Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam poradnika lub porad dla początkujących

Khanjar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mógłby mi ktoś dać link do jakiegoś poradnika czy objaśnić jakoś tutaj? Chodzi o to gdzie i kim i jak się chodzi na daną linię, bo nie bardzo wiem jak ma wyglądać team w sensie nie wiem po prostu gdzie czym mam iść.

Opublikowano

Moim zdaniem jak chcesz się czegoś nauczyć to oglądaj streamy ze Smite (tylko nie polaków) przykładowo:

Suntouch

thebesttaco

I naprawdę wielu innych.

Bo nie zawsze jest tak, że tank idzie na duo lane z ADC itp.

Najpopularniejsze z tego co widziałem (ligowy conq) to:

ADC: Hou Yi, Chiron

Support: Khepri, Geb, Sobek

Mid: Janus, Isis

Solo: Bellona

Jungler: Najlepszy moim zdaniem to Mercury, Serqet i Thor. Hun batz też jest bardzo łatwy.

Ale tak na ogól to:

Hunter: Duo lane

Guardian: Duo lane/Solo lane

Mage: Mid lane/Solo lane

Assassin: Jungle/Solo lane a czasem Duo lane z ADC

Warrior: Solo lane/Duo lane

VNp6c2U.png

Opublikowano

Znalazłem pewien poradnik. Zapoznaj się z nim:

--

Jak zobaczyłem hasło "Tanki" to od razu to zamknąłem. 

Jak kolega wyżej wspomniał, najlepszym sposobem na zdobycia doświadczenia i umiejętności jest obserwowanie innych graczy ze stażem. Ale szczerze, grając nawet całkowicie niezorientowanie w końcu zaskoczysz i będziesz wiedział co robić - dlatego właśnie tak ważny jest staż. 

Obecnie masz bardzo dobrą okazję do nauczenia się czegoś, gdyż trwają Mistrzostwa Świata w Smite'cie, gdzie rywalizują ze sobą najlepsi z najlepszych. Relacja jest transmitowana na żywo, na kanale Smite'a - Twitch. (Trwa od 17 do późnej nocy.)

Tłumacząc jednak najprościej Conquest:

Wyróżniamy trzy główne linie:

- left (lewa);

- mid (środkowa);

- right (prawa).

W grze każda osoba ma przydzieloną rolę, której się trzyma i dzięki temu panuje podział, co ułatwia rozgrywkę. Stanowiska to:

- solo (gracz, który gra sam kontra inny gracz z przeciwnej drużyny - najczęściej solo jest na linii prawej twojego teamu);

- mid (gracz, który pilnuje linii środkowej, teoretycznie gra sam, lecz przez większość czasu towarzystwa dotrzymuje mu jungler);

- support (gracz, który pomaga swojej drużynie na liniach, bierze na siebie atak Ognistego Giganta i Złotej Furii);

- jungle (gracz, który biega po całej mapie i zabija harpię z expem, pomaga w rozbiciu strażników buffów, ale głównie atakuje kolejno linie, robiąc tzw. gangi);

- hunter (gracz, który gra we współpracy z supportem, jako postać dystansowa, większość czasu spędza na linii, rzadko atakuje inne pozycje).

Grając Conquesta podstawą do zwycięstwa jest współpraca i zgranie, dlatego najważniejszą rolę odgrywa podział zakresu obowiązku (up), i trzymanie się swoich stanowisk. 

Propozycje na dane linie:

- solo (Tyr, Sun Wukong, Bellona, Xing Tian);

- mid (Isis, Poseidon, Janus, Freya);

- support (Khepri, Sylvanus, Ymir, Geb);

- jungle (Thanatos, Thor, Serqet, Awilix);

- hunter (Hou Yi, Chiron, Rama, Neith).

Opublikowano

Dzięki za odp, zainteresowała mnie Kali. Gościu poszedł nią jungle. Czy można nią iść inne linie prócz jungli?

Opublikowano

Dzięki za odp, zainteresowała mnie Kali. Gościu poszedł nią jungle. Czy można nią iść inne linie prócz jungli?

Kali jest assassinem, dlatego została stworzona z myślą o tej roli junglera. Móc to zapewne można, ale warto się zastanowić jaki będzie z tego efekt. 

- mid - kontra mag sobie nie poradzi;

- support - nie ma obrony (jest papierowa);

- hunter - nie jest postacią dystansową;

- solo - kontra warrior/guardian leży.

Czasami zdarza się taka sytuacja, że team rezygnuje z czegoś, biorąc dwóch assassinów. Ale to jest rzadkość i raczej się nie sprawdza, dlatego Kali tylko na junglę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...