Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon - jaki wybrać

zelus86

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozważam zakup mikrofonu pojemnościowego. Przedział cenowy typowy dla średniej klasy, ale nie o cenę tutaj chodzi. Miał ktoś styczność z tymi mikrofonami ? Który najlepiej wybrać ? A może macie inne propozycję ? 

- Samson C01U

- Blue Snowball

- Audio-Technica ATR2100

Opublikowano

No to mam dwie skrajne odpowiedzi :) Nie jestem ograniczony budżetem. Te przedstawione mikrofony zawierają się w przedziale 300-400zl, droższe tez mogą być ale nie chciałbym wydawać 1k na amatorskie nagrywanie. Tak jak napisałem średnia półka.

Bardzo bym prosił moderatora o sklejenie tematów, nie wiem dlaczego stworzyłem dwa.

Opublikowano

Skoro masz kase to moze wez blue yeti? Cena nie jest taka duza, a jakos dobra. Bedzie wyraznie lepszy od tych w/w mikrofonow, a zeby kupic cos lepszego trzeba bedzie juz duzo wydac, moim zdaniem warto. Jak nie musialby byc na usb to bralbym AT2020, jednak za 350zl jest wersja xrl (potrzebujesz interfejsu) a za jakies 700zl swietna wersja na usb.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Właśnie zastanawiałem się też nad blue yeti :) Cena w okolicach 500zł i chyba więcej na początek nie ma sensu wydawać. Dzięki za poradę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...