Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

game 40k wywala kanały

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
SYSERR: Jan  8 22:26:11 :: regen_load: No mob data by vnum 20400
SYSERR: Jan  8 22:26:11 :: SpawnMob: SpawnMob: no mob data for vnum 20400
SYSERR: Jan  8 22:26:23 :: ReadDragonSoulTableFile: dragon_soul_table.txt load error

nie masz npc czy tam moba o tym id: 20400

Opublikowano

SYSERR: Jan  8 22:26:11 :: regen_load: No mob data by vnum 20400
SYSERR: Jan  8 22:26:11 :: SpawnMob: SpawnMob: no mob data for vnum 20400
SYSERR: Jan  8 22:26:23 :: ReadDragonSoulTableFile: dragon_soul_table.txt load error

nie masz npc czy tam moba o tym id: 20400

i to jest powodem że wywala ch ? :O na game 34k wszystko było ok

Opublikowano

40k pobiera plik dragon_soul_table.txt, a tam znajdują się już jak dobrze pamiętam npc z nowych map, najszybciej to wyczyść ten plik i po sprawie.

Opublikowano
FROM item WHERE id >= 2160000001 AND id <= 2170000000  Pierw popraw sobie to z czystych pliczkow to raz. Znajdziesz w configach.

Kolejno koneicznie nalezy posiadac tabele dragon soula jesli korzystasz z 40k.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

F5 dodałem moba o id 20400 tylko po stronie serwera ale dalej wywala błąd. Dodałem też plik dragon_soul_table.txt do locale ale dalej to samo po wyczyszczeniu pliku nie odpala serwera.

Opublikowano

Powodów może być wiele wpisz dmesg w konsoli wpisz jesli masz przy procesie serwerowym < ...uid 0, was killed: out of swap space >to już masz powód.

Opublikowano

Tak, dokupić pamięć ram swap jest używany wtedy gdy ram jest pełny. Generalnie odpalaj sobie ch1 i ch99 auth db 1 kanał powinien działać.

Opublikowano

Dzięki wielkie miałeś racje teraz działa dobrze :)

Jeszcze mam takie pytanie po wpisaniu komendy /stop zatrzymuje się tylko ch99 i db odpalałem tylko ch1 i właśnie nie chce się zatrzymać. Przy ch2 3 4 wywala nie ma takiego procesu. Na poprzednim game 34k wszystko było ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...