Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak AW zdobywa graczy, czyli kolejna gra "niszcząca WoT'a"...

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.facebook.com/WorldofTanksPolskaFanPage/posts/736908659742435

Jakiś czas temu Rosjanie dostali email od firmy Mail.ru, czyli jednej z firm odpowiedzialnej za Armored Warfare. Za wbicie 6 poziomu w ich (ciężko to tak nazwać) grze mieli otrzymać 2500 złota... Tia... Od początku mi, jak i wielu innym graczom wydało się to mega dziwne. Pojawiły się głosy dot. współpracy Obsydianu i WG, przejęcie jednej firmy przez drugą, ale nie.

Skoro firma już skopiowała całą grę dodając jedyne zmiany, jakie zaproponowali gracze na forum WoT, po za tym nic swojego, to po co mieliby grać fair :D? WoT to gra flash (przeglądarkowa) i to do niej dostaną 2500 golda.

Chcą przeciągnąć fanów WoT'a do AW wszelkimi możliwymi sposobami. Robili wiele ciosów poniżej pasa, począwszy od skopiowania całej gry, ale to już jest żałosne. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Widziałem to info chyba kilka dni temu na jakimś forum od razu wiedziałem, że to nie może być prawda bo jaki sens ma to, że za granie u typka X dostanę coś u jego największej konkurencji za free. I zlałem to totalnie od razu bez zagłębiania się bo nie gram już jak kiedyś w Wota(prawie w ogóle), ani teraz nie gram w AW. Chociaż coś się dzieje przez te walki obu gier. Może coś zaczną robić(czyt. WOT) w sprawie gry, prócz dodawania bez sensu nowych czołgów itd. Ale z tym goldem do flashówki to pojechali z ludźmi jak ze szmatami :D taki mały troll, a do 1 kwietnia jeszcze sporo czasu.

Opublikowano

Myślę, że WoT ma stałe grono wiernych fanów i jaki by jej klon nie wyszedł to nigdy nie będzie dla niego poważną konkurencją. A zagrywka Obsydianu oczywiście żałosna i spowodowana myślę tym, że nie osiągnęli takiego sukcesu jakiego się spodziewali. Nieczyste zagrywki nie wyjdą im na dobre.

Cyrk.png

Opublikowano

Tak to jest, jak się "oldgamerom" ;) daje ochłapy. Głupie misje gdzie można dostać 10 (DZIESIĘĆ!)Golda dziennie, pierdylion czekoladek albo misje tak odjechane, że człowiek prowadzący normalny tryb zycia nie jest wstanie ich zrobić. Nic po środku, a przy najmniej nie w ostatnim czasie. Nie wspomnę o "promo" na różnych stronach, gdzie "stary gracz" dostaje dzień Premium i pudełko zapałek. Gold, Premium, czołgi, to nie urobek z kopalni, który wymaga nakładu pracy kilkunastu górników pracujących na trzy zmiany na przodku, a niestety tak zachowuje się WG. Trudno, nam zostaje zaakceptować taki stan rzeczy, sypać kasą, pokazać środkowy palec albo... szukać głupich "promocji" jak AW ;)

test

Opublikowano

http://www.dom1n.com/newsy/qa-07-01-2016/

W 2016 ma być mniej nowości, a więcej poprawek.

Tu nie chodzi o nowości, czy poprawki...

Zobacz dali kampanię na 4 czołgi, z całkiem ciekawymi misjami i nagrodami - spoko, chociaż mogliby dać możliwość skipowania " za coś " niektórych misji  :lenny:, bo nie ukrywam że np. podpalenie 2 czołgów to dla mnie niewykonalna mordęga  ^^

Tak jak wspomniał Vaxus - dają nam misje, na śmieszne ilości golda, albo gówno warte czołgi niskich tierów, które jak np. BT-7 artillery nie są warte nawet 10k srebra. Ewentualnie... Gówniane promocje w sklepie po 400 zł, bo bez golda i srebra by się nie obeszło.

