie powala, tak samo ending, zaś sama muzyka jest dość przyjemna.

Kreska jest według mnie cudowna, zwłaszcza Utaha i Megumi mi przypadły do oczu, występuję tam też kuzynka Akiego, która też jest niczego sobie.

Wiem, ecchi, może z lekka odrzucić, lecz nie jest to ten typ 'Wielkie cycki, pełno gołych dup", momentów ecchi według mnie jest niewiele...

Najostrzej jest w tym hotelu, gdzie Utaha jest w szlafroku i ma dość duży dekolt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...