Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dagashi Kashi - dyskusja

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dagashi Kashi

0ce02e34d250e6ec.jpg

Status: Nadawane

Rodzaj: TV

Ilość dostępnych: odcinków: 2

Rok wydania: 2016 - sezon zimowy

Kategorie: Komedia, Shounen

Trailer:

Opis:

Ojciec Kokonotsu Shikady prowadzi własny sklep ze słodyczami, który pragnie, aby syn w przyszłości przejął. Jednak on pragnie zostać mangaką. Pewnego letniego dnia w sklepie pojawia się ładna, ale dziwna Hotaru Shidare ze słynnej firmy cukierniczej. Pragnie ona aby ojciec Kokonaotsu dołączył do jej rodzinnej firmy. On natomiast zgodzi się na tą propozycję, tylko wtedy, gdy syn zajmie się rodzinnym biznesem.

[zapożyczone z animezone]

Opening:

https://www.youtube.com/watch?v=7JZ3RTx0QE8

Czuję, że po skończeniu tego tytułu, będzie trzeba wybrać się do dentysty, w celu leczenia próchnicy - to jest moja pierwsza myśl, po obejrzeniu pierwszego odcinka :P.

rnRcucj.png?1

Jakie zalety zauważyłem? Kreska, która nie robi jakiegoś przerażającego wrażenia to jednak nie kuje w oczy, tak jak np. w Shoujo-tachi, gdzie jest niewyraźna/rozmazana. Dalej idźmy, ujrzymy nienaturalne oczy postaci (jakby w anime takie istniały xD), może inaczej, nienaturalne w śród anime. Jednakże nie sądzę, że będzie to komuś szczególnie przeszkadzało ;) Sami bohaterowie zachowują się naturalnie, a co za tym idzie, polubienie któregoś z nich zależy jedynie od odbiorcy, a wręcz jestem pewien, nie trudno będzie ich polubić.

0cLb7jF.png?1

d6bPajf.png?1

Poznajmy może bohaterów:
Główny bohater Kokonotsu Shikada, syn cukiernika

sławnego, lecz on o tym nie wie

, marzy by zostać mangaką, lecz na chwilę obecną musi zajmować się sklepem, gdy ojciec wychodzi. Typ bohatera, który raczej będzie ripostował pewne wydarznia/rozmowy. Jego ksywka to coconuts - po prostu znajomi go tak nazywają :P Poznaje on Shidare Hotaru - dziwną, uzależnioną (wg. mnie) od słodyczy, dziewczynę. Możliwe, że też lekko roztargnioną xD Jej rodzina ma znaną firmę słodyczy, przyjechała do miasteczka naszego "kokosa", w celu złożenia pewnej propozycji oju bohatera. Spotykają się w dość normalny sposób (nie, nie wpadnięcie na siebie itp.) Następną postacią jest Endou Saya, która prowadzi kafejkę oraz jest przyjaciółką Shikada'y, a z charakteru tsundere w mniejszym stopniu (?). Mimo wszystko wątpię w to, że jakakolwiek z postaci będzie normalna xD
Będziemy mieli do czynienia z dość z lekką serią, przy której będzie można się odprężyć i móc zakrztusić herbatą, gdy bohaterka wpadnie na kolejny dziwny lub niedorzeczny pomysł.

[Wypowiedzi użytkowników z innego tematu:]

Dagashi Kashi (fajnie wymawia się tą nazwę :D)
Na razie możliwa jest do ściągnięcia jedynie wersja RAW, także pewnie angielskie suby pojawią się dzisiaj wieczorem ew.jakoś jutro.

