Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odwoływanie peta po teleportacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ludzie, mam takie pytanie odnośnie petów.

Przy teleportacji czy zmianie kanału odwołuje go automatycznie, wiecie może jak to poprawić? Wiem ze nie trzeba bawić się w src jako że na wielu serwerach jescze na 2089 mieli to porobione.

Wiem że można to zrobić jakoś na zasadzie item.set_socket jednak troche pokombinowałem i bez większych rezultatów. 

Zrobiłem jednak toggle pieczęci na tej zasadzie i wlasnie działa to tak, że od momentu kliknięcia na pieczęć toggle się uruchamia ale po odwołaniu peta przy np. tp ono nie gaśnie, dopiero gdy klikniemy ponownie w pieczęć. I wlasnie chciałbym zrobić na tej samej zasadzie z petami aby w żaden sposób nie odwołały się automatycznie, jedynie gdy klikniemy ponownie w pieczęć.

Macie może jakieś pomysły? Oczywiście nagrodze limitami etc.

Dzięki i pozdrawiam  ^^

I walk 1000 miles to see you...

Opublikowano

Przywołanie peta jako jeden z argumentów bierze z tego co pamietam SummonItem czyli info jakim przedmiotem przywołałes peta. Standardowo na when login tego nie zrobisz chyba.

Opublikowano

Przywołanie peta jako jeden z argumentów bierze z tego co pamietam SummonItem czyli info jakim przedmiotem przywołałes peta. Standardowo na when login tego nie zrobisz chyba.

Hmm z tego co pamiętam na tym waszym starym Ascarialu 2089 mieliście to zrobione, nie mógł byś obadać tego i podpowiedzieć coś więcej, na jakiej zasadzie to zrobiliście? Dzięki z góry.

I walk 1000 miles to see you...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...