Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo wysoki ping w grach

TerminatorPRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc mam ping 100-150 w lolu, a gdy juz gram w csa wlaczalem dm lub uproszczony mam ping od 150-450-1000-1500 dochodzi nawet do 2000 pozniej spada do 170 i tak ciągle i tylko w twj grze tak mam, internet chodzi dobrze jak na jego prędkość wiec nie wiem do końca w czym jest problem, pomoże ktoś? ;p

Opublikowano

Nie właśnie nikt nie korzysta z internetu tylko ja na jednym komputerze, a moze to byc taki problem że nie pobierałem csa tylko bralem od kumpla kopie zapasową na pendrive i pozniej przywracałem ją u siebie na komputerze, bo tak mysle ze bede musial pobierac od nowa csa jesli w tym jest problem 

Opublikowano

Nie właśnie nikt nie korzysta z internetu tylko ja na jednym komputerze, a moze to byc taki problem że nie pobierałem csa tylko bralem od kumpla kopie zapasową na pendrive i pozniej przywracałem ją u siebie na komputerze, bo tak mysle ze bede musial pobierac od nowa csa jesli w tym jest problem 

To na pewno nie o to chodzi. Problem leży gdzieś indziej, coś najprawdopodobniej zużywa Twoje łączę internetowe. Jeżeli jest to internet tzw. radiówka to problemem może być pogoda. :)

Opublikowano

To internet z orange fakt nie jest za dobry ale do gier sieciowych nie potrzeba niewiadomo jakiego łącza wiadomo fajnie ping miec 40 ale mi tam te 150 czy 100 nie przeszkadza w grach , zrobilem test na speedtest : Ping 126ms download: 0.45 mbps upload 0.2 mbps

Opublikowano

No to będziesz mieć ping wysoki. :v Twój usługodawca nie jest w stanie zapewnić Ci łącza do komfortowej gry. Widać po speedtescie.

Opublikowano

ale na tym 130-170 pingu moglbym grac normalnie , a tu jest raz 200 raz 500 a raz 1800 pingu i tak ciągle zmniejsza sie zwieksza itd np w lolu mam 130-170 to i tu chyba powinno być podobnie ? 

Opublikowano

Przy połączeniu mobilnym z prędkością ok. 0,5 MB/s nigdy nie będziesz miał stabilnego pingu. Sam fakt, że masz taką prędkość świadczy o tym, że jest problem ze stabilnością.

Pokombinuj z miejscem, w którym stoi telefon/modem/ruter. Np. najlepiej na piętrze, a nie parterze, przy oknie, a nie ścianie itp (ja kartę od internetu z Play wkładam do telefonu i stawiam go u siostry w pokoju przy oknie i mi jakoś koło 5/6Mbps śmiga, a zejdę na parter to prawie zasięg gubię)

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

a bylo tez tak ze jak gralem na poczatku przy pierwszym uruchomieniu csa wlaczylem deathmecza i tak z 7 minut gralem normalnie ping był jakos 120-170 i gralo sie fajnie pozniej zaczelo klatkowac i tak do dzis od wczoraj za kazdym razem jak probuje wejsc , ostatnio duzo osob widze ma problemy z pingiem w tej grze ;v

Opublikowano

Klatkować czy cofać? Jeśli cofać i lagować to pogoda się zmieniła. Mobilny ma to do siebie, że nie lubi jakichś wiatrów/śniegów czy innych takich.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Klatkować czy cofać? Jeśli cofać i lagować to pogoda się zmieniła. Mobilny ma to do siebie, że nie lubi jakichś wiatrów/śniegów czy innych takich.

no wlasnie i to i to , wiatr może troche był i troszke tylko snieg popadał no ale nie przesadzajmy ze to przez to :D , mam router wysoko nad biurkiem sygnał jest nawet mocny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...