Kreska naprawdę w pewnych momentach dość nietypowa, chociaż o wiele ładniejsza niż w mandze :P Te cieniowanie pod szyją... Przynajmniej lepsza od Shoujo-tachi, która wg. mnie jest jakby rozmazana/niewyraźna

Moje losowe screeny xD (spokojnie, żadnych spoilerów..)
http://imgur.com/a/pJrqx

74790.jpg

Te same oczy, ten sam wyraz twarzy.
Anime w dechę. smi1.png

@TheMadMan9512
@indywidualistaA

Dagashi Kashi, tak, fajna nazwa. Podobnie jak Masashi Kishimoto, też śmiesznie się wymawia :P Co do screenów - o.O Jak Ja oglądałem tego PV to nie wiem. Czemu ona ma takiego zeza? xD

Od ilości zjedzonych cukierków? xD Nie wiem... Każda postać ma nienaturalne oczy, ale wątpię by to miało przeszkodzić w oglądaniu :P

Mi nie przeszkadza ani trochę, bardzo fajny znak rozpoznawczy dla tego tytułu.
Kreska jest naprawdę kozacka, szkoda że fabuła 2/10, ale już trudno, oczka wygrywają wszystko. :love:

// Edit

U3jviuB.jpg

jRP6FAR.jpg

gfgdf

Opublikowano

Co tu dużo o serii pisać, wbrew pozorom warto na luźno ją oglądać.. w końcu selweron w jakimś tam temacie pisał że poza Boku dake ga Inai Machi to co najwyżej Dagashi Kashi pod 'kreatywność', Gate Jietai pod optymalność no i dimension W pod efekty ;p

Więc mnie jak najbardziej się podoba, oczywiście bez jakiegoś wielkiego szału:)

Opublikowano

Po pierwszym odcinku jestem pewien ze będzie potem trochę romansu, podobało mi się przedstawienie misji przez Hotaru, jak z jakiegoś RPG'a :D a postacie same w sobie zabawne, zwłaszcza ten ojciec który mam wrażenie będzie głównym źródłem gagów. Z niecierpliwością czekam an nowe odcinki.

Opublikowano

Po pierwszym odcinku jestem pewien ze będzie potem trochę romansu, podobało mi się przedstawienie misji przez Hotaru, jak z jakiegoś RPG'a :D a postacie same w sobie zabawne, zwłaszcza ten ojciec który mam wrażenie będzie głównym źródłem gagów. Z niecierpliwością czekam an nowe odcinki.

Zwłaszcza, że świetnie dogaduje się z Hotaru xD

Miałem w Planowanych, także czekam na suby i pobieram odcinek.

Napisy są już dostępne na animesub

gfgdf

Opublikowano

Jestem po pierwszym odcinku. Szczerze mówiąc muszę pochwalić autora za oczy Hotaru, ale nie tylko, w ogóle za oczy wszystkich + cały wygląd bohaterów. Ładnie narysowani, oryginalnie. 

Postacie - dają się lubić (tsundere mogła być o wiele gorsza)

Fabuła - nie wydaje mi się, żebym się do tej pory spotkał z podobnym anime... no i lubię słodycze :3 Jestem bardzo ciekaw jak się to dalej potoczy. Jeśli chodzi o komedię, chciałbym, żeby to była dobra / bardzo dobra komedia, chciałbym się móc pośmiać. Jedynie na czym się trochę pośmiałem w pierwszym odcinku to

słodzenie kawy i mina głównego bohatera

Mniej śmieszne, ale też nawet nawet

wypadek Hotaru (słodycze są niebezpieczne!) , naga Hotaru wita się z bratem Saya'i  oraz jak kokos dał w mordę ojcu

Kreska - również przyjemna dla oka.

Romans? Co najwyżej rumieńce (btw. ładnie one wyglądają, trochę gorzej z wystającymi zębami xD) i na nic więcej nie czekam, co nie znaczy, że tego bym nie chciał. 

Opublikowano

Jestem po pierwszym odcinku. Szczerze mówiąc muszę pochwalić autora za oczy Hotaru, ale nie tylko, w ogóle za oczy wszystkich + cały wygląd bohaterów. Ładnie narysowani, oryginalnie. 

Postacie - dają się lubić (tsundere mogła być o wiele gorsza)

Fabuła - nie wydaje mi się, żebym się do tej pory spotkał z podobnym anime... no i lubię słodycze :3 Jestem bardzo ciekaw jak się to dalej potoczy. Jeśli chodzi o komedię, chciałbym, żeby to była dobra / bardzo dobra komedia, chciałbym się móc pośmiać. Jedynie na czym się trochę pośmiałem w pierwszym odcinku to

słodzenie kawy i mina głównego bohatera

Mniej śmieszne, ale też nawet nawet

wypadek Hotaru (słodycze są niebezpieczne!) , naga Hotaru wita się z bratem Saya'i  oraz jak kokos dał w mordę ojcu

Kreska - również przyjemna dla oka.