Gameplay artylerią jest c***a warty, dobry strzał to loteria. 

Obrażenia z "asysty" czy tam po wyspotowaniu też raz zalicza, raz nie zalicza. Jesteś pewien, że to Ty spotujesz, po bitwie okazuje się, że marnowałeś czas bo po spocie nic nie masz.

Z większych zmian:

Havok miał być, gdzie jest?

Fizyka miała być, gdzie jest?

­

Opublikowano

Dla mnie WoT to już jest taka wylęgarnia Ruskich Automatycznych Botów i 3/4 Ludzi używających modów na minimapy itd ^_^ Trudno się z tym nie zgodzić prawda? 

Większość takich dobrych graczy przeszło na grę Armored warfare, Ja w sumie też. Jingles jak i QuickyBaby też zaczynają w to grać. Jest większa przyjemność niż z WoT'a. Jeżeli w WG nic z tym nie zrobi jak to teraz wygląda to ta gra nie ma wielkiej przyszłości na dzień dzisiejszy. 

Opublikowano

Tu nie chodzi o nowości, czy poprawki...

Zobacz dali kampanię na 4 czołgi, z całkiem ciekawymi misjami i nagrodami - spoko, chociaż mogliby dać możliwość skipowania " za coś " niektórych misji  :lenny:, bo nie ukrywam że np. podpalenie 2 czołgów to dla mnie niewykonalna mordęga  ^^

Tak jak wspomniał Vaxus - dają nam misje, na śmieszne ilości golda, albo gówno warte czołgi niskich tierów, które jak np. BT-7 artillery nie są warte nawet 10k srebra. Ewentualnie... Gówniane promocje w sklepie po 400 zł, bo bez golda i srebra by się nie obeszło.

Gameplay artylerią jest c***a warty, dobry strzał to loteria. 

Obrażenia z "asysty" czy tam po wyspotowaniu też raz zalicza, raz nie zalicza. Jesteś pewien, że to Ty spotujesz, po bitwie okazuje się, że marnowałeś czas bo po spocie nic nie masz.

Z większych zmian:

Havok miał być, gdzie jest?

Fizyka miała być, gdzie jest?

­

Podobno mają robić coś z Europejskim oddziałem marketingu, żeby nie było tak dużo "promocji" za 99€.

Dla mnie WoT to już jest taka wylęgarnia Ruskich Automatycznych Botów i 3/4 Ludzi używających modów na minimapy itd ^_^ Trudno się z tym nie zgodzić prawda? 

Większość takich dobrych graczy przeszło na grę Armored warfare, Ja w sumie też. Jingles jak i QuickyBaby też zaczynają w to grać. Jest większa przyjemność niż z WoT'a. Jeżeli w WG nic z tym nie zrobi jak to teraz wygląda to ta gra nie ma wielkiej przyszłości na dzień dzisiejszy. 

Troll? W WoT jest większość idiotów grających jak boty. Niektórych wręcz nie da się rozróżnić - gra człowiek, ale skill na poziomie bota - znam takich ludzi i żadnego oprogramowania nie używają. Jeśli chodzi o minimapy, to tu mnie najbardziej rozśmieszyłeś. Co jeszcze? Speedhacki? Gold generatory :D?

Większość dobrych graczy przeszło na AW? Śmieszne. 1% graczy, jak nie mniej to nie większość. To że nagrali 1 lub kilka filmów o grze to albo z ciekawości albo sponsoring im kazał (często zdarzają się takie rzeczy na yt). AW jest grą bardzo słabą, niedopracowaną, kopią WoT'a bez grama własnych pomysłów. Ta gra nie ma prawa bytu, bo jest po prostu słaba.

Co do Twojego przejścia na AW - sądząc po tych bzdurach co wypisujesz masz WN w okolicach 300-500.

Opublikowano

Z prostych przyczyn, "chętnych" na AW jest mało.

- wymagania sprzętowe

- "już gdzieś to widziałem"

- "Zaczynać od początku?"

- "nie jestem fanem hiper-super-duper technologii"

- "Drugi raz nie dam się nabrać"

- "Trochę już zainwestowałem w WoTa, więc..."

Przykładów, a właściwie powodów można by mnożyć.

Mam jednak wrażenie, że w dużej mierze tych "przechodzących", żaden z tych powodów nie dotyczy ;)

test

Opublikowano

A nie macie takiego wrażenia, to pytanie kieruje do "starszych" ;) forumowiczów, że to cale "WoT vs. AW", przypomina porównanie CoD z BF?

Oczywiście mam na myśli przedział czasowy tak do CoD: MW2, bo później także CoD dostał"elementy" z BF. Pierdylion znaczków, zaznacznikow, napisów... człowiek sam nie wie na co ma patrzeć ;)

Nie wiem, tak mi się jakoś skojarzyło. Może dlatego nie gram w AW?

test

Opublikowano

Znaczna część top graczy przeszła już na AW. Ludzie mają dość faworyzowania klanów przez wydawanie dla nich specjalnych modów. Ludzie mają dość randomowych strzałów, gdzie strzelając z 5 metrów do czołgu pocisk znika ( nie rykoszetuje, nie nie przebija ) . Ta gra teraz według wielu polega na szczęściu a nie skillu, oczywiście skill jest podstawą, lecz jak widać nie wystarcza. 

Sam gram w AW i spotkałem dziesiątki osób, która miały po 10 tysięcy bitew i więcej w Wotcie i powiedziały dość. Reszta gra bo zbyt dużo zainwestowali pieniędzy i czasu aby przerwać i się rozstać, rozumiem ich.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Znaczna część top graczy przeszła już na AW. Ludzie mają dość faworyzowania klanów przez wydawanie dla nich specjalnych modów. Ludzie mają dość randomowych strzałów, gdzie strzelając z 5 metrów do czołgu pocisk znika ( nie rykoszetuje, nie nie przebija ) . Ta gra teraz według wielu polega na szczęściu a nie skillu, oczywiście skill jest podstawą, lecz jak widać nie wystarcza. 

Sam gram w AW i spotkałem dziesiątki osób, która miały po 10 tysięcy bitew i więcej w Wotcie i powiedziały dość. Reszta gra bo zbyt dużo zainwestowali pieniędzy i czasu aby przerwać i się rozstać, rozumiem ich.

Z serii "nie mam pojęcia o grze, dlatego ją shejtuję sam się ośmieszając".

Topowe klany faworyzowane? Przez kogo? Przez WG? Z pewnością, dowodem na to była fala banów za ustawianie bitew. To że najlepsi gracze skupiają się w jednych klanach jest nie fair? Gra oparta wyłącznie na szczęściu? To po co jest ESL i inne proligi, skoro liczy się głównie na szczęściu? Jakby tak było to najgorsi mieliby najlepsze bitwy i statystyki, a nie najlepsi. Mi to co piszesz wygląda na typowy płacz pomidora "bo on mnie zabił". 

W AW też są rykoszety, tak samo jak w rzeczywistości. Jeśli chodzi o strzały za 0, to radzę poznać mechanikę gry. Jeśli przebije pancerz warstwowy przez 1 warstwę podawany jest zły komunikat - zamiast nie przebił, to że zadał obrażenia.

10k bitew w WoT to dużo? Wiesz ile jest osób po 40k bitew i 300wn8? Jeśli takie osoby przeszły, bo nie radziły sobie w WoT to bardzo im za to dziękuję :).

Opublikowano
Troll? W WoT jest większość idiotów grających jak boty. Niektórych wręcz nie da się rozróżnić - gra człowiek, ale skill na poziomie bota - znam takich ludzi i żadnego oprogramowania nie używają. Jeśli chodzi o minimapy, to tu mnie najbardziej rozśmieszyłeś. Co jeszcze? Speedhacki? Gold generatory ?

Jeżeli uważasz że większość idiotów gra jak boty to uznajesz Moją rację. A co za tym idzie lepsi gracze przestają w tą grę grać i Tyle na temat. Co do speedhack'ów i generatorów Jako "Moderator WoT" Powinieneś lub na pewno rozumiesz że takich rzeczy się nie da zrobić ponieważ wszystko działa po stronie serwera każdy ruch których generujesz wpierw wysyłany jest do serwera i z powrotem do Ciebie. Lecz próbujesz ze mnie zrobić jakiegoś Idiotę. 

Większość dobrych graczy przeszło na AW? Śmieszne. 1% graczy, jak nie mniej to nie większość. To że nagrali 1 lub kilka filmów o grze to albo z ciekawości albo sponsoring im kazał (często zdarzają się takie rzeczy na yt). AW jest grą bardzo słabą, niedopracowaną, kopią WoT'a bez grama własnych pomysłów. Ta gra nie ma prawa bytu, bo jest po prostu słaba.

Widzisz i tutaj zanika twój marny 1% Dlaczego?

Zróbmy mały przykład. Niech na YouTube znajdzie się 20 Użytkowników którzy mają po 200'ileś tam tysięcy Subskrypcji I teraz każdy z nich nagrywa tych kilka filmików z Armored Warfare. Myślisz jaka może być średnia oglądalności dodając do tego innych użytkowników + dochodzą do tego znajomi,znajomych którzy nie dali Subskrypcji itd. Na pewno z nich Większość o której pisałem na pewno w tą grę gra lub grało (Z samej ciekawości). W moim przypadku jest tak że gram i podoba mi się bardziej niż cały WoT o których mówisz że jest większość idiotów i To jak najbardziej popieram :)  

Co do Twojego przejścia na AW - sądząc po tych bzdurach co wypisujesz masz WN w okolicach 300-500.

Właśnie jak na Moderatora tego Działu to Ty zachowujesz się jak idiota i wygadujesz poniekąd bzdury. Ja tak samo w twoim przypadku mogę powiedzieć że masz WN w okolicach 300-500 lecz muszę to napisać bo nie mogę się powstrzymać. Widać Moderator który czyta odpowiedzi może wywnioskować który użytkownik ma WN... Naprawdę zdumiewająca umiejętność. Jak już masz tyle nagród pod Swoim Zdjęciem do niech ci dadzą jeszcze "Specjalista od WN"  ;)

Racja, Tutaj się też zgadzam w 100% lecz najwyraźniej Juri tego do końca lub nawet nie chce tego dodać do swojej wiadomości. Z czasem Armored stanie się dosyć popularną grą :)

Opublikowano
Troll? W WoT jest większość idiotów grających jak boty. Niektórych wręcz nie da się rozróżnić - gra człowiek, ale skill na poziomie bota - znam takich ludzi i żadnego oprogramowania nie używają. Jeśli chodzi o minimapy, to tu mnie najbardziej rozśmieszyłeś. Co jeszcze? Speedhacki? Gold generatory ?

Jeżeli uważasz że większość idiotów gra jak boty to uznajesz Moją rację. A co za tym idzie lepsi gracze przestają w tą grę grać i Tyle na temat. Co do speedhack'ów i generatorów Jako "Moderator WoT" Powinieneś lub na pewno rozumiesz że takich rzeczy się nie da zrobić ponieważ wszystko działa po stronie serwera każdy ruch których generujesz wpierw wysyłany jest do serwera i z powrotem do Ciebie. Lecz próbujesz ze mnie zrobić jakiegoś Idiotę. 

Zróbmy mały przykład. Niech na YouTube znajdzie się 20 Użytkowników którzy mają po 200'ileś tam tysięcy Subskrypcji I teraz każdy z nich nagrywa tych kilka filmików z Armored Warfare. Myślisz jaka może być średnia oglądalności dodając do tego innych użytkowników + dochodzą do tego znajomi,znajomych którzy nie dali Subskrypcji itd. Na pewno z nich Większość o której pisałem na pewno w tą grę gra lub grało (Z samej ciekawości). W moim przypadku jest tak że gram i podoba mi się bardziej niż cały WoT o których mówisz że jest większość idiotów i To jak najbardziej popieram :)

Właśnie jak na Moderatora tego Działu to Ty zachowujesz się jak idiota i wygadujesz poniekąd bzdury. Ja tak samo w twoim przypadku mogę powiedzieć że masz WN w okolicach 300-500 lecz muszę to napisać bo nie mogę się powstrzymać. Widać Moderator który czyta odpowiedzi może wywnioskować który użytkownik ma WN... Naprawdę zdumiewająca umiejętność. Jak już masz tyle nagród pod Swoim Zdjęciem do niech ci dadzą jeszcze "Specjalista od WN"  ;)

Racja, Tutaj się też zgadzam w 100% lecz najwyraźniej Juri tego do końca lub nawet nie chce tego dodać do swojej wiadomości. Z czasem Armored stanie się dosyć popularną grą :)

Nagrywają bo:

a) Sponsor im kazał

B) z ciekawości, bo gra jest jak wot itd.

Ludzie to oglądają, bo jak jest youtuber popularny, to wszystko się u niego ogląda. Obejrzą, ale zostaną przy WoT.

Jeśli ktoś pisze głupoty to albo jest nowym, albo bardzo słabym graczem. W obu przypadkach pokazuje to WN8.

AW nigdy nie będzie popularniejsze od WoT'a, wynika to choćby z tego, że tematyka czołgów jest mocno obcykana przez lata świetności WoT'a (które nadal trwają).

AW skończy tak samo jak WT, z tym, że obsydian bardzo nieczysto zagrywa o czym piszę w tym temacie. 

Opublikowano

@Beryfes & @juurek.

Choć sam sceptycznie podchodzę do poczynań WG, a tym bardziej ostatnimi czasy, to czytając Wasze posty aż boję się odpalić WoTa, by nie stwierdzić, że jestem sam na serwerze.

Dalej.

Tak często podawane przez graczy przykłady "bugów" i sposób w jaki to opisują powoduje iż mam wrażenie, że gramy w dwie różne gry. Naprawdę. Nie mówię, że nie miałem dziwnych przypadków, znikających pocisków, dingających pocisków, błędnych tekstur... itp, itd, ale przez prawie CZTERY lata grania, mógłbym policzyć te wszystkie "wpadki" na palcach jednej ręki, no dobra dwóch.

To dużo?

Wiem, wkur@%!@ jest fakt istniejących "niedoróbek" o których wspomniałem, a które WG olewa i zdaje się nie słuchać nikogo oprócz samych siebie.

Ale wiecie co jest pocieszające?

Pocieszające jest to, że tak mają wszyscy, niezależnie czy są "fioletami, czy burakami".

A i jeszcze jedno.

Zawsze można zrobić w kompie      ------ >   1529784087_1373614272-150x150.jpg   albo zagrać w  ----->       nsmb2oart2-150x275.jpg

test

Opublikowano

Lepsi gracze odchodzą ?

Hahahaha podaj mi przykłady, nie zauważyłem, żeby lepsi gracze kończyli grę, za dużo czasu włożyli w wota. 

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Spadku graczy w Wot po wprowadzeniu AW - nie odnotowano. Na pewno się nie zgodzę z tym, że z wota odchodzą lepsi gracze. W wocie są bardzo dobrze rozwinięte wszelkie systemy rozgrywki grupowej (wojny klanów. kompanie, bitwy drużynowe, plutony, bitwy historyczne, twierdze ponadto niektóre klany są tak rozwinięte i zorganizowane, że można je porównać do małych firm. AW w porównaniu do wota w tym aspekcie gry ssie na całej lini dlatego nigdy nawet w połowie nie powtórzy sukcesu wota a i konkurencją też jest nie groźną.

Cyrk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...