Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Black Desert Online - Informacje o grze, aktualizacje UPDATE INFO 02.02.2016 Oficjalny start 3 Marzec

duale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra wyczekiwana przez długi okres czasu, będzie na zasadzie B2P, kupujesz produkt i grasz bez końca. MMORPG już w 1-wszym kwartale 2016 roku.

Oficjalnie startujemy 3 marca jednak posiadacze pre orderów mają tak zwany zapewniony head start:
Pre order 100 euro - Start 28 luty
Pre order 50 euro - Start 1 marca
Pre order 30 euro - Start 2 marca
Aby skorzystać z możliwości wcześniejszego dostępu do gry należy zakupić jeden z pre orderów najpóźniej do 26 lutego.

Każdy szczęśliwy nabywca pre orderu będzie mógł 9 lutego, od godziny 19:00 czasu polskiego zarezerwować swoją nazwę postaci logując się przez oficjalną stronę gry https://www.blackdesertonline.com
Zakupu jednego z pre orderów można dokonywać do 26 lutego, przypominam, że każdyy pre order wiąże się z bonusami których nie uświadczycie już po zakończeniu sprzedaży paczek po 26 lutym.

Oficjalna strona:
https://www.blackdesertonline.com/
Pre-orders:
https://www.blackdesertonline.com/preorder/
Oficjalne forum:
http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/
Polska strona:
http://blackdesert.com.pl/ - Wiele podstaw, poradników na temat klas, craftingu i wielu innych aspektów, które mogą nieco rozjaśnić co gra oferuje.

W skrócie gra oferuje:
- otwarty, ogromny świat ze świetną grafiką
- dynamiczna walka non-target
- walki gildi o zamki

- walki o terytoria (node system - taki mniejszy typ siege)
- wojny gildii
- świetny crafting bez recept jak w większości MMORPG! mieszasz składniki i tworzysz np jedzenie
- zbieractwo, własne domki, wędkarstwo, zdobywanie koni
- elementy skradania się, czołgania (gdy kucniesz lub się położysz Twój nick znika, możesz chować się w trawach z party i czekać na wrogów podczas siege czyli oblężenia na zamek - świetny element tzw gankingu)
-możliwość wspinania się, przeskakiwania przez płoty, pełna interakcja z otoczeniem
- imponujący kreator postaci, każdy kosmyk włosów, każdą rysę możesz zmienić, na youtube są filmiki gdzie użytkownicy tworzą swoją postać podobną do gwiazd hollywood i wyglądają one bardzo podobnie! niesamowite, prawda?
Na starcie do wyboru będą następujące klasy:
Warrior, Ranger, Sorcerer, Berserker, Valkyrie, Wizard, Witch, Tamer

Opublikowano

Wiadomo kiedy druga beta będzie?

Nie, ale dowiemy się niebawem o czym poinformuję Was także tutaj. Dla zainteresowanych sugeruję śledzić ten temat. Będą w nim się pojawiały wszelkie ogłoszenia, aktualizacje z datą w której dane informacje się pojawiły.

Opublikowano

Plum Flower, ładnie brzmi. Jak pięknie noc wygląda!  :pls: Nie mogę doczekać się tej gry, mam nadzieję, że uda mi się nowego PC kupić przed startem gry. Bardzo fajny pomysł ze zdobywaniem koni, interakcja z otoczeniem, kolejne x godzin zmarnowane na tworzenie postaci  ._.

Opublikowano

Plum Flower, ładnie brzmi. Jak pięknie noc wygląda!  :pls: Nie mogę doczekać się tej gry, mam nadzieję, że uda mi się nowego PC kupić przed startem gry. Bardzo fajny pomysł ze zdobywaniem koni, interakcja z otoczeniem, kolejne x godzin zmarnowane na tworzenie postaci  ._.

Noc nie dosyć, że jest mroczna jak na prawdziwą noc przystało to gra oferuje także element skradania się, mianowicie podczas gdy kucniesz lub położysz się swoją postacią Twój nick automatycznie znika i jest niewidoczny dla innych, wiele strojów (kosmetycznych) także pozwala użyć tego jako dodatkowy kamuflaż - przykładowo podczas wojen lub spontanicznego gankowania wrogów na spocie. Postacią można się skradać kucając lub czołgając się.

