Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z kontem steam

Teeesik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, jak zły dział to od razu przepraszam i proszę o przerzucenie.

A więc przechodząc do tematu: 

Jakiś czas temu kupiłem konto steam od kolegi wraz z pierwszym emailem od konta, chodzi mi o to, czy jak mu kiedyś odjeb*e palma, to ma możliwość odzyskania go? Czy ja jako aktualny właściciel konta mam szanse je zachować? Bo do odzyskania konta jest potrzebne podanie pierwszego maila od konta, dowód własności w postaci np. wpłaty z PSC i teraz przechodząc do tematu wpłaty, czy to jest jakoś ograniczone z jakiego przedziału czasowego może być podane takie PSC? Bo on CD-Keya na te konto kupił z rok temu, a ja już kilkukrotnie dokonywałem wpłat na konto. Czy jestem bezpieczny (mając numer telefonu + steam mobile authientor na koncie, znając oryginalny email od konta) przed odzyskaniem?

- Ten tylko wart nazwy człowieka, który ma pewne przekonania i potrafi je bez względu na skutki wyznawać czynem. - Józef Pilsudski.

- Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. - Józef Pilsudski.

Opublikowano

Wątpię, że możesz być bezpieczny. Najważniejszy jest CD-KEY. Jeżeli zmieni Ci passy do konta na Steam oraz e-mailu możesz sie pożegnać z kontem i wydanymi pieniędzmi. Nie lepiej było kupić konto samemu, skoro wydawałeś hajs na tą grę tak czy siak?

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Wątpię, że możesz być bezpieczny. Najważniejszy jest CD-KEY. Jeżeli zmieni Ci passy do konta na Steam oraz e-mailu możesz sie pożegnać z kontem i wydanymi pieniędzmi. Nie lepiej było kupić konto samemu, skoro wydawałeś hajs na tą grę tak czy siak?

A czy steam jest jakoś w stanie wydać mi duplikat CD-keya z konta, czy coś? Czy jeżeli podam np. CD-key do gry jaką osobiście kupiłem to też mi oddadzą konto? Wgl. da się jakoś samemu sprawdzić CD-key?

- Ten tylko wart nazwy człowieka, który ma pewne przekonania i potrafi je bez względu na skutki wyznawać czynem. - Józef Pilsudski.

- Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. - Józef Pilsudski.

Opublikowano

O co Ci chodzi mówiąc czy da się samemu sprawdzić CD-KEY?

Masz rozmowę ze swoim kolegą? Zrób screenshoty, zapisz CD-KEYe z gier, które kupiłeś. Może w momencie, kiedy Twojemu koledze odbije, skontaktujesz się z pomocą Steam i odzyskasz konto.

KLIK!

Opublikowano

O co Ci chodzi mówiąc czy da się samemu sprawdzić CD-KEY?

Masz rozmowę ze swoim kolegą? Zrób screenshoty, zapisz CD-KEYe z gier, które kupiłeś. Może w momencie, kiedy Twojemu koledze odbije, skontaktujesz się z pomocą Steam i odzyskasz konto.

Znaczy wiesz, kwestia jest taka, że ja nie mam z nim dłuższy czas kontaktu i skąd wiedzieć, co tu takiemu odjebie... Co do Twojego pytania, czy mogę jakoś sam sprawdzić CD-keye gier, albo np. napisać do valve o jakąś kopię, czy coś? 

Czy np. gdy kupię jakąś grę przez allegro i aktywuję klucz na tym koncie to też się liczy?

Opublikowano

Tak, lecz musisz tego CD-KEYa gdzieś zapisać, żeby mieć dowód. Wszystkie używane PSC też sobie zapisz w jakimś pliku. Tak samo zrób zdjęcia rozmowy z tym Twoim kolegą, jeżeli dalej je masz.

Valve nie da Ci kopii klucza. To tak jakbym zjadł paczkę chipsów, wyrzucił ją do kosza, śmieciarze by już ją zutylizowali, a ty chciałbyś ode mnie kopię tej samej paczki.

ja to jednak umiem przykłady podawać :v

KLIK!

Opublikowano

Tak, lecz musisz tego CD-KEYa gdzieś zapisać, żeby mieć dowód. Wszystkie używane PSC też sobie zapisz w jakimś pliku. Tak samo zrób zdjęcia rozmowy z tym Twoim kolegą, jeżeli dalej je masz.

Valve nie da Ci kopii klucza. To tak jakbym zjadł paczkę chipsów, wyrzucił ją do kosza, śmieciarze by już ją zutylizowali, a ty chciałbyś ode mnie kopię tej samej paczki.

ja to jednak umiem przykłady podawać :v

A zamiast CD-Keya może być potwierdzenie ze sklepu które przychodzi na email?

@edit. Porobiłem sobie screenshoty wpłąt na paysafecard z ostatnich 6-7 miesięcy, tak jak jest w stanie ukazać mi te wpłaty PSC i zrobiłem screena transakcji (ostatniej), ze sklepu steam. Myślisz, że to wystarczy? Co do screenów rozmowy, nie mam raaczej nic, bo gadałem z nim tylko przez steama/ts'a.

Opublikowano

Musisz w jakiś sposób udowodnić jeszcze, że sprzedał Ci to konto. Steam potraktuje posiadanie tego konta przez Ciebie jako zwykłą kradzież oraz głupotę. Głupotę dlatego, że wydawałeś na to konto hajs.

KLIK!

Opublikowano

Musisz w jakiś sposób udowodnić jeszcze, że sprzedał Ci to konto. Steam potraktuje posiadanie tego konta przez Ciebie jako zwykłą kradzież oraz głupotę. Głupotę dlatego, że wydawałeś na to konto hajs.

Znaczy w sumie ja od niego tego konta nie kupiłem, a zamieniłem się kontem za konto..

Opublikowano

W takim razie on odzyska swoje, a ty swoje. Co za problem? Problemem jest to, że wygłupiłeś się na tyle, iż wydawałeś swoje pieniądze na tym koncie.

KLIK!

Opublikowano

W takim razie on odzyska swoje, a ty swoje. Co za problem? Problemem jest to, że wygłupiłeś się na tyle, iż wydawałeś swoje pieniądze na tym koncie.

Myślisz, że jest opcja, ze np. on nie zrobił screnshota potwierdzenia płątności PSC sprzed roku? Bo PSC zapisuje transakcje do 7 miesięcy chyba.

Opublikowano

Nie mam pojęcia, spytaj się go o to :v. Nie znam go, skąd mam wiedzieć w jakiej skali zapobiegawczy jest Twój kolega. Może to on Ci ufa, a ty mu nie :v?

KLIK!

Opublikowano

Nie mam pojęcia, spytaj się go o to :v. Nie znam go, skąd mam wiedzieć w jakiej skali zapobiegawczy jest Twój kolega. Może to on Ci ufa, a ty mu nie :v?

Nie wiem, w sumie to kolega z internetu. A z kontem mam taki problem, że mam tam 40 lvl konta steam + odznaki z EMS katowice 2015 i EMS colonge 2015..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...