Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 3000 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jaki telefon polecacie do 3000 tys ? oglądałem się za notem 5, iphonem s6 64gb i ewentualne patrzyłem xperie z5.

Interesują mnie dobre zdjęcia jakościowo i nagrywanie filmòw, szybkość systemu no i przeglądanie stron internetowych.

Opublikowano

Zaczekaj do premiery smartfonów ze Snapdragonem 820 i Exynosem 8890. 

Jeżeli chcesz zakupić coś teraz to właśnie była premiera Huaweia Mate 8 wyposażonego w Kirin 950 (układ wydajniejszy od Snapdragona 810 i Exynosa 7420 (zastosowanego w np. Galaxy S6)). 

Co do jabłka kwestia tego czy wolisz być zamknięty w klatce, czy jednak mieć jakieś możliwości (czyt. wybierz androida).

lownfast

Opublikowano

Zaczekaj do premiery smartfonów ze Snapdragonem 820 i Exynosem 8890. 

Jeżeli chcesz zakupić coś teraz to właśnie była premiera Huaweia Mate 8 wyposażonego w Kirin 950 (układ wydajniejszy od Snapdragona 810 i Exynosa 7420 (zastosowanego w np. Galaxy S6)). 

Co do jabłka kwestia tego czy wolisz być zamknięty w klatce, czy jednak mieć jakieś możliwości (czyt. wybierz androida).

Nie słuchaj go w sprawie jabłka. Zamknięty system to nie zło :) iPhone jest spoko, Galaxy S6 Edge+ jest spoko, Z5 coś tam źle z nią było w testach, ale nie powiem dokładnie, a jeśli masz dostęp do Note'a 5 ( którego oficjalnie nie ma w Polsce ) też jest ok :) ogólne S6E+ może konkurować najbardziej z jabłkiem, bo podzespoły u jabłka to nie wszystko ;) Zobacz może w jakimś sklepie co ci bardziej odpowiada, czy wolisz 3D Toucha czy bardziej Edge'a czy bardziej pasuje ci Android z nakładką Samsunga czy bardziej iOS i takie rzeczy ;)

Opublikowano

Nie słuchaj go w sprawie jabłka. Zamknięty system to nie zło :) iPhone jest spoko, Galaxy S6 Edge+ jest spoko, Z5 coś tam źle z nią było w testach, ale nie powiem dokładnie, a jeśli masz dostęp do Note'a 5 ( którego oficjalnie nie ma w Polsce ) też jest ok :) ogólne S6E+ może konkurować najbardziej z jabłkiem, bo podzespoły u jabłka to nie wszystko ;) Zobacz może w jakimś sklepie co ci bardziej odpowiada, czy wolisz 3D Toucha czy bardziej Edge'a czy bardziej pasuje ci Android z nakładką Samsunga czy bardziej iOS i takie rzeczy ;)

Zgadzam się, zamknięty system nie jest zły - idealnie spisuje się w rękach dziecka.

Co to w ogóle za wypowiedź? iPhone jest spoko, Galaxy S6 Egde+ jest spoko, Z5 coś tam źle WTF?

lownfast

Opublikowano

Zgadzam się, zamknięty system nie jest zły - idealnie spisuje się w rękach dziecka.

Co to w ogóle za wypowiedź? iPhone jest spoko, Galaxy S6 Egde+ jest spoko, Z5 coś tam źle WTF?

Zapytał się o dane telefony, odpowiedziałem, że są spoko, jaki ty masz problem? :v Skoro je wybrał to raczej zna specyfikacje i jak działają, prawda? No przepraszam, że nie zadowoliłem pana, który jako hobby ma Androida xD

Opublikowano

Zapytał się o dane telefony, odpowiedziałem, że są spoko, jaki ty masz problem? :v Skoro je wybrał to raczej zna specyfikacje i jak działają, prawda? No przepraszam, że nie zadowoliłem pana, który jako hobby ma Androida xD

Taka wypowiedź jest inwalidą, wybacz. Gdyby faktycznie tak było, to najprawdopodobniej by nas o to nie pytał. 

lownfast

Opublikowano

Taka wypowiedź jest inwalidą, wybacz. Gdyby faktycznie tak było, to najprawdopodobniej by nas o to nie pytał. 

Widzę, że spotkałem nie tylko miszcza Androida, ale i miszcza języka polskiego. oki nie będę się z tobą kłócił, bo i tak pewnie masz na mnie jakąś ripostę :'( :'(

Opublikowano

Widzę, że spotkałem nie tylko miszcza Androida, ale i miszcza języka polskiego. oki nie będę się z tobą kłócił, bo i tak pewnie masz na mnie jakąś ripostę :'( :'(

Napisałem to celowo. Swoją drogą od kiedy pisze się z małej litery po kropce?

Nie mam zamiaru się kłócić z osobą, której jedynym argumentem jest "bo spoko" - chcesz się ze mną kłócić czy podważać moje kompetencje to zapraszam na PW. 

lownfast

Opublikowano

Witam, jaki telefon polecacie do 3000 tys ? oglądałem się za notem 5, iphonem s6 64gb i ewentualne patrzyłem xperie z5.

Interesują mnie dobre zdjęcia jakościowo i nagrywanie filmòw, szybkość systemu no i przeglądanie stron internetowych.

Jeżeli jara cię swag i w ogóle prestiż w gimbazie, to weź IP6/6s.

Jeżeli natomiast lubisz się bawić w modyfikacje systemu itp. itd. Lub po prostu wolisz Androidy (przez wielu uznawany jako system operacyjny dla biednych, z czym się nie zgodzę). To też zależy od tego, czy chcesz czekać na coś lepszego (targi CES itp) to myślę, że warto czekać na np. Galaxy S7, Z6 oraz LG G5 (najlepsze flagowce, które "może" zostaną zaprezentowane niedługo. Lecz możemy jeszcze poczekać trochę na niektore premiery.

Na tą chwilę z "biedackich androidów" do 3k:

Z5 (z5 premium nie opłaca się totalnie)

Meizu MX5 (kozak telefon)

Huawei mate 8 (najlepszy w benchmarkach)

LG G4 (ma jeden z najlepszych aparatów w telefonach na rynku)

S6 edge+ (dobry design, osiągi... lecz flaga knox)

Ten Note 5 też jest kozak, lecz musisz go sprowadzać z zagranicy. 

Jest w czym wybierać.

#teams4bal

Opublikowano

A więc tak Panowie poczytałem o z5 i jakoś on mnie nie przekonuje zobaczyłem jego 3dmarki benchmarki itp i nie jest rewelacyjny, co do Note 5 od dawna się zastanawiałem nad nim bo miałem wcześniej note 4 tylko n910c 8 rdzeniowy i nie powiem spisywał się dobrze. Note 5 jest dostępny w Polsce na allegro można już go kupić, lecz boje się o ten rysik, jeżeli to prawda jest że jak się go źle wsadzi to go już nie wyjmiemy. Apple tu najbardziej mnie to interesuje z racji że ma nawet chyba lepsza jakość zdjęć niż xperia z5 no i ios to płynny system tak sądzę a wy jak myślicie ?

A tu link na allegro z notem 5 http://allegro.pl/samsung-galaxy-note-5-253372?order=p

Edit :

Myślałem jeszcze na Lumią 950xl ale tu microsoft chyba dał tym razem plame na całości.

Opublikowano

Poczekałbym na premierę nowych flagowców, to tylko miesiąc-dwa, bo te stare są już dosyć mocno przeterminowane.

PS

3000 tysięcy to trzy miliony. Duży masz ten budżet xD

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Poczekałbym na premierę nowych flagowców, to tylko miesiąc-dwa, bo te stare są już dosyć mocno przeterminowane.

PS

3000 tysięcy to trzy miliony. Duży masz ten budżet xD

Moja pomyłka. :)

Mówisz poczekać, tylko tak czytałem o smartfonach w 2016 roku jakie maja być i tak naprawdę zbytnio one się nie będą różniły od tych co teraz są, napewno interesuje mnie telefon z pojemnością minimum 64gb ewentualnie slot na kartę pamięci, dlatego że nagrywanie w 4k pare minut to pare gb.

Opublikowano

Mówisz poczekać, tylko tak czytałem o smartfonach w 2016 roku jakie maja być i tak naprawdę zbytnio one się nie będą różniły od tych co teraz są, napewno interesuje mnie telefon z pojemnością minimum 64gb ewentualnie slot na kartę pamięci, dlatego że nagrywanie w 4k pare minut to pare gb.

W lutym będzie konferencja ds technologii mobilnych i powinny zostać zaprezentowane nowe flagowce.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jak się czyta komputer świat, pclola albo benczmark to wynosi się takie bzdury. Wyszedł Mate 8 z Kirin 950 który aktualnie miażdży wszystkie dostępne na rynku Exynosy (czyt. Galaxy S6/Edge itd.) aktualnie jest w sprzedaży za ok. 3000 złotych, mało tego ze Snapdragon 820 będzie w Galaxy S7 (tak samo jak Exynos 8890) którego premiera już za niedługo. Jak się nie pali to zaczekaj, bo różnica w wydajności jest o ok. 30-50% względem poprzedników

lownfast

Opublikowano

I tak nagrywanie w 4k jest niewykonalne bo zaraz się przegrzewa i nagrasz tyle co nic. W tej generacji oczywiście.

Ja bym czekał na nowe flagowce które wyjdą już zaraz ew. mate 8. Nowy kirin robi swoje. 

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...