Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka z macro

Spray12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Obecnie posiadam myszke a4tech bloody v8 z mozliwoscia wgrywania makr do csgo (np.fullauto z AK) i czy jest inna lepsza mysza z taka możliwością wgrywania makr np.razer deathadder chroma? 

i prosze nie hejtowac, tylko mi odpowiedziec na pytanie :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Osobiście tego nie używam, ale w aplikacji od myszki (Razer Synapse 2.0) jest opcja podpięcia makra i przypisania klawiszom na myszce innych funkcji niż domyślne (np zamiast mouse5 będziesz miał Tab itd.)

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

To zależy od myszki, czy jej macro obsługuje tylko kombinacje klawiszy(na przykład szybko 1 klawisz), czy cały ruch myszką. Mam Steelseries Rival 100 i nie mam możliwości ustawienia sobie kontroli full auto, ale jest mi to obojętne bo gra traci wtedy sens + tak jak kolega mówił, za to można wyłapać OW, sam jak oglądam demka i widzę perfekcyjną kontrolę fullauto za prawie każdym razem to zaznaczam winnego. Imo używanie makr do cs'a się mija z celem, większa satysfakcja jak się sam patternu nauczysz :) Jednyne czego używam to macro do strzelania z tec-9 bo nie bawi mnie tłuczenie myszki :D

///

Trochę odbiegłem od pytania, z tego co mi wiadomo to żadne zowie, razery, steelseries nie mają opcji ustawienia takich makr bo to myszki dla graczy a nie cheaterów xD

Opublikowano

pooglądałem kilka tutoriali i zauwazylem ze jest mozliwosc wgrania zewnetrznego (np.pobranego z jakiejs strony) makro. Ale tez mnie zastanawia to czy w kazdej dowolnej za pomocą jakiegos przycisku(na myszcze)  bedzie mozna to wyłączyc, zeby nie wchodzic w pulpit i sie bawic programem

da sie zrobic z Razerem tak jak tutaj https://www.youtube.com/watch?v=QCnaF880fbc

Opublikowano

Makro przypisujesz do klawisza, więc nie musisz "wychodzić do pulpitu".

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Możesz zbindować każdy przycisk na myszce (deathadder nie ma ich za wiele). Klawiaturę chyba też możesz zbindować.

Ogółem polecam tę myszkę, bo można podpiąć pod nią apkę, która kolorem będzie ci mówiła czy bomba jest zaplantowana i czy można ją rozbroić :)

Opublikowano

Ale wiesz, że macro nie działa pasywnie tylko w chwili kliknięcia, tak? Tzn robi siódemke od ak tylko jak naciskasz, a nie czeka na każdy strzał i "domyśla" się, że teraz chcesz.

Opublikowano

No w sumie racja , zapomniałem o tym.. bo mi chodzi o to żeby było tak że na jednym makro jest patern z ak i działa od przyciskiem normalnego strzalu, a za pomocą innego przycisku na myszce zmienic na inne makro które też działa pod przyciskiem strzału

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...