Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wymienić w pc'cie

zielakn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym ulepszyć lekko mój komputer do kwoty 1500zł ale kompletnie nie wiem co wymienić aby wyciągać więcej fps w grach, aktualny sprzęt na jakim gram:

- procek, amd fx x6300 podkrecony do 3.8GHz

- karta graficzna, nvidia gtx gigabyte  960 2GB OC

- płyta główna, MSI 970A-G43 Crossfire

- dysk twardy, 1TB WesternDigital (starcza)

- kości pamięci, 2x 4GB 1600Mhz od firmy G.Skill

- zasilacz, tu dokładnie nie jestem pewien (nie chce mi sie go teraz otwierać) napisze tylko, że jest to 550 watowy zasilacz z 80 plus bronze

Chodzi mi o to, że powiedzmy w grach typu gta V na najniższych są te fps no nie za ciekawe (ledwo. czasem dobijam 60), myślałem że to wina procka jaka jest wasza opinia. co powinienem wymienić?

Opublikowano

Ten procesor nie nadaje się do gier także do wymiany, za 1.5 możesz mieć fajną płyte + i5

Opublikowano

Kolega wyzej podal spoko zestaw, plyte mozna duzo tansza, ale skoro masz kase. 

Tylko jedno, jesli na najnizszych nie masz 60fps to cos dziwnie, moze zanim cos wymienisz przeczysc komputer etc. bo moim zdaniem sprzet ogarnal by takie cos. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ten, komputer ma zaledwie 2 miesiące. temperatury są w normie (poza płytą, około 65 stopni podczas obciążenia). Zastanawiam sie, czy powiedzmy zamiast płyty głównej nie kupić SSD lub jakiegos lepszego chłodzenia na procesor, co o tym myślicie?

Opublikowano

Ten, komputer ma zaledwie 2 miesiące. temperatury są w normie (poza płytą, około 65 stopni podczas obciążenia). Zastanawiam sie, czy powiedzmy zamiast płyty głównej nie kupić SSD lub jakiegos lepszego chłodzenia na procesor, co o tym myślicie?

Nie ma znaczenia że ma 2 miesiące, procesory intela biją na główe amd w grach, to może być główną przyczyną.

Opublikowano

Nie ma znaczenia że ma 2 miesiące, procesory intela biją na główe amd w grach, to może być główną przyczyną.

Przyczyna jest to, ze procesory intela bija amd w grach? Ale co ma piernik do wiatraka? Nie mowimy o wyborze, tylko radzimy cos, zeby dzialalo na tym amdku

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Przyczyna jest to, ze procesory intela bija amd w grach? Ale co ma piernik do wiatraka? Nie mowimy o wyborze, tylko radzimy cos, zeby dzialalo na tym amdku

Przecież kolega w pierwszym poście zapytał co wymienić/ulepszyć do 1500 , to najsłabszym ogniwem jest procesor od amd, który nie nadaje się do gier

Opublikowano

Procesor i3 4170k

No, jeszcze jakby ten procesor istniał.

Moim zdaniem nie ma sensu pchać się w oc do gtx960.

Procek:

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-4590-3-3ghz-lga1150-box-bx80646i54590-640864/

Płyta: Droższa od B85-G43 o grosze, a mamy możliwość kręcenia ramów.

http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z97-anniversary-z97-dualddr3-3100-sata3-hdmi-gblan-atx-651549/

SSD:

http://www.morele.net/dysk-ssd-sandisk-plus-120gb-sata3-sdssda-120g-g25-732146/

Powinno dać mocnego kopa systemowi.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...