Opublikowano

Myślę, że najważniejsza rzecz dla graczy w ostatnim czasie to odpowiedź na jedno pytanie. Co będzie znajdować się w Cash Shop? Odpowiedź macie poniżej a po więcej informacji na temat innych aspektów gry odsyłam do oficjalnego wątku.

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/8038-pm-diary-22-cash-shop-and-more/

Sklepy będą prezentować się następująco. Sklepy bo dostępne będą dwa rodzaje. Jeden za prawdziwe pieniądze i drugi za "mileage". Mileage otrzymamy za dzienne logowanie się do gry. 100 mileage w każdym dniu w którym zalogujemy się do gry.

Cash shop:

uwy0z.jpg

Mileage Shop:

kb7z7m.jpg

Opublikowano

@Up

Z tego co wyczytałem, to na początku tego nie będzie, a potem mają to włączyć (nie wiadomo kiedy jeszcze). Jeżeli tak, to kolejne p2w...

Opublikowano

19.01.2016
CBT2 startuje 18 lutego - jest to ostatnia faza testów przed oficjalnym startem. Osoby które zakupiły pre order o wartości 50 lub 100 euro automatycznie posiadają dostęp do testów. Inni mogą się starać o dostęp na początek lutego. Więcej szczegółów o CBT2 takich jak zmiany względem CBT1, daty zakończenia testów, specjalne wydarzenia zostaną udostępnione niebawem.
Od dzisiaj możliwe jest także pobranie aplikacji w której stworzymy wygląd swojej postaci! Można go znaleźć TUTAJ. Stworzoną postać można zapisać w postaci pliku i następnie użyć podczas CBT2 lub oficjalnego startu.
26 stycznia startuje także event na najpiękniejszą i najbrzydszą postać w której przeznaczone są nagrody dla zwycięzców. Event potrwa do 5 lutego. Więcej o tym wydarzeniu TUTAJ

Opublikowano

Widzę, że bladera nie będzie na CBT2 ani starcie, wiec ciężko mi wybrać spośród postaci męskich które już są. Ale mam pytanie co do przebudzenia (awakening). Jak ono działa? Po przebudzeniu warrior będzie korzystał na stałe z dwuręcznego miecza czy to się aktywuje i ma ograniczenie czasowe? Jeśli to pierwsze to w sumie warrior by mi odpowiadał.

Opublikowano

Widzę, że bladera nie będzie na CBT2 ani starcie, wiec ciężko mi wybrać spośród postaci męskich które już są. Ale mam pytanie co do przebudzenia (awakening). Jak ono działa? Po przebudzeniu warrior będzie korzystał na stałe z dwuręcznego miecza czy to się aktywuje i ma ograniczenie czasowe? Jeśli to pierwsze to w sumie warrior by mi odpowiadał.

Broń możesz zmieniać, z dwuręcznego miecza na miecz i tarczę w dowolnej chwili za pomocą ALT+C.

Opublikowano

Oficjalnie startujemy 3 marca jednak posiadacze pre orderów mają tak zwany zapewniony head start:
Pre order 100 euro - Start 28 luty
Pre order 50 euro - Start 1 marca
Pre order 30 euro - Start 2 marca
Aby skorzystać z możliwości wcześniejszego dostępu do gry należy zakupić jeden z pre orderów najpóźniej do 26 lutego.

CBT2 18-26 luty.

Opublikowano

Każdy szczęśliwy nabywca pre orderu będzie mógł 9 lutego, od godziny 19:00 czasu polskiego zarezerwować swoją nazwę postaci logując się przez oficjalną stronę gry https://www.blackdesertonline.com
Zakupu jednego z pre orderów można dokonywać do 26 lutego, przypominam, że każdyy pre order wiąże się z bonusami których nie uświadczycie już po zakończeniu sprzedaży paczek po 26 lutym.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ile będę musiał zapłacić 9 marca aby móc zagrać? 100 euro tak?

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...