Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Acer Aspire 5742g problem z grafika

HolcioPL

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem z laptopem dokładniej z grafika. Sa w nim 2 grafiki ( Intel® HD Graphics i NVIDIA GeForce GT 540M ) w niektórych grach ( np minecraft i gta sa ) nie dziala grafika 540M tylko intelhd i sa ścinki :( W panelu sterowania nvidi ostawiałem tam na najwyższy proces nvidi ale to nic nie dało :( Tak jak by tej grafiki 540M nie bylo ale jest ...
Jeśli zły dział proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sory, dziala wszystko, dodawalem zla gre xD W grze pisalo intelhd a mialem normalnie geforce 540 nvidia.Dzieki za pomoc.Temat do zamkniecia.

Opublikowano

Ustaw w sterownika by działała i po problemie. Wystarczy dodać grę ( exek uruchamiający grę )

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Mam dodany, tam gdzie mam do wyboru pisze mi "Procesor NVIDIA o dużej wydajności" tak miałem i mam ale wiem ze działa na intelhd bo mam straszne spadki fps.
I nawet w mc mi pisze ze z intelhd korzysta chociaż jest na launcherze i na javie na tym procesor nvidia...

Opublikowano

JAK TO ODKRYŁEŚ IŻ WIESZ NA 100% ŻE DZIAŁA NA INTELU ?  

Skoro jest od tego kontrolka ( ikona w obszarze powiadomień )  to w niej sprawdź z nie pisz że nie działa nie mając pewności. 

Procesorem się pochwal, bo kartą to raczej nie grzeszysz zbyt wydajną. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...