Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prince of Stride: Alternative - dyskusja

Gość horzel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

77842l.jpg

Zima 2016

Ilosc wydanych odcinków: 2

sportówka, komedia

Madhouse

Polskiego opisu nie znalazłem więc coś tam od siebie powiem. Jest to anime o sporcie który polega na "kroczeniu" pomiędzy jakimiś tam trasami  nie jestem do konca pewien jak to wytłumaczyć. Historia zaczyna się w momencie w którym do Akademii Honan przybywają Takeru Fujiwara oraz Nana Sakurai. Ich uwage przykuwa Riku Yagami. Ich celem jest wygrać turniej nazywany Końcem Lata ale przedtem muszą zdobyć wymaganą ilość członków klubu.

w spoilerze opis dla tych którzy znają angielski

The series is about an extreme form of sport known as "Stride." It involves 6 players on a team that runs relay races in towns. The story takes place at Honan Academy where first year high school students Takeru Fujiwara and Nana Sakurai try to recruit members for their "Stride" club. They request Riku Yagami to join with the help of Takeru and Nana. Their goal is to compete and win the "End of Summer," a top competition hosted in Japan alongside other schools.

Jako fan sportówek ten tytuł nie mógł mnie ominąć tak więc, moje wrażenia po pierwszym odcinku są jak najbardziej okej, zapowiada się spk seria chociaż nie oczekuje czegoś w stylu Hajime no Ippo co by mnie kompletnie powaliło na nogi. Głowna bohaterka Nana Sakurai od samego początku przykuwa uwagę i budzi sympatie i czuje ze coś będzie pomiędzy nią a Riku #piszejakarmoro Animacja średnia, ale mam nadzieje ze w późniejszych odcinkach ulegnie poprawie, kolory mógłby być nieco żywsze ale już po pierwszym odcinku widać ze nie będzie brakowało dynamiczności którego tak bardzo brak w chociażby Baby Steps.

A wy oglądaliscie?

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngBasille

Tak, obejrzałem już pierwszy odcinek. Pisałem jakiś czas temu, że byłem trochę sceptycznie do tej serii nastawiony, aczkolwiek to co zobaczyłem, zrobiło na mnie dosyć dobre wrażenie. Od razu przypomniały mi się dwie rzeczy: Mirror's Edge oraz Kuroko no Basket (ale pewnie wypadnie 2x gorzej w moich oczach od KnB. Pożyjemy, zobaczymy) W końcu tutaj też w drużynie są sami chłopacy + laska, tam trener, tutaj nawigator. Nana daje się lubić, bije od niej pozytywną aurą. Plus za pomysł na bajkę. Animacja bardzo dobra (szczególnie podczas wyścigu) twarze bohaterów okej, co to tła - no tutaj oceny celującej bym nie dał xD Komedia - jej poziom może być niski, okażę się później. 

Opening przesłuchany na siłę, możliwe, że po jakimś czasie mi przypadnie do gustu.

Opublikowano

Moja pierwsza sportówka. 

Zobaczymy czy nie pożałuję tej decyzji tak jak to było z pierwszym anime obsadzonym w wirtualnej rzeczywistości. 

Skoro anime ma być o bieganiu, to spodziewam się fajnej, dynamicznej akcji. 

Pierwszy odcinek był całkiem spoko. Jestem ciekaw jak to się rozwinie.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Moja pierwsza sportówka.

Zobaczymy czy nie pożałuję tej decyzji.

Mam tak samo jak w przypadku @arko. Jednakże zawsze trzeba spróbować czegoś nowego, a nuż będzie ciekawe :D

Tak samo było z Shokugeki no Souma.

gfgdf

Opublikowano

Moja pierwsza sportówka. 

Zobaczymy czy nie pożałuję tej decyzji tak jak to było z pierwszym anime obsadzonym w wirtualnej rzeczywistości. 

Skoro anime ma być o bieganiu, to spodziewam się fajnej, dynamicznej akcji. 

Pierwszy odcinek był całkiem spoko. Jestem ciekaw jak to się rozwinie.

Tej @arko jak nie oglądałeś wcześniej żadnych sportówek to może zobacz coś co bije wszystko na głowę, Hajime no Ippo? Anime o boksie więc raczej powinno Ci się spodobać w dodatku pierwszy sezon ma 75 odcinków z tego co pamiętam i w porównaniu z kolejnymi seriami jest najlepszy, pomimo słabszej oprawy graficznej. Jest naprawdę świetnie zmontowany, zero przedłużania i każdy odcinek zawiera sporą ilość fabuły. Anime dla facetów bym powiedział po prostu.

@indywidualistaA

Sportówki mogą być naprawdę spoko, nie pożałujecie.

