Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orange dziwny problem w grze

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiego czasu mam taki problem, że ludzie robią po prostu robią prefire na mnie, mam takie jakby opóźnienia i jak już wychodzą to nie mam czasu nawet na strzelenie bo oni 'wiedzą' o mnie wcześniej niż ja ich zobaczę. Ping mam 70-90 ms i czasem nawet 10% loss, problem jest z tym również jak ktoś mnie trafi bo wtedy już mną rzuca na każde strony i nic się nie da zrobić. Zauważyłem że na rate 80000 i cl_interp_ratio 2 tego nie ma aż tak, ale gra bardziej szarpie. Dodatkowo czasem jest tak że z 2 metrów puszczam spreja, leci 15 ammo i patrze potem a koleś dostał 2 razy, w tym samym czasie ja dostałem 6. Ma ktoś coś podobnego albo miał i naprawił?

Opublikowano

Weź odpal cmd (flaga na klawiaturze + R -> wpisz cmd -> enter)

Wpisz: ping google.pl -t

Polecenie ping będzie leciało w nieskończoność, aż nie zamkniesz okna. Niech trochę sobie poleci i powiedz czy twój ping był cały czas stabilny?

Jak już sprawdzisz to wołaj @PigmejQ

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

@PigmejQ ping cały czas 25-28 i żadnych skoków, problem jest w tym bardziej że na tych zagranicznych serwerach od valve jest problem bo czasem mi przeskakuje ping z 70 na 80 i zaraz spada, ale nawet jak jest stabilne 70 to i tak odczuwam takie jakby opóźnienia i nie da się grać. Tak ogólnie to z internetem nie mam chyba problemów, bo na polskich serwerach pingi są stabilne i da się grać (np. dm), a na matchmakingu to już porażka, nie dość że nie strzelam z 2 metrów i nikt nic nie dostaję to każdy prefire robi.

Opublikowano

Ustaw

rate 250000

cl_cmdrate 128

cl_updaterate 128

interp_ratio 0

Czego rate tak duże, pierwszy raz widzę coś takiego, gram na 128k. Co do interp_ratio jest możliwe chyba tylko 1 i 2, skąd Ci się to wzięło ? Grałem do tej pory na takich:

cl_cmdrate "128"

cl_updaterate "128"

cl_interp_ratio "1"

rate "128000"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...