Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Qiubbi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie !
Piszę ten temat z zapytaniem dot. reklamacji produktu z sklepu Komputronik.

Czy ktoś już kiedyś reklamował u nich jakikolwiek sprzęt i z jakim rezultatem ?

Pytam się, bo nie wiem czego mogę się po nich spodziewać.
Moja sprawa sprawa wygląda tak, że oddałem na gwarancję (do serwisu Komputronika) moją kartę graficzną, którą zakupiłem niecałe dwa lata temu.

Problemy z nią zaczynały się kiedy zaczął obraz migać (czarne, a czasami zielone pasy wzdłuż ekranu), a nawet się wyłączać (m.in przy YT). Z racji tego, że większość swojego czasu spędzam grając w CSGO (nie na najwyższych, lecz na najniższych ustawieniach) i tam czasami obraz migał...w ostateczności zgasł na amen. Dotychczas miałem kartę z monitorem podłączoną przez kabel HDMI. Kiedy karta przysłowiowo się zjeba*a z ciekawości podłączyłem ją przez DVI. CO CIEKAWE oddała obraz, ale takiego obrazu to nigdy nie widziałem. Wchodząc w BIOS widziałem niebiesko-różowe tło. Napisy nabrały jakiegoś jebadliwego koloru, a obrazu z pulpitu dalej nie widziałem. [Monitor wyświetlał mi komunikat "Brak sygnału"; tak jakby karta poszła w trupa :( ]

Monitor mam z tunerem telewizyjnym i wszystko gra, więc to nie jest monitor. :)

Płyta główna też spoko, bo wcześniej podłączyłem starą kartę graficzną i działało wszystko pięknie.

Pozostaje wina u karty graficznej.

Podejrzewam, że to była wadliwa seria mojej karty graficznej, gdyż aktualnego praktycznie ciężko gdziekolwiek dostać, a jak już to pojawia się z symbolem LE (Lite).

Karta graficzna : MSI RADEON R9 270x 4GB

Wiem, że trzeba być cierpliwym i nic mi więcej nie pozostaje niż czekać, ale chciałbym usłyszeć jakiekolwiek opinie nt. oddawania sprzętu na gwarancję.

Nigdy dotychczas nie miałem takowych problemów, a sprzęt hulał i hula po dzisiejszy czas. 

Pozdrawiam serdecznie !

graphic.png

Potrzebujesz pomocy ?

Napisz, spróbuję ci pomóc !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...