Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zjawa 2015

Gość horzel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7716342.3.jpg

filmweb - http://www.filmweb.pl/film/Zjawa-2015-586583

Opis - Hugh Glass szuka zemsty na ludziach, którzy zostawili go poważnie rannego po ataku niedźwiedzia.

zwiastun

Bardzo długi bo ponad dwugodzinny ale i tez bardzo nudny  w moim odczuciu film którego jedynym plusem jest chyba obecność DiCaprio. Czytam i widzę sporo pozytywnych komentarzy, widzę sporo nominacji a mnie jednak ten film tylko i wyłącznie nużył. Wydaje mi się ze powodem dla którego tak się stało jest to że do tego filmu trzeba podejść z wyczuciem, bo nie twierdze ze jest kompletna porażka, jest  ciekawy, gra aktorska jest na wysokim poziomie i możemy zauważyć znakomite zdjęcia za co nalezą się pochwały Lubezkiemu ale czy jest coś ponad to? Nie wydaje mi się, taki mocny średniak bym powiedział.

A jak to z wami było? Oglądaliscie? Zapraszam do dyskusji

Opublikowano

No nie porywa... Akcja się długo rozkręca, a jak już to jest trochę cienko... Nie uważasz, że z tym co on przeżywał to trochę naciągane? Tak bez problemu wyszedł z lodowatej wody i jeszcze sobie spać mokry poszedł...

Jak chcesz dyskutować to wołaj @PigmejQ

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

No nie porywa... Akcja się długo rozkręca, a jak już to jest trochę cienko... Nie uważasz, że z tym co on przeżywał to trochę naciągane? Tak bez problemu wyszedł z lodowatej wody i jeszcze sobie spać mokry poszedł...

Jak chcesz dyskutować to wołaj @PigmejQ

Cały realizm gdzieś zaniknął, już sam fakt ze przeżył to spotkanie z niedźwiedziem jest naciągane podobał mi się  ten moment jak wyciągnął wnętrzności konia żeby się w nim schować to było nawet logiczne i miało sens ale ogólnie ocena i tak niska no bo, dopiero po godzinie cokolwiek się zaczęło dziać. Dramat w tym wszystkim też taki sobie bo ostatecznie i tak chodziło mu tylko o zemstę a ta cała historia co niby kiedyś z jego synem się wydarzyło słabiutka i to mocno.

Opublikowano

Do tego było obrzydliwe i kozackie :D

Z niedźwiedziem to masz rację, tak długo z nim walczył... Ten go drapał i nic nie rozrywał... Przedobrzyli bardzo mocno :(

No i oczywiście chory i się ruszyć nie może, zabijają syna i już wszystko spoko tylko czołga się chwilę.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Film może nie jest typowym filmem akcji, może dlatego też łapie się pod dramat, plusy? Według mnie świetne widoki i klimat + genialna obsada, DiCaprio i Tom Hardy, gdzieś czytałem, że ma szanse na oskara, ale dla mnie to troszkę przesada. Film jest wart obejrzenia, ale spodziewałem się po nim trochę więcej.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Zjawa to dobry film, nawet bardzo. Jednak.. to film o ludzkiej sile, o tym, ile człowiek może zrobić dla zemsty. Tam nie znajdziecie jakiejś rozbudowanej akcji.

Polecam bardzo gorąco.

xdnXBJo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...