Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze znikającymi aplikacjami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym że znikają mi gry ze sklepu paly. Mam Lg Spirit 4G LTE. Gdy go kupiłem miałem wszystkio dostępne, ale zaktualizowałem androida do 5.0.1 i wtedy poszczególne aplikacje zniknęły, zresetowałem telefon bo poprostu myślałem ze coś włączyłem i dlatego ich nie ma. Po zresetowaniu telefonu znów były, ale tylko przez jakiś czas, a uważałem żeby nie włączyć jakiejś blokady czy czegos w tym stylu i nie włączyłem. Wie ktoś co to może być? Nie ma wiele tych aplikacji ale to jedne z tych znanych i akurat tych, w które gram czyli Clash of Clans lub Subway Surfes.

Opublikowano

Jak aktualizujesz między wersjami Androida to dobrze jest przeczyścić telefon, ponieważ niektóre aplikacje mogą być niekompatybilne lub źle działać.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Ok, tak zrobie ;)

Ale to nie zmienia faktu że po zresetowaniu telefonu miałem taką sama wersje androida jak teraz a jednak nie mam dostępu do tych aplikacji.

Opublikowano

Skoro zresetowałeś telefon to skasowałaś ustawienia , zostają tylko stare aplikacji będące oryginalnie w romie. 

Co ty robisz jak go resetujesz ? Dla każdego romu podany jest opis jak wgrywać i co robić, jeśli nie zrobisz jednej z wymaganych opcji ( np wipe, czyszczenie cache i dalvik, hard reset itp ) będą problemy.

Zapisane dane i same aplikacje wcale nie muszą działać p aktualizacjach 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...