Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Routerem ( Zmienione IP )

feat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

( Nie znam się dobrze na komputerach ) 

Witam.

Otóż gdy próbuję zalogować się na stronę konfiguracyjną mojego routera( TP-Link TD-W98011G ).  IP:  " 192.168.1.1 " nie jestem w stanie.

Wyskakuje błąd (Brak odebranych danych).Używam Google Chrome. Jest możliwość że wirusy i  robatki typu adware itd mogły zmienić IP routera ?.Miałem je przez jakiś czas w kompie.Co najlepiej zrobić aby odzyskać stare IP ? 

Opublikowano

Oddałem kompa do czyszczenia.

Niby wyczyścili i wgrali takie programy jak " Launch Ad Muncher " oraz " Vopt 9 ".Niby wszystko fajnie śmiga strony wchodzą bez problemów ale gdy wchodzę na Steam'a i potem do sklepu Steam i wybieram daną grę to wyskakuje mi nowa karta z reklamą.Czyli zupełnie nie znikły.

Niestety nie posiadam instrukcji routera.Ale mam za to 2 małe płytki.Podpisane są: Te User Guide for ( nazwa routera ) contained in the : TD-W8901G directory of this Resource CD

Przeskanowałem ADWCleaner'em i wyskoczyło mi takie cuś. 

[-] [C:\Users\Nana\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Web Data] [search Provider] usunięto : istart.webssearches.com

[-] [C:\Users\Nana\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Web Data] [search Provider] usunięto : search.babylon.com
[-] [C:\Users\Nana\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Web Data] [search Provider] usunięto : search.sweetim.com
[-] [C:\Users\Nana\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Web Data] [search Provider] usunięto : www1.delta-search.com
[-] [C:\Users\Nana\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Web Data] [search Provider] usunięto : mystart.incredibar.com
[-] [C:\Users\Nana\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Web Data] [search Provider] usunięto : searchfunmoods.com
[-] [C:\Users\Nana\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Web Data] [search Provider] usunięto : search.certified-toolbar.com
[-] [C:\Users\Nana\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Web Data] [search Provider] usunięto : websearch.ask.com
[-] [C:\Users\Nana\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Web Data] [search Provider] usunięto : ask search
[-] [C:\Users\Nana\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Web Data] [search Provider] usunięto : search.conduit.com
[-] [C:\Users\Nana\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Secure Preferences] [Extension] usunięto : fcfenmboojpjinhpgggodefccipikbpd
Opublikowano

Hmm a masz oryginalnego Windowsa?
CZesto bywa tak ze ktos ma pirata i uzyje byle jakiego aktywatora z sieci ktory zamiast aktywowac syfi komputer doslownie stosem roznych aplikacji ktore natarczywie wyswietla rozne reklamy.
Jezeli niemasz antywirusa to uzyj darmowej wersji AVG, doskonoale znajduje wszystkie aplikacje typu ADware

Nie jestem specem od informatyki ale wydaje mi sie ze wirus nie mogl ci zmienic IP.
A moze sprobuj na innym sprzecie usyc wlasnego ip.

Znajdz_zps9604d9fb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...