Romans? Co najwyżej rumieńce (btw. ładnie one wyglądają, trochę gorzej z wystającymi zębami xD) i na nic więcej nie czekam, co nie znaczy, że tego bym nie chciał. 

Tsundere w 30%? :P Lepsza taka niż wkurzająca co chwila. Jeśli chodzi o komedię, to nie sądzę, że dostaniemy jakąś wybitną komedię, gdzie będziesz leżał ze śmiechu na ziemi, ale nudzić się na pewno nie będziemy - zawsze można mieć nadzieję, że się mylę :P

Fabuła - Ciekawe, co dostaniemy przez te 12 odcinków? Ciężko powiedzieć, bo 

ie wydaje mi się, żebym się do tej pory spotkał z podobnym anime

więc dla mnie to jedna zagadka :v.

Tak się zastanawiam, dlaczego Hotaru jeszcze nie jest gruba, skoro je tyle słodyczy xD W sumie u mnie też ciężko z przybraniem na masie xD (nie żebym był chodzącym wieszakiem :P)

_

trochę ponuro z tym nowym stylem :v

gfgdf

Opublikowano

Wszystko fajnie, uśmiechnąć się dało przy pierwszym odcinku, ale te oczy takie trochę dziwne. Mimo wszystko nawet zapowiada się dość ciekawie, ale zobaczymy co dalej z tego wyjdzie.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

znudziło mi się, drop po 2 odcinku, te podteksty seksualne chyba jednak zrobiły swoje

Opublikowano

Że tak zapytam, skąd pobieracie (proszę mi nie wyjeżdżać z onlajnami)?

Specjalnie czekam na wersję HorribleSubs, ale znając życie to dopiero za 2 dni wrzucą nowy odcinek.

nyaa.se 

Co do HS - to fakt, im trochę zajmuje :v

gfgdf

Opublikowano

@up

Źle sformułowałem pytanie. Nie skąd pobieracie, a od jakich grup (czyli jakie suby), o w ten sposób.  :v

Ja preferuję HS (chyba jedna z nielicznych grup, od której można pobierać w 1080p), ale np. Deadfish też ok :P 

gfgdf

Opublikowano

@up

Źle sformułowałem pytanie. Nie skąd pobieracie, a od jakich grup (czyli jakie suby), o w ten sposób.  :v

Od każdej, do której są zsynchronizowane napisy.

Opublikowano

Po pierwszym odcinku (tyle chyba jak narazie jest?) totalnie nie wpada w moje gusta, chociaż sama postać wydawała się ciekawa :/ 

Kreska oczu, aż mnie boli w oczy -_-

giphy.gif

Opublikowano

Nie wiem co powiedzieć, przeciętne anime, nic ciekawego, ta jakaś tam komedia jest.. Narazie oglądam do końca, ale nic mnie w tym nie przekonuje, by dać wysoką ocenę.

Opublikowano

Czyżby jej ten zez się momentami prostował? Za mało słodyczy xD 

2 odcinek mizerny. Chciałem się głównie móc pośmiać, w wyniku o mało co nie usnąłem, szczególnie jak była historia tych cukierków :( Jedyny może fajny moment, który i tak zresztą był przewidywalny to z tym jak

Hotaru się opiła, a może tylko udawała? xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na bieżąco oglądam tylko Dagashi, pomiędzy graniem w Blade & Soul jest to całkiem dobry przerywnik.

Produkcja może nie jest zbyt ambitna, ale nie zasypiam jak pan wyżej i w pewnych momentach się uśmiechnę.

Ot lekka baja nie wymagająca* zbytniego myślenia.

* - jak to napisać? Ktoś jest niewymagający, ale nie wymaga czegoś, więc..?

417711489342956987022.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...