Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Emafir?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Od  kilku  miesięcy mam wyskoki ping (80ms) bardzo  przeszkadza to  w farmieniu. Gdzieś pół roku temu  miałem ping 50ms i było ok. 

Jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu? Dodam  że robiłem tak  jak w poradnikach ale  nic nie pomogło. 

Posiadam Orange do 20 MB 

2isw7yf.png

Opublikowano

Dzisiaj przeczytałem, że niby riot testuje mechaniki tego nowego champa i czasami niektórzy mają lagi chociaż ping mają ok. Na moje gówno prawda. Zwykła wymówka od tego, że serwery padają :/ 

Opublikowano

Dzisiaj przeczytałem, że niby riot testuje mechaniki tego nowego champa i czasami niektórzy mają lagi chociaż ping mają ok. Na moje gówno prawda. Zwykła wymówka od tego, że serwery padają :/ 

Co? :D Od tego jest PBE.

Wina twojego dostawcy internetu, zapewne masz orange, czy coś innego typu play. Ja mam osobiście internet z prywatnej firmy i wszystko normalnie już śmiga. Riot ma problemy z dostawcami typu orange/play etc, nic nie poradzisz. Kiedyś był WTFast, ale zauważyli, że duzo osób korzysta to przeszli na wersję płatną.

Opublikowano

Co? :D Od tego jest PBE.

Wina twojego dostawcy internetu, zapewne masz orange, czy coś innego typu play. Ja mam osobiście internet z prywatnej firmy i wszystko normalnie już śmiga. Riot ma problemy z dostawcami typu orange/play etc, nic nie poradzisz. Kiedyś był WTFast, ale zauważyli, że duzo osób korzysta to przeszli na wersję płatną.

Dokładnie tak samo pomyślałem. portal mmo24 tak pisze :P 

Opublikowano

Play nie ma zadnych problemów. Wina leży po stronie Orange

Ja osobiście jak korzystałem z Play, to miałem freezy etc, dodam że był to internet z modemu/udostępniany poprzez inne urządzenie, więc wolałem zaznaczyć, że to może być również wina tego.

Opublikowano

Zobacz sobie mój poradnik pingobójstwo w dziale poradniki ;) z pewnością ci pomoże.

Co? :D Od tego jest PBE.Wina twojego dostawcy internetu, zapewne masz orange, czy coś innego typu play. Ja mam osobiście internet z prywatnej firmy i wszystko normalnie już śmiga. Riot ma problemy z dostawcami typu orange/play etc, nic nie poradzisz. Kiedyś był WTFast, ale zauważyli, że duzo osób korzysta to przeszli na wersję płatną.
Od kiedy to jest płatne? 14 dni masz darmowe a pózniej robisz nowe konto. Jaki problem?

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Zobacz sobie mój poradnik pingobójstwo w dziale poradniki ;) z pewnością ci pomoże.

Od kiedy to jest płatne? 14 dni masz darmowe a pózniej robisz nowe konto. Jaki problem?

Co nie zmienia faktu, że jeżeli używasz jednego konta, to jest płatne.

Zobacz także, co autor tematu napisał:

Dodam  że robiłem tak  jak w poradnikach ale  nic nie pomogło. 
Opublikowano

Jeżeli nie pomaga nawet wtfast to znaczy ze problem ma play. Bo wtfast przełącza na najbliższy serwer i co za tym idzie, nie ma pingu. Sprawdź czy nie gubisz pakietów

Opublikowano

no to skoro orange to tym bardziej zapraszam do mojego poradnika :)

Opublikowano

Posiadam Orange do 20 MB 

No i wszystko jasne, skąd ja to znam.

Poradnik do którego odsyła @Kycek nie pomógł mi całkowicie zlikwidować lagów, ale udało się je trochę zmniejszyć...

Wiem, że to nie rozwiązanie problemu, ale spróbuj pograć trochę na wescie jeżeli masz taką możliwość i sprawdź Ci też masz lagi (Mi laguje tylko serwer EUNE).

giphy.gif

Opublikowano

Jesli to orange to spawa jest prosta. Wszystko zależy od jakości sprzętu jakim dysponuje Twoja centrala. Ja mam 10mb z orange na starych kablach i ogolnie c*****o wyposażonej centrali i mam ping 80+, za to kumpel posiadający radiówkę o mniejszej wartości, ale za to na nadajnikach nowych ma ping 30/40.  Mieszkamy w tych samych miejscowościach. Z orange jest jeszcze taki problem, ze pracują tam po prostu oszuści. Osoba z mojej miejscowości chcąca założyc internet dostala informacje, ze 10 mb nie pojdzie u niej z powodu jakości okablowania, za to gdy ja poszedlem zakupić internet to inna osoba nie widziala problemu w zakładaniu nawet 20mb :)

Opublikowano

Mnie to nie interesuje jaka jest przyczyna. Od pół roku nie można zagrać gierki na eascie bez lagów. Rezygnuje z tego gówna. Jakiego dostawcę polecacie?

Opublikowano

Mnie to nie interesuje jaka jest przyczyna. Od pół roku nie można zagrać gierki na eascie bez lagów. Rezygnuje z tego gówna. Jakiego dostawcę polecacie?

Zalezy od tego jakiego masz lokalnego dobrego dostawce. Nie ma co sie pokowac np w Netie bo pojdzie na tych samych kablach co orange. U mnie w okolicy jest bardzo dobry, radiowy internet od Komputersat, no ale to jest lokalna opcja. Musisz znalezc cos u siebie sam

Zalezy od tego jakiego masz lokalnego dobrego dostawce. Nie ma co sie pokowac np w Netie bo pojdzie na tych samych kablach co orange. U mnie w okolicy jest bardzo dobry, radiowy internet od Komputersat, no ale to jest lokalna opcja. Musisz znalezc cos u siebie sam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...