Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca dla 17-stolatka

AdriaN1392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, mam do was pytanie, mam 17 lat i chcę w wakacje iść do pracy na 2-3 miesiące, coś zarobić na samochód i prawo jazdy i nie mam pojęcia czego szukać, chciałbym  wyciągnąć ok 5 tyś przez te 3 msc. I coś polecacie? Nie chce ulotek i takich drobnostek, coś bardziej na stałe, raczej wyjazd na zbieranie truskawek itd odpada, nie mam zbyt nikogo w tamtych okolicach :(. Więc co polecacie dla krzepkiego 17 latka, który nie boi ubrudzić sobie rąk? :D

(Jak na razie kupiłem dwa zabytkowe motorowery, wyremontuje je i sprzedam :) )

Opublikowano

Coś bardziej na stałe... Człowieku Ty się nas pytasz co byś mógł robić? Przecież to Ty wiesz co umiesz i co chciałbyś robić... Nie wiemy nic o Twoim doświadczeniu ani nic. Równie dobrze mogę Ci powiedzieć żebyś szedł na budowę jak i żebyś napisał jakąś aplikację dla firmy pokroju facebook czy kogoś i miał za to hajsu na kilka lat..

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Coś bardziej na stałe... Człowieku Ty się nas pytasz co byś mógł robić? Przecież to Ty wiesz co umiesz i co chciałbyś robić... Nie wiemy nic o Twoim doświadczeniu ani nic. Równie dobrze mogę Ci powiedzieć żebyś szedł na budowę jak i żebyś napisał jakąś aplikację dla firmy pokroju facebook czy kogoś i miał za to hajsu na kilka lat..

Słabe rozumowanie czy zbyt dosadne rozumowanie?

W Polscie 5 tysięcy w 3 miesiące to nie jeden chciałby mieć.

Do wakacji 18 będziesz mieć? Możesz ugadać się ze znajomym i ruszyć za granice na jakąś sezonówkę.

N miejscu to pomocnik budowlany, bo w wieku 17 lat to chyba tylko do maca, albo ulotki, ewentualnie zbiory typu truskawki.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Zawsze możesz nad morzem pracować, sporo pracodawców oferuje nocleg pracownikom, sprawdź to.

W te wakacje gdy jeszcze nie wiedziałem czy praca czy studia szukałem pracy nad morzem...

Nocleg oferowany był w klasie szkolnej na podłodze z własnym wyposażeniem xD Chyba wszędzie gdzie szukałem tak było.

Do tego chcą byś pracował 8-12godzin przez 7 dni Bez dnia wolnego (oczywiście, nie wszędzie).

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Dzień dobry, mam do was pytanie, mam 17 lat i chcę w wakacje iść do pracy na 2-3 miesiące, coś zarobić na samochód i prawo jazdy i nie mam pojęcia czego szukać, chciałbym  wyciągnąć ok 5 tyś przez te 3 msc. I coś polecacie? Nie chce ulotek i takich drobnostek, coś bardziej na stałe, raczej wyjazd na zbieranie truskawek itd odpada, nie mam zbyt nikogo w tamtych okolicach :(. Więc co polecacie dla krzepkiego 17 latka, który nie boi ubrudzić sobie rąk? :D

(Jak na razie kupiłem dwa zabytkowe motorowery, wyremontuje je i sprzedam :) )

A w jakim regionie mieszkasz? I czy wchodzi w grę wyjazd w obrębie kraju? Jeżeli tak to polecam wyjazd nad morze na sezon. W ofertach możesz przebierać już w czerwcu od Trójmiasta po sam Hel  i przez 3 miesiące zarobisz na luzie to 5 kafli jak nie więcej. A wiem co mówię bo mieszkam tu od urodzenia.

Cyrk.png

Opublikowano

Jeśli nie boisz się ubrudzić, zmęczyć i spocić, to najwięcej zarobisz pracując fizycznie. W związku z tym, że masz 17 lat legalnie raczej pracy w szkodliwych warunkach nie znajdziesz. Znam gościa, który w Twoim wieku wymarzył sobie motocykl i poszedł do okolicznego tartaku. Zapierdzielał te 10-11 godzin dziennie, ale w ciągu wakacji zarobił ponad 6 tysięcy. Możesz też spróbować. Pamiętaj, że szukanie pracy nie polega na czytaniu ogłoszeń w Internecie. Musisz iść i zapytać osobiście. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Z pracą w Polsce jest ciężko. Szczególnie w takim wieku. Ja mam 18 lat już, ale w ostatnie wakacje dzwoniłem do gościa, który potrzebował pomocy. Była to praca fizyczna, nie pamiętam co dokładnie. Spytawszy ile mam lat odpowiedziałem mu, ze 17, a ten mi na to, że to ciężka praca fizyczna i potrzebuje dorosłych osób, a ja grzecznie podziękowałem i odłożyłem słuchawkę. Tak więc wszystko zależy od pracodawcy. Najlepiej jakbyś miał rodzinę za granicą jakaś Norwegia/Anglia i tam wyjechał do pracy. Jak jesteś ogarnięty i rodzina załatwi ci niezłą robotę to 5k możesz mieć miesięcznie. Jeżeli jednak nie masz takich możliwości to musisz szukać na miejscu. Możesz iść też na kelnera do jakiejś restauracji, ale też nie byle jakiej. Taka średnia, gdzie ludzie zostawiają napiwki. Kumplowi na studiach za same napiwki udało się wyżyć ;) Możesz również kupować tanio, a sprzedawać drożej jakieś podróbki la coste na np. Aliexpress (tylko nie Rolexy). :P Jeśli jesteś dobry z matmy lub innego przedmiotu to możesz dawać korki. Nic więcej mi do głowy nie przychodzi. Najlepiej popytać po rodzinie. Taki mamy klimat w naszym pięknym kraju. 

Opublikowano

Raczej w twoim wieku lepszej pracy niż ulotki i truskawki nie znajdziesz.

Wątpię, aby ktoś brał na siebie odpowiedzialność za Ciebie.

Popytaj w rodzinie czy ktoś nie szuka pomocy.

Opublikowano

Na złomie popytaj,mnie w wieku 16 lat przyjęli za drugim razem,więc może Ci się poszczęścić..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Z tego co wiem, to różne firmy poszukują na wakacje młodych chłopaków do roboty. Musiałbyś się konkretnie popytać. Cudów nie możesz też oczekiwać bo pewnie więcej niz 1,500 zł za miesiąc nie wyciągniesz w dodatku będziesz robił na czarno ale cóż w zyciu lekko nie jest :P

Kluczem do sukcesu jest skoncentrowanie umysłu na tym czego pragniemy, a nie na tym czego się boimy.

Opublikowano

Anglia.

Jak będziesz miał szczęście to na dzień dobry już po 2 dniach znajdziesz robotę. Zarobek na opłacenie lokum jeden miesiąc, potem wychodzisz na czysto.

W czerwcu w szkole nic się nie dzieje, więc jedź.

416231423689480320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...