Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Launchpad

SkullCandy:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio obejrzałem kilka filmików na YouTube jak typek gra na urządzeniu zwanym Launchpad. Powiem szczerze bardzo mi się to spodobało. Tutaj mam pytanie do was, jakie są wasze doświadczenia z takim wihajstrem?

1. Jaka jest proporcja cena - jakość?

2. Czy polecacie jakiś launchpad który jest wart swojej uwagi i nie jest zbyt drogi?

3. Czy to prawda, że skleja się wszystko na systemie OSX czy można też na windows?

Zapraszam do dyskusji i liczę na waszą pomoc :)

Pozdrawiam

@Edit

tutaj przykładowy filmik z obsługiwania tego urządzenia https://www.youtube.com/watch?v=9VlSe52CK5U

Pozdrawiam

Opublikowano

Te filmiki to sa popisy. W istocie możesz nim grac cale, np. godzinne mixy wlasnych sanpli :D

Urzadzonko jest mega, lepiej sie juz wykosztować na oryginalnego Noviation Launchpad mini lub zwyklego te 700zl :)

czeka cie tylko calkiem sporo nauki progranu który to ogarnia- Ableton. Nawet jak tylko potniesz cudze piosenki na kawalki i będziesz je coverował to musisz sporo umieć, od tego sa tutoriale na YT.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Te filmiki to sa popisy. W istocie możesz nim grac cale, np. godzinne mixy wlasnych sanpli :D

Urzadzonko jest mega, lepiej sie juz wykosztować na oryginalnego Noviation Launchpad mini lub zwyklego te 700zl :)

czeka cie tylko calkiem sporo nauki progranu który to ogarnia- Ableton. Nawet jak tylko potniesz cudze piosenki na kawalki i będziesz je coverował to musisz sporo umieć, od tego sa tutoriale na YT.

Bardzo ci dziękuję za odpowiedź :)

Dlaczego sądzisz że te filmiki to popisy? Nie rozumiem troszkę tego słowa "popis". W jakich cenach waha się cena oryginalnego Launchpada. I nie uzyskałem odpowiedzi czy można sklejać sample itp na windowsie czy na OSX? Bo większość tutoriali jakie zobaczyłem to akurat typ robił na OSX.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

miałbyś o wiele łatwiej gdybyś miał już doświadczenie w graniu na jakimś instrumencie, ale się nie poddawaj, idź do przodu nie zważając na upadki i niepowodzenia!

pozdro!

sygna.jpg

Opublikowano

miałbyś o wiele łatwiej gdybyś miał już doświadczenie w graniu na jakimś instrumencie, ale się nie poddawaj, idź do przodu nie zważając na upadki i niepowodzenia!

pozdro!

co ma k***a zwykły instrument do launchpada?

Co do "popisów", w większości filmików to są tylko tzw. lights showcase czy coś takiego, dokładnej nazwy nie pamiętam, klikają tylko klawisze w rytm żeby światełka skakały tak jak je zaprogramował w komputerze gracz.

Opublikowano

co ma k***a zwykły instrument do launchpada?

Co do "popisów", w większości filmików to są tylko tzw. lights showcase czy coś takiego, dokładnej nazwy nie pamiętam, klikają tylko klawisze w rytm żeby światełka skakały tak jak je zaprogramował w komputerze gracz.

Szczerze moim zdaniem gdy ktoś ma opanowaną grę np. na keyboardzie to łatwiej będzie mu ogarnąć launchpada np. grając 2 rękami jednocześnie.

Ale to już moje zdanie :P

sygna.jpg

Opublikowano

Szczerze moim zdaniem gdy ktoś ma opanowaną grę np. na keyboardzie to łatwiej będzie mu ogarnąć launchpada np. grając 2 rękami jednocześnie.

Ale to już moje zdanie :P

keyboard a launchpad to zupełnie inna rzecz, szczególnie że grając na keyboardzie grasz w poziomie, a na launchpadzie zapierdalasz po wszystkich kątach, to bardziej kwestia refleksu i zapamiętania gdzie co jest.

Opublikowano

keyboard a launchpad to zupełnie inna rzecz, szczególnie że grając na keyboardzie grasz w poziomie, a na launchpadzie zapierdalasz po wszystkich kątach, to bardziej kwestia refleksu i zapamiętania gdzie co jest.

Chyba sam musiałbym pograć, żeby się przekonać ale 2 lewe ręce zobowiązują do siedzenia przy kompie. xD

sygna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...