Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps po kupieniu nowej karty graficznej

MisterMisiU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem że przy starej karcie graficznej  gainward nvidia ge force 9500gt +mój sprzęt wyciągałem stałe 90 fps,dziś przyszła mi nowa karta graficzna (msi nvidia gts 450) i po zainstalowaniu najnowszych sterowników i na takich samych ustawieniach jak na starej karcie mam 70-80fps,czy jest możliwe że procesor średnio działa z tą kartą ?

Sprzęt:

-amd athlon II x2 245

-1x2gb ram 1x1gb ram

-nvidia msi gts 450

-zasilacz ocz technology 500W

-płyta główna ga-m61pme-s2p rev1.0

Opublikowano

Procek i ten ram to nie szczyt marzeń. Procek nie wyrabia

2x 2.9ghz w starej technologii to nie dużo, szczególnie że premiera była 7 lat temu. Mocny procesor w cs go podstawa

Opublikowano

Jak wymieniasz jakiś podzespół to musisz to jakby ,, dobierać ,, do innego sprzętu albo dobrać tak żeby pasował do tego co masz .

Opublikowano

ramu mało? 3gb jest wystarczające...

gtx 450 jest jednak kartą mocniejszą od starego kastrata 9500, pboierz driver cleaner i usuń stare jak i obecne stery

Kolejną sprawą, że poza mniejszymi spadkami fpsów średnia ich ilość nie będzie się różniła od poprzedniej ze względu na słaby procek :<

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

ramu mało? 3gb jest wystarczające...

gtx 450 jest jednak kartą mocniejszą od starego kastrata 9500, pboierz driver cleaner i usuń stare jak i obecne stery

Kolejną sprawą, że poza mniejszymi spadkami fpsów średnia ich ilość nie będzie się różniła od poprzedniej ze względu na słaby procek :<

GTS a nie GTX

2a0c2mq.png

Opublikowano

GTS a nie GTX

tak, miałem na myśli gts, omyłkowo napisałem gtx

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...