Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta do fx 4300

KSSO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka grafika do

Procek:Amd fx 4300 podkręcony do 4,5

Płyta: asrock 960gc-gs fx 

Aktualna karta: Gt 630 (gunwo)

Ram: 4GB ddr3 hyperx 1600mhz bedzie dokupywana druga taka sama czyli niedlugo 8GB w dualu.

Zasilacz: Corsair vs 450x

Budżet: do 800zł 

Opublikowano

Nie wolałbyś już zmienić na lepszy CPU ?

Nawet jeżeli dobrze wykręcony to z nowych max.GTX 950.

Z używanych R9 280x,ale to się trochę będzie mijać z celem.

Ja bym tu nie wkładał nic wyżej,niż GTX 660/Ti.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

No to dojedź do 8Gb z tym Ram`em,i najlepiej by było kupić GTX`a 660,za 450zł i taniej już znajdziesz,mi osobiście trochę szkoda by było wkładać tyle pieniędzy w kartę do takiego CPU.

Zły on nie jest,ale najlepszy to na pewno też nie.Zobacz sobie testy z tym CPU i tą kartą,gdzieś kiedyś były.

Zależy też w co grasz

​     ​

Opublikowano

Na tym procku przy graniu w gta V mam okolo 30fps na wysokich a jego wykorzystywanie to okolo 60% przy tej karcie gt 630 :D Na allegro znalazlem gtx 770 za 560 i gtx 660 ti za 430 oplaca sie któraś  z nich?

http://allegro.pl/karta-graficzna-gigabyte-gtx770-gv-n770oc-4gd-i5908473103.html#thumb/3

http://allegro.pl/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-660-ti-bcm-i5908184152.html

Zalezy mi najbardziej na csgo full hd 16:9 wszystko max 150 fps+

Opublikowano

Z 660 : http://olx.pl/oferta/gtx660-gigabyte-2gb-oc-windforce-CID99-IDdoYXB.html#bf86e92d9f.,poszukaj może będzie tańsza.

No możesz kupić i 770 ale to będzie bezsensowne.

Z nowych jak chcesz kupić max.do tej ceny to GTX 950 

​     ​

Opublikowano

bo aktualnie w cs go mam kurde na 1600x1200 taka mam najwyższa rozdz monitora to jest 90fps max na najnizszych wysokie to min 55-70 a mi zalezy na 150fps min na tej rozdz na max

Opublikowano

CS głównie zżera najwięcej od CPU i ew.Ram`u więc tu raczej karta nie będzie problemem.

​     ​

Opublikowano

@BornVillain fajnie, że próbujesz pomóc, ale najpierw zapytaj, czy nie będzie zmieniać platformy za jakiś czas.

Ja tak czy siak wziąłbym lepszą grafikę, a z czasem zmienił platformę na intela. Zależnie od budżetu minimum to i5-2500k + P67 i już można robić OC procesora. Wtedy spokojnie procesor da radę z każdą grą (nawet najnowszymi).

Jednak taki zestaw (płyta + procesor) kosztuje około 900zł.

Co do grafiki to R9 280x brałbym i masz spokój.

Masz firmowy zasilacz, więc spokojnie da sobie radę.

Ram po zmianie platformy zostaw ten, bo jest dobry i może jeszcze posłużyć. A radzę ci taką zmianę, ponieważ AMD może mieć nawet 8-rdzeni, a i tak i5 (4-rdzenie) zje go (nie mówiąc o możliwościach OC intela, np. tego i5-2500k). 

Ale zanim będziesz zmieniać cokolwiek, lepiej napisz, bo w zależności od budżetu może dobierzemy ci coś na nowszym sockecie, bo ten już się starzeje trochę, choć ciągle jest dobry ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Mam tylko 1 pytanie ten procesor ma odbl mnnoznik i jak go podkrecac mnoznikiem a nie zmienianiem ilosci 200 na wyzsza w biosie nie mg znalesc tej opcji cpu ratio itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...