Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MAPA, DUNGEON, ZŁA PIOSENKA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam troszkę denerwujący problem, nigdzie nie znalazłem rozwiązania mojego problemu więc piszę temat. Dobra, przejdźmy do sedna sprawy, wgrałem sobie całkiem nową mapę na serwer, działa wszystko ładnie i poprawnie, dodałem również całkiem nową piosenkę na tą mapę, czyli po wejściu na mapę powinna grać ta piosenka którą dograłem. Dobra, teraz mój błąd. Ta mapa to dungeon, jeśli wchodzę z questa na tą mapę oczywiście grupą, nie leci mi moja ustawiona piosenka tylko leci piosenka z m1 a jak wejdę bez questa czyli się przeteleportuje samymi kordami to działa ta piosenka co ustawiłem a nie ta z m1. Wie jak ktoś to naprawić? daję lajki, nawet limit nie wiem jak to poprawić, wnerwia mnie to jak cholera.

Opublikowano

w pliku settings.lua dodaj sobie linijkę:

add_bgm_info(x, "mp3_name.mp3", 1)

gdzie:

x - indeks mapy

"mp3_name.mp3" - nazwa Twojej mp3 (musi być w katalogu BMG klienta)
1 - tu właściwie możesz wpisać cokolwiek między 0 a 1, jest to (Uwaga : Trudne słowo) : wejściowy poziom głośności utworu, gdzie 0 - wyciszony, a 1 - full głośność.

arijh2.jpg

Opublikowano

w pliku settings.lua dodaj sobie linijkę:

add_bgm_info(x, "mp3_name.mp3", 1)

gdzie:

x - indeks mapy

"mp3_name.mp3" - nazwa Twojej mp3 (musi być w katalogu BMG klienta)

1 - tu właściwie możesz wpisać cokolwiek między 0 a 1, jest to (Uwaga : Trudne słowo) : wejściowy poziom głośności utworu, gdzie 0 - wyciszony, a 1 - full głośność.

Słuchaj, ja wiem o tym. Tak ustawiałem sobie muzykę na mapę. Jak wejdę na nią normalnymi warpami to moja nutka ustawiona działa. A jak wejdę u npc poprzez questa z grupą to leci mi muzyka z M1..

@lazarus.1988

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...