Opublikowano

Mnie tam specjalnie nie kupiło, już rzygam tymi samymi schematami sportówek. Zmiana z koszykówki, siatkówki, rowerów, piłki nożnej, ręcznej na biegi nie wiele tu daje. Ale już pominając te denerwujące kwestie, biorąc pod uwagę sam ten tytuł - no dobra, nie jest źle, zobaczymy co dalej i jak to się potoczy (aa sory przecież będą lecieć schematy).

Jedyne co mnie tu ciekawi czy będą po wieżowcach też jakichś biegać albo autostradach bo reszta to już wszystko było.

Opublikowano

Drugi odcinek w pewnych momentach łudząco przypominał mi Free! które porzuciłem po trzech odcinkach, ale ogólnie jest znośnie. Mam nadzieje ze w następnych odcinkach więcej czegoś takiego nie będzie.

Opublikowano

Ja widze wiele podobieństw do Kuroko ale może to tylko ja :/ Ogólnie po dwóch odcinkach jestem miło zaskoczony. Dobrze, że nie są to zwykłe biegi z jakimiś spowolnieniami i walkami ze sobą w głowie, tylko skoki po ścianach i takie tam.

user since 2009. pare baników się dostało :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@arko

Jak tam ta Twoja pierwsza sportówka? xD 

CYhpRaiUMAI5aIH.jpg

Moje oczy płoną... a już myślałem, że Ranpo Kitan będzie ostatnim anime z podobnym wybrykiem :P

­

Opublikowano

@arko

CYhpRaiUMAI5aIH.jpg

Moje oczy płoną... a już myślałem, że Ranpo Kitan będzie ostatnim anime z podobnym wybrykiem :P

­

No więc, dzięki Silverowi (screen powyżej), nie musiałem nawet oglądać 1 odcinka, by seria poleciała na półkę drop - dziękuję, do widzenia. I tak o to kończy się moja przygoda ze sportówkami xD

gfgdf

Opublikowano

@Sil√eR

Słuchaj Bukiego i pij zimną wodę. Kiedyś nie powiem, lubiłem oglądać jego materiały, ale od jakiegoś roku tego nie robię. Zrobił się z niego taki zapyziały dziadek myśliciel, co niby dużo chce przekazać, ale sprowadza się do tego samego. Poczekam sobie, aż całe anime wyjdzie i wtedy może zahaczę. 

#edit

Kto do uja zjebał @up...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Kto do uja zjebał @up...

Dołączam się do pytania, strasznie boli mnie fakt iż muszę przepisywać bądź kopiować teraz nicki.

Jeśli chodzi o anime, również obejrzę jak będą już wszystkie odcinki, nie jestem jakoś źle do niego nastawiony.

Widzę w tym potencjał, a skoro i silvuś i indyś mówią, że złe - trzeba obejrzeć, bo pewnie będzie mega dobre.  :D

417711489342956987022.png

Opublikowano

@arko

CYhpRaiUMAI5aIH.jpg

­

Obejrzałem tylko pierwszy odcinek, ale skoro są tam tacy ładni chłopcy, to chyba zaraz nadrobię zaległości. 

s2c77Oa.png

Opublikowano

Ja również poczekam aż wszystkie epy wyjdą, oglądałem tylko dwa odcinki i jak myślę o tym żeby zobaczyć trzeci to nagle widzę przed oczami  tą scenę i jakoś dziwnie szybko mi przechodzi. Lubie ładnych chłopców tak jak armoro lubi ładne dziewczynki no ale szanujmy się ludzie, szanujmy.

Opublikowano

Tak sobie przeglądam Anime News Network, a tam:

1nD7OxL.jpg

Zajrzałem nawet do odcinka i jest dużo "męskiego" macanka xD

Ten pierwszy screen może jeszcze bym jakoś przebolał, ale teraz już leci do "Dropped" szanujmy się xD

Opublikowano

Tak sobie przeglądam Anime News Network, a tam:

1nD7OxL.jpg

Zajrzałem nawet do odcinka i jest dużo "męskiego" macanka xD

Ten pierwszy screen może jeszcze bym jakoś przebolał, ale teraz już leci do "Dropped" szanujmy się xD

E tam, ukryte Yaoi zawsze spoko. Po tych paru obrazkach, sytuacjach, anime na pewno będę śledził.  :yay:   :lenny:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatni post 3 tyg. temu, więc nikt o double się nie obrazi. :v

Drop leci po 6tym odcinku, który przed chwilą zobaczyłem... Z jednego z*********e, ale to bardzo w*****ającego powodu... Pierdolenie o uczuciach/emocjach... Jest tu tego tyle, że idzie tym rzygać. Miało być fajnie, ale jak zwykle, wyszło gówno. Jeszcze irytuje mnie ta jasna kreska(to też jest powód dlaczego porzuciłem np. K). Kolejne anime rip, a jedyne co oglądam to Haikyuuu, które jest leftoverem z poprzedniego sezonu. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...