Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

D-Frag! (D-Fragments!) - dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@"Pitbull !" Postanowiłem trochę od Ciebie odgapić sposób w jaki piszesz recenzję itp. chyba nie masz nic przeciwko? xD 

@indywidualistaA Dzięki za polecenie. Nie kłamałem z tym, że opiszę :)

53407l.jpg

Emisja: TV

Liczba odcinków: 12 + 1 OVA (za chwilę rzucam się na OVA'kę)

Premiera: Zima 2014

Studio: Brains Base (znane z Baccano!, Durarara!!, Blood Lad, Aoharu x Kikanjuu lub Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru )

Źródło: Manga

Gatunki, tematyka: Komedia, szkoła, szkolne kluby, harem

Średnia ocen: 7.80

Więcej informacji? Zapraszam tutaj: Link do MAL'a 

Zwiastun

Krótki opis serii:

Kenji Kazama lubi twierdzić, że jest prawdziwym bandziorem. Co więcej, jego otoczenie bynajmniej nie wyprowadza go z błędu, a nawet mu przytakuje. Kiedy jednak gang chłopaka napotyka grupkę składającą się z czterech nie do końca normalnych dziewczyn – Chitose, Sakury, Minami oraz Roki — okazuje się, że jego reputacja jest niczym w porównaniu ze złą sławą, którą zyskała swoim skandalicznym zachowaniem powyższa gromadka. Zmuszeni by dołączyć do ich klubu, nasi bohaterowie już mogą zacząć się obawiać o swoje życie!

Kilka słów na temat fabuły, kreski, bohaterów itp.

(postaram się o jak najmniejsze spoilery)

Postacie, czyli pierwszy z plusów tejże serii. Jak już ktoś nowy pojawiał się na scenie i pomyślałem (nie przy wszystkich rzecz jasna. Od wielu od samego początku biło pozytywną aurą) że akurat postać może mnie później mocno wkurzała, koniec końców ją polubiłem. Żadnej nie znienawidziłem, broń Boże. Jedyne co mnie momentami irytowało, to jak główny bohater, Kenji w ciągu jednego odcinka za dużo razy darł japę xD i postać Tama'y - chan (Ona dopiero pojawiła się na sam koniec)

Pozwólcie, że teraz kilka z nich Wam pokrótce przedstawię: 

~ Kenji Kazama >wygląd< Hmm, co tu by o nim napisać. Główny bohater, wysportowany, ma młodszą siostrę, wkurza się co chwilę i dużo krzyczy. Niestety nie udaje mu się zostać szkolnym chuliganem. 

Seiyuu: Konishi Katsuyuki (Laxus z Fairy Tail, Amon z Tokyo Ghoul)

~ Noe Kazama >wygląd<  Czy tylko mi ona przypomina wiewiórkę? :3 Młodsza siostra Kenji'ego. Strachliwa, wyobraża sobie od razu nie wiadomo co, też "lubi" krzyczeć. Pojawia się na ekranie bardzo rzadko.

Seiyuu: Katou Emiri (Kyuubey z Madoki, Nobukatsu Oda z Oda Nobuna no Yabou, Akatsuki z Log Horizon)

~ Takao >wygląd<  Liderka "prawdziwego" klubu, tsundere (jedna zresztą z ulubionych obok Christiny ze Steins;Gate, Stelli z Rakudai Kishi no Cavarly oraz Himeko Inaba z Kokoro Connect) z wielkimi cyckami, która chce się przypodobać Kenji'emu. Czasami go podrapie, uderzy, ale mimo tego jest bardzo fajna. 

Seiyuu: Shizuka Itou (Corona Flare z Fairy Tail, Shii z Golden Time, Yayoi Kunizuka z Psycho-Pass)

~ Funabori >wygląd< "Siostrzyczka" strasznie nieśmiała - strachliwa, czasami pomoże Kenji'emu w czymś (nie, nie w tym zbereźnicy :P) ma duże branie wśród męskiej płci. 

Seiyuu: Toyosaki Aki (Seitenshi z Black Bullet, Yui Hirasawa z K-On!, Iori Nagase z Kokoro Connect, Kofuku z Noragami)

Dziewczyny z klubu:

~ Roka Shibasaki (żywioł ognia / ciemności) O co chodzi z tymi żywiołami pytacie? Dodaję niżej dwa gify, które doskonale opisują to jaka ona jest, no i na czym +/- polegają te żywioły. Roka była jedną z najśmieszniejszych postaci w tej bajce.

e827c86c395e47981ed3c37577694b21e884a539

lub

tumblr_n0fxv8bbxU1r9b5wlo2_500.gif

Liderka "fałszywego" klubu

Seiyuu: Kana Hanazawa <3 (czyli Kanade Tachibana z Angel Beats)

Oraz

~ Sakura Mizukami  (woda) Bardzo pozytywna postać.

~ Chitose Karasuyama  (ziemia) Przewodnicząca samorządu szkolnego, bywa ostra, sam jej wygląd mówi zresztą za siebie.

~ Minami Oosawa (błyskawica) Nauczycielka, opiekun klubu, uwielbia spać, straszny leń.

Drugim mocnym atutem była komedia. Mimo iż jedne odcinki były bardziej śmieszne, inne zaś nieco mniej, to ten absurdalny - abstrakcyjny, jak zwał tak zwał, humor często o sobie dawał znać (nie wiem czy akurat Wam podejdzie, warto spróbować) Praktycznie podczas każdego odcinka na mojej twarzy widniał uśmiech. 

Soundtracki, opening i ending przyjemne dla ucha, ale też nie z najwyżej półki. Do OP i ED przyzwyczaiłem się po kilku odcinkach, przy którymś odcinku pomyślałem sobie "Ej, to wcale nie jest takie złe, podoba mi się" Tak, wiem, dziwne, i tak już zostało. Z Gakkou Gurashi było podobnie, dam sobie rękę uciąć, że przez to kawaii śpiewanie xD

https://www.youtube.com/watch?v=Ax0aAkboiLs

https://www.youtube.com/watch?v=ITSG3zPNOV8

Kreska i animacja. Nie genialne, mimo to można było nacieszyć oko. Postacie ładnie wykreowane, ich design, a może po prostu Ja jestem ślepy? o.O

Zakończenie. No tutaj bym je trochę zmienił. Niczym wielkim nie zaskoczyło. Ta cała walka ciekawa, ale no niezbyt przypadła do gustu. Po jej skończeniu niewiele zostało z luźnej, zwykłej pogawędki. 

Co z romansem?  Co prawda postać jedna z drugą miały rumieńce, jakiś wypad na miasto był, Takao chciała się przypodobać Kenji'emu np. scena, w której (po napisach)

wychodzi w piżamie z domu, widzi Kenji'ego na mieście, wraca do domu, po sekundzie wychodzi umyta, ładnie ubrana itp.

na tym koniec. Nic większego

no a dramat był? Nie. Można było w niektórych momentach współczuć postaciom, jakieś krótkie retrospekcje były, ale, żeby od razu płakać? Nie, ta seria nie z takich.

Podczas oglądania nie czułem, aby tego romansu czy dramatu musiałoby być o wiele więcej, abym się lepiej mógł bawić, jak przy niektórych innych seriach....Czyli miłośnicy Clannad'u, jeśli szukacie tych wyżej podanych, dwóch gatunków to nie tutaj. Już bardziej White Album 2

Reasumując, dobrze się bawiłem. Ocena końcowa: 8,5-9/10

Zachęciłem? Zniechęciłem? Podobało się? Nie podobało się? Zapraszam do normalniej, miłej dyskusji. Hejty też mogą być, jak już koniecznie musicie. 

Pozdrawiam. 

W razie jakichkolwiek błędów - sorry. Temat będzie edytowany jakby co.

Opublikowano

Nie no nie mam nic przeciwko, miło że jest ktoś kto się na mnie wzoruje, ale pamiętaj by nie zatracić swojego stylu :P

Co do anime... oglądałem co prawda dość dawno... strasznie wkurwiający tytuł ogółem 6/10 (a wg. moich kryteriów oceniania to na prawdę nisko, bo wszystko co by miało 5 i niżej po prostu porzucam)

#edit

Nie rób żadnych śmiesznych chalange'ów, bo oglądanie czegoś na sile na prawdę na dobre ci nie wyjdzie.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@Sil√eR

No widzisz? Beze mnie to byś przepadł xD (nie no, śmieję się)

Jedną z nie wielu rzeczy, które mi się nie podobały, to nagłe wyciągnięcie w dwóch ostatnich odcinkach coś na wzór fabuły :P Mimo, że od początku to anime nie miało żadnej fabuły xD  Sam uważam ten tytuł za jedną z najlepszych komedii, ale już trochę się bałem, że tylko ja tak uważam, ponieważ dość dawno to oglądałem (czyt. była to jedna z pierwszych serii ~20-30). Najbardziej podobał mi się ten konkurs o torbę :P Lub

Gdy siostra Kazamy przyszła do niego i powiedziała, że była w jego klubie, a on nic się nie odezwał i kupił jej lody xD

. No i sam Kazama :D Świetny był. Parę OST było dobrych, ale nic poza tym.

Cóż, cieszę się, że Ci się podobało :P 

Obejdzyj Denpa Onna to Seishun Otoko - też dobra komedia

gfgdf

Opublikowano

­@"Pitbull !" 

Kiedyś praktycznie w ogóle nie porzucałem. Teraz w przeciągu 3 miesięcy czy 4 porzuciłem więcej niż przez 4-5 lat. Jak widzę też, że dana seria na 99% będzie miała 5/10 lub nawet mniej, to porzucam. 

Na siłę bądź nie...Byłem bardzo ciekaw co mi dadzą, a nuż się spodoba. Normalnie pewnie nie mógłbym się zdecydować co wybrać, tak łatwiej. Jest też wiele serii, które zostały mi polecane (polecane po kilka razy) i są w TOPce 20 czyt. Code Geass, Kiseijuu, Kokoro Connect, Angel Beats, Steins;Gate, FMA:B, Death Note, Kuroko no Basket i wiele innych, teraz też może się udać. Może ktoś będzie na tyle miły i specjalnie nie da jakiegoś shitu :) Już tyle razy brałem od @indywidualistaA hmm... w sumie jego propozycje do tej pory były sprawdzone.
Opublikowano

@Sil√eR

Tak, to w końcu Neon Genesis Evangelion obejrzyj :P

Od dwóch lat oglądam 1 odcinek xD

Żeby nie było offtopu...

Szkoda, że siostra Kazamy rzadko się pojawiała, fajna postać. Jest też OVA z nią w roli głównej, ale poziom komedii jednak jest niższy :P 

Może Kara no kyuokai? Też ciekawe, mroczne, krew się leje. Jedna z części nieźle porąbana... Nic tylko oglądać, tylko szkoda, że paru rzeczy nie wyjaśnili (w sumie to głównych...). Ale w dwa dni wszystkie filmy obejrzane :P

gfgdf

Opublikowano

Kreska i fabuła taka może być, zobaczę to anime z chęcią.

Co do twojego challangu... ;)

Yosuga no Sora - jak dasz rade o tym napisać, to powodzenia (moim zdaniem najlepszy tytuł z tych klimatów.) :DDDDDDDDDD

@Sil√eR brat x siostra? Gdyby tylko to...

Taki mały spoiler

w jedynym odcinku możesz się spodziewać, że mc będzie się pierdolił jakieś 3 razy z jedną postacią.

~Do tego co podałem.. :D

Opublikowano

Hooo...

No to czas na opinie.

Zacznijmy od bohaterów... 7/10

Kazama - Z lekka kozak, nieudacznik, wkurwiał mnie jak c**j z tym swoim darciem mordy przez całe anime.

Roka - Irytujące, czasami śmieszne, z lekka słodkie gówno co się z do mcka przykleja, choć on tego widać nie chce.

Chitose - Jebnięta postać... Tą lubiłem. Podobna do Sakurako z Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru.

Mizukami - Taka pośrednia postać, nie przeszkadzała, w sumie nic do niej nie mam, nawet słodka.

Takako - Najlepsze na koniec. Jak dla mnie troszkę przesadzona, ta jej nieśmiałość i ... Cyce... No, ale cóż, to chyba jedyna postać, która więcej działała z mc w stronę romansu, dlatego chyba najbardziej polubiłem.

Muzyka i animacje... 7/10

Muzyki nie wspominam jakoś super, jedyne co mi się podobało to fajna kreska, często śmieszkowa. :D

Fabuła.. 7/10

Nic szczególnego, jest pełno anime szkoła - kluby - pojebusy. Całość opierała się w sumie na tym klubie, fabuła jakoś zbytnio nie wychodziło poza linię tego klubu. Cholernie mi to nie przypadło, ale wykonanie było jakieś takie jeszcze w miarę. Ogólnie największą bekę miałem z Rzygaczki... Nosz k***a, samo słowo "Rzygaczka" rozwala mnie to łez. A gdy jeszcze to połączyli z tym zajebistym ryjem, gdy usłyszała jej przezwisko... MHM.

Całość... 7/10. Za mało romansu, fabuła zbyt ograniczona do tego klubu, wkurwiający mc.

Opublikowano

@SeleXZbytWieleG

Już skończyłeś? ;)

Pierwszy moment, który mnie rozwalił w tym anime:  

tumblr_noed7e9kXR1sfkvzko1_1280.gif

Biedna rzygaczka, tak ją musieli nazwać xD Obejrzyj OVA, tam więcej Sakury (najlepsza fryzura :3) i Noe. 

Romans

Dziwne byłoby trochę jakby MC wybrał jakąś laskę z tych. Dlatego ten ukazany romans mi spasował... a może to nie byłoby dziwne / sztuczne?

PS.

Nie pamiętam czy już to oglądałeś, ale polecam Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers. Tam też cała fabuła opiera się na klubie kotka i szkole. Dużo więcej romansu, harem, komedii czy dramatu jest raczej mało. Bardziej denerwująca tsundere od tej tutaj Takao.  Luźna seria z miarą ładną kreską. 

Opublikowano

@SeleXZbytWieleG

Już skończyłeś? ;)

Pierwszy moment, który mnie rozwalił w tym anime:

tumblr_noed7e9kXR1sfkvzko1_1280.gif

Biedna rzygaczka, tak ją musieli nazwać xD Obejrzyj OVA, tam więcej Sakury (najlepsza fryzura :3) i Noe.

Romans

Dziwne byłoby trochę jakby MC wybrał jakąś laskę z tych. Dlatego ten ukazany romans mi spasował... a może to nie byłoby dziwne / sztuczne?

PS.

Nie pamiętam czy już to oglądałeś, ale polecam Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers. Tam też cała fabuła opiera się na klubie kotka i szkole. Dużo więcej romansu, harem, komedii czy dramatu jest raczej mało. Bardziej denerwująca tsundere od tej tutaj Takao. Luźna seria z miarą ładną kreską.

http://i.imgur.com/GNy5pY5

xD

Świetne podsumowanie serii i postaci :